Birdiesadetta luvassa Kaliforniassa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Birdiesadetta luvassa Kaliforniassa

Yksi PGA Tourin fläteimmistä backsvingeistä kuuluu Matt Kucharille © Getty Images

Yksi

Matt Kuchar oli kauden 2010 suuri yllättäjä, vähälle huomiolle on jäänyt se, että Kuchar oli PGA Tourin rahalistan ykkönen. Tasaisuus oli valttia, hän voitti vain kerran, mutta oli kymmenen joukossa peräti 11 kertaa. Alkanut vuosi on lähtenyt liikkeelle samaan malliin, viides ja kuudes sija Hawaijin kisoista tekevät hänet poikkeuksellisesti jo keskiviikkona käynnistyvän Bob Hope Classicin ykkössuosikiksi.

Kuchar pelaa kuten muutkin ammattilaiset neljä ensimmäistä kierrosta amatöörien kanssa pro-amia, vasta viidennellä ryhmässä on ammattilainen. Bill Haas oli vuoden 2010 ykkönen, hän lukeutuu suosikkeihin nytkin. Isot tähdet jättävät viiden kierroksen mittelön tänäkin vuonna väliin, useasti La Quintassa kautensa käynnistänyt Phil Mickelson päätti tartttua Abu Dhabista tulleeseen ja varmasti rahakkaaseen kutsuun, Tiger aloittaa pelinsä näillä näkymin viikon kuluttua San Diegossa.

Potentiaalia

Bubba Watson on leveillä väylillä La Quintassa kuin kotonaan, vahvaa panosta odotetaan myös Tourin tehokkaimmalta birdiekoneelta Steve Marinolta joka tavoittelee ensimmäistä ykköstilaansa. Mukana on myös vuonna 1999 kisan voiton päätöskierroksen tuloksella 59 ratkaissut David Duval. Ruotsalaisia on mukana kaksi, vuoden 2000 ykkönen Jesper Parnevik sekä lähipelitaituri Fredrik Jacobson, joka on jo usean vuoden ajan metsästänyt avausvoittoaan valtameren takana.

PGA Tourilla pelataan seuraaavt kuusi viikonloppua Kaliforniassa ja Phoenixissa. Viikon kuluttua käynnistyvän San Diegon kilpailun lisäksi ennakkoon erittäin mielenkiintoisia kisoja ovat myös Los Angelesin kilpailu jota Tiger Woods ei ole koskaan onnistunut voittamaan, Pebble Beachin perinteinen pro-am, sekä länsirannikon turneen päättävä World Tourin reikäpelimestaruus.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje