Blomqvist-Kakko lyönnin päässä voittajasta Turkissa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist-Kakko lyönnin päässä voittajasta Turkissa

Minea Blomqcvist-Kakko caddiienään valmentajansa Timo Rauhala nousi yli 20 sijaa kymmenenneksi ennen päätöspäivää.Kuva Jari Jokinen.

<a href=Minea Blomqvist-Kakko ylsi jo toiseen perättäiseen kakkostilaan. Edellinen tuli vain kierroksen mittaiseksi jääneestä Etelä-Afrikan kisasta." src="/wp-content/uploads/2013/05/11082109184374.jpg" width="505">

Minea Blomqvist-Kakko ylsi jo toiseen perättäiseen kakkostilaan. Edellinen tuli vain kierroksen mittaiseksi jääneestä Etelä-Afrikan kisasta.

Minea Blomqvist-Kakko sai pelinsä kulkemaan LET:n Belekin kisassa päätöspäivän sisääntulossa. Yhdeksän reiän jälkeen hän oli kierrostaan yhden yli ja niukasti kärkikymmenikön ulkopuolella.

Perättäiset birdiet reiillä 11,12 ja 13 nostivat hänet nopeasti kahden lyönnin päähän johtaneesta pelaajasta.

”Ulosmeno oli melko tahmeaa peliä. Upotus kahdesta metristä 11:lla antoi virtaa, kaksi seuraavaa birkkua putosivat neljän ja kuuden metrin matkoilta”, Blomqvist -Kakko kertoi.

15. reiän birdien myötä eroa oli enää yksi lyönti.

Kuten aiempinakin kolmena päivänä, 17. oli Blomqvist-Kakolle tekemätön rasti. Hän kuittasi siltä neljännen kerran bogeyn, eikä voittoon yltäminen enää ollut omissa käsissä. Viimeisellä Minni teki ainoana voitontavoittelijoista birdien, joka oli sisääntulon viides.

”Otin avaukseen puukolmosen, matkaa jäi sen jälkeen 144 metriä. Rautaseiska lennätti pallon metriin josta upotin birdieputtini”, Minni jatkoi jakaen tunnustusta esityksestään caddienä toimineelle valmentajalleen Timo Rauhalalle.

Lee-Anne Pace on tekemässä vahvaa paluuta huipulle käsivammansa jälkeen. Kuva All Over Press.

Lee-Anne Pace on tekemässä vahvaa paluuta huipulle käsivammansa jälkeen. Kuva All Over Press.

Lopullinen voittaja Lee-Anne Pace kuitenkin hallitsi hermonsa tehden samalla väylällä myöhemmin parin ja voitti saaden palkintorahaa 37.500.Pacelle ykköstila oli LET:lla uran kuudes. Hämmästyttävää on se, että kaikki viisi aiempaa ovat kaudelta 2010, jolloin etelä-afrikkalainen oli paras myös Finnair Mastersissa. Tuolloin hänen kadonneen lompakkonsa tarina ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen. Pace ihastui Suomeen ja sen asukkaiden rehellisyyteen, saatuaan raitiovaunuun pudottamansa lompakon takaisin.

Minni jakoi kakkostilan yhdessä Tourin viimevuotisen kuningattaren Carlota Cigandan sekä vasta 17-vuotiaan Charley Hullin kanssa. Kukin kolmikon jäsenistä kuittaa 18.791 euroa. Rahalistalla hän on nyt 19. Suora paikka British Openiin aukeaa niille, jotka ovat 25 ensimmäisen joukossa heinäkuun alussa.

Blomqvist Kakko oli kisan puolivälissä kahdeksan lyöntiä kärjestä sijaluvulla 33. Hän oli viikonlloppuna paras tuloksin 70-70. Ykköstila tuli äitienpäivän kunniaksi myös äitien sarjassa.

Ursula Wikström (77-76-76-79) oli tuloslistan 57. Eroa Paceen jäi 19 lyöntiä. Edellisvuonna WIkström oli kisassa toinen.

Teemu Tyry

Charley Hull haastaa viimeiisenä päivänä LET:lla kovassa nousukiidossa urallaan olevat <a href=Carlota Cigandan sekä Christel Boeljonin." align="left" src="/wp-content/uploads/2013/05/13051119533807.jpg" width="209">

Charley Hull haastaa viimeiisenä päivänä LET:lla kovassa nousukiidossa urallaan olevat Carlota Cigandan sekä Christel Boeljonin.

Vasta 17-vuotias Tourin tulokas Charley Hull, sekä 22-vuotias Carlota Ciganda nousivat LET:n kisan kärkeen ennen päätöspäivää tuloksella 215, neljä alle parin. Heidän keski-ikänsä on 19,5 vuotta. Hull pelasi lauantaina tuloksen 69, Cigandan noteeraus oli yhden alle, 72.

Perjantain jälkeen sama keski-ikä kahden ensimmäisen kesken oli 48 vuotta ( Laura Davies & Trish Johnson). Voittotaistoon saattaa vielä kurkottaaa jopa 14 pelaajaa, jotka ovat viiden lyönniin sisällä hyvin haasteellisella Belekin PGA National Golf Clubilla.

Kaksi edellistä Turkin kisaa voittanut Chirstel Boeljon (-3) ( 71-78-67) on esityksillään osoittanut, kuinka suuri tällä kentällä on hyvän ja huonon päivän välinen ero.

Toiseen suuntaan sukelsi tuloksen 78 tehnyt Laura Davies, joka on Minean kanssa samassa tuloksessa.

Charley Hull on jo osoittanut kahdella kakkostilallaan olevansa Tourilla raskasta sarjaa. Se, miten pää kestää sunnuntain paineet jää nähtäväksi. Mikäli Hull jatkaa kauden edetessä hurjia otteitaan, hän voi nousta jopa Solheim Cup-joukkueeseen.

Minnillä kuuden birdien kierros

Viiden lyönnin tulosparannus verratttuna kahteen aiempaan kierrokseen (75-75-70) sinkautti MinniBlomqvist-Kakon jopa voitontavoittelijaksi. Tulos oli päivän neljänneksi paras. Mikäli sunnuntain tulos alkaisi kuutosella, voisi Minnillä olla jopa mahdollisuuksia voittoon.

”Oli todella makeeta pelata lähes tuulettomisssa olosuhteissa. Puttikin kulki, vaikka kaksi bogeysta syntyi kolmella putilla. Lisäksi missasin vikalla 1,5 metrisen birkkuputin”, Minni kertoi päivästään. Edellisessä kierrokksen mittaiseksi jääneessä Etelä-Afrikan kisassa Blomqvist-Kakko jakoi toista tilaa.

Ursula Wikström (77-76-76) teki viimeisellään eaglen, sijaluku on 53.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje