Blomqvist-Kakko kuutamolla Pittsfordissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Blomqvist-Kakko kuutamolla Pittsfordissa

Minea Blomqvist-Kakon olisi löydettävä ihmeresepti, jotta pelit Pittsfordissa jatkuisivat.

Minea Blomqvist-Kakon olisi löydettävä ihmeresepti, jotta pelit Pittsfordissa jatkuisivat.Minea Blomqvist-Kakon avauskierros LPGA Championshipissä oli täydellinen läpilasku. Tulos 84 ei jättänyt liiemmin jossittelun varaa: suomalainen on Pittsfordissa, New Yorkissa pelattavassa kisassa 150 kilpailijan joukossa sijalla 144.

Sisääntulon rei’iltä kierrokselleen lähtenyt Blomqvist-Kakko sai kylmän suihkun niskaansa heti kättelyssä: pelattuaan viisi ensimmäistä reikää, hänen kortistaan löytyi neljä bogia sekä yksi tuplabogi. Kun uusi kolmen bogin putki odotti jo kierroksen puolivälissä, ei päivän tiedetty hymyilevän suomalaiselle.

Tilastot paljastavat, että Blomqvist-Kakon suurimmat ongelmat olivat lyöntitarkkuudessa. Hän osui kuuteen väylään 14 mahdollisesta, mutta griiniosumat (5/18) jäivät vielä harvemmiksi.

Blomqvist-Kakolla on cut-rajan oikealle puolelle matkaa yhdeksän lyöntiä, mikä edellyttänee häneltä normaaliolosuhteissa n. 65-66 lyönnin kierrosta perjantaina.

Helppoa ei ollut kauden toisen major-turnauksen voittajasuosikilla, Yani Tsengilläkään. 23-vuotias taiwanilainen löi palloaan 76 kertaa avauskierroksella, ollen jopa cut-rajan alapuolella. Epätavallisen paljon virheitä (kuusi bogia) tehnyt Tseng pelasi kauden huonoimman tuloksensa, mutta seitsemän lyönnin ero kärkeen ei ole hänen tapauksessaan liikaa.

”Todella rankka päivä, en osunut griineille enkä väylille”, Tseng sanoi. ”Olen hyvin pettynyt, sillä rakastan tätä kenttää.”

LPGA:n mestaruutta puolustava Tseng ei murehdi turhaan. Hänen voittotuloksensa vuoden takaisessa kisassa oli -19, kakkoseksi sijoittunut Morgan Pressel hävisi hulppeat kymmenen lyöntiä.

Cheyenne Woods on LPGA Championshipin seuratuimpia pelaajia.  &copy Getty Images

Cheyenne Woods on LPGA Championshipin seuratuimpia pelaajia. &copy Getty Images

Tseng on ollut viimeaikoina kaukana parhaasta iskustaan. Hän ei päässyt Sybase Match Play Championshipissä toista kierrosta pidemmälle. Viime viikonvaihteen ShopRite LPGA Classic tuotti 12. sijan, kun eroa voiton vieneeseen Stacy Lewisiin jäi yhdeksän lyöntiä.

”Tiedän, että ongelma on mentaalisella tasolla”, viisinkertainen major-voittaja sanoi. ”Kaikki sujuu harjoituskentällä hyvin, kunnes ykköstiillä joku menee pieleen. Minun on saatava henkinen tila sellaiseen asentoon kuin se oli alkukaudella.”

Kisan kärkipaikkaa jakavat tuloksen 69 pelanneet Beatriz Recari, Ryann O’Toole sekä Giulia Sergas. Lyönnin päässä ovat mm. Cristie Kerr, Paula Creamer sekä Na Yeon Choi. Norjan Suzann Pettersen (71) on parhaana pohjoismaalaisena sijalla 11.

Kovat tulokset olivat LPGA Championshipin avauspäivänä tiukassa, sillä vain 16 pelaajaa onnistui alittamaan Locust Hill Country Clubin kentän parin.

Tiger Woodsin velipuolen tytär Cheyenne Woods sai paikan turnaukseen sponsorin kutsulla. Ensimmäinen turnaus ammattilaisena käynnistyi tuloksella 75, mikä pitää hänet cut-rajan paremmalla puolella.

”Olen odottanut tätä hetkeä. Olin alussa hermostunut, mutta ihan hyvältä tuntui kun pääsin liikkeelle”, Woods sanoi. ”Tiedän, että minua seurataan tarkasti, mutta olen tätä sukunimeä kantaessani tottunut julkisuuteen.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje