Birdien jälkeen parempi rytmi päälle – Castren toipui vaikeasta alusta U.S. Women’s Openissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Birdien jälkeen parempi rytmi päälle – Castren toipui vaikeasta alusta U.S. Women’s Openissa

Matilda Castren taistelee perjantaina Olympic Clubilla paikasta major-kilpailun jatkokierroksille. Kuva: Getty Images

Matilda Castrenin kanssa pelaava 17-vuotias lukiolainen hätkähdytti painelemalla turnauksen kärkeen.

U.S. Women’s Openissa tällä viikolla debytoiva Matilda Castren oli vaikeuksissa San Franciscossa käynnistyneen turnauksen alkumetreillä. Otteisiin tuli kuitenkin vähitellen ryhtiä, ja tulos 74 (+3) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 54. sijaan.

Castren teki viiden ensimmäisen reiän jaksossa kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Hän sai juonen päästä kiinni iskettyään etuysin lopussa kaksi birdieä, ja pelasi seitsemän reikää ilman virheitä.

Kierroksen viimeinen kolmannes käynnistyi bogilla ja Castren kirjasi takaysin kahdelle par-viitoselle vielä yhden birdien ja bogin.

”Oli vähän vaikea alku, kun missasin muutaman väylän, ja olin paksussa raffissa. Seitsemännellä reiällä sain hyvän birkun ja siitä paremman rytmin päälle. Peli oli siitä lähtien tosi stediä ja suhteellisen levollista”, Castren sanoi.

Hän oli lopulta varsin tyytyväinen avauskierrokseensa Olympic Clubin kentällä pelattavassa vaativassa major-turnauksessa.

”Pari ok birkkupaikkaa missasin, mutta sain myös paikattua pari virhettä. Ihan hyvä ensimmäinen päivä, huomenna pääsee aikaisin liikkeelle”, Castren totesi viitaten perjantaina kello 7.11 paikallista aikaa olevaan toisen kierroksen starttiinsa.

Kilpailun kärkipaikkaa jakavat Englannin Mel Reid sekä Castrenin kanssa kahdella ensimmäisellä kierroksella pelaava 17-vuotias yhdysvaltalaisamatööri Megha Ganne. Kaksikko avasi pelin tuloksella 67 (-4).

Reid kertoi, että avaintekijä on välttää turhat riskit kentällä kahtena kolmena ensimmäisenä päivänä. Avausvoittonsa LPGA-kiertueella viime syksynä ottanut britti on saavuttanut LET:llä kuusi ykköstilaa. U.S. Women’s Openissa menestys on ollut laihaa, sillä viidestä edellisestä kilpailusta neljä on tuonut karsiutumisen ja ainoa jatkoon pääsy 50. sijan.

”Sain arvokkaita ohjeita käytyäni ennen kilpailua pari pitkää keskustelua Brooks Koepkan kanssa”, Reid paljasti.

Megha Ganne näytti torstaina pelaamisen mallia maailmantähdille. Kuva: Getty Images

Koepka on todellinen isojen turnausten mies, sillä kahdeksasta voitosta puolet on tullut majoreista.

Merkittävistä nimistä top 10:een mahtuvat Kanadan Brooke Henderson (68), USA:n Lexi Thompson (69) sekä Etelä-Korean Jin Young Ko (70). Kilpailun voittoa puolustava Etelä-Korean A Lim Kim (T130) käytti ensimmäiseen kierrokseen 79 lyöntiä. Myös tuloksen 78 pelanneella maailmanlistan nelosella, USA:n Nelly Kordalla (T119), oli vaikea päivä.

Madelene Sagström ja amatöörien kirjoissa oleva toinen ruotsalainen Maja Stark sekä Tanskan Emily Kristine Pedersen ovat parhaina pohjoismaalaisina jaetulla 16. sijalla. He aloittivat kilpailun tuloksella 71 (par).

Jatkopaikka heltiää 60 ensimmäiselle ja saman tuloksen pelanneille.

Vastoin ennakko-odotuksia kentällä pelattiin torstaina peräti 15 parin alittanutta tulosta. USGA oli päättänyt helpottaa hieman pelaajien taakkaa keventämällä karheikkoja ennen ensimmäistä kierrosta, mikä heijastui suoraan tulostaululle.

Lake Coursella ei ole aiemmin pelattu naisten major-turnausta. Kenttä on isännöinyt viittä U.S. Openia sekä kolmea U.S. Amateur -kilpailua. Avauspäivänä 5816 metrin pituisena pelattua kenttää pidetään yleisesti yhtenä vaativimmista huipputurnausten näyttämöistä, vaikka vesi ei tule peliin ja väyläbunkkereitakin löytyy vain yksi.

Ainoastaan neljä miestä on pystynyt alittamaan yhteistuloksellaan parin Olympic Clubilla. Kahdella edellisellä kerralla, vuonna 1998 (Lee Janzen) sekä vuonna 2012 (Webb Simpson) voittoon riitti kokonaistulos par ja +1.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje