4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Birdiejä liukuhihnalta tehtaileva Matthew Wolff karkumatkalla PGA Tourilla

Matthew Wolff johtaa ensimmäisen kerran yksin PGA Tourin kilpailua ennen neljättä kierrosta. Kuva: Getty Images

Entisen yliopistotähden ainoa top 10 -sijoitus on peräisin vuosi sitten tulleesta voittoturnauksesta.  

Lähes tarkalleen vuosi sitten ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla ottanut Matthew Wolff (-19) nousi lauantaina jatkuneen Detroitin turnauksen kärkipaikalle. Nuorukaisella on 54 reiän jälkeen kolmen lyönnin etumatka kakkostilaa jakaviin Bryson DeChambeauhun ja Ryan Armouriin.

Wolff teki kolmannella kierroksella yhden eaglen, yhdeksän birdieä ja kolme bogia. Tapahtumarikkaan etuysin ainoa par-tulos syntyi kuudennella reiällä.

Toistamiseen tuloksen 64 pelannut omintakeinen svingaaja löi edellisen päivän tapaan taululle kierroksen kovimmat lukemat. Birdiejä tai parempia reikätuloksia hän on tehnyt kilpailussa yhteensä 24, mikä on 44,4 prosenttia pelatuista rei’istä.

Ammattilaiseksi kesäkuussa 2019 siirtynyt 21-vuotias Wolff ei pitkään aikaillut debyyttivoittonsa kanssa, joka antoi hänelle kahden vuoden pelioikeuden pääkiertueelle. Vain kaksi kuukautta aikaisemmin hän oli päättänyt hohdokkaan college-golfuransa Oklahoma State -joukkueen riveissä.

Menestys 3M Openissa ei johtanut riemukulkuun lajin terävimpään eliittiin, ja kyseinen voitto on edelleen Wolffin ainoa top 10 -sijoitus PGA Tourilla. Pitkän tauon jälkeinen paluu on ollut ruosteinen, sillä hän jäi Texasissa 54:nneksi ja karsiutui kahdessa edellisessä turnauksessa.

Wolff saa päätöskierrokselle seurakseen yli tuplasti vanhemman Ryan Armourin, 44, jolla on tilastoissaan yksi voitto lokakuulta 2017. Armour karsiutui kuudessa peräkkäisessä kilpailussa ennen kauden keskeytymistä, kunnes otti viime viikon Travelers Championshipissä lupaavasti kuudennen sijan.

PGA Tourilla yli 2,5 vuotta jatkunutta voitonta putkea yrittää ahnaasti katkaista myös Bryson DeChambeau, jolla on takanaan kuuden top 10 -sijoituksen suora. Draivikuninkaan pisin avaus pysähtyi lauantaina Detroit Golf Clubin kentän 13. reiällä peräti 342 metrin päähän vierähtäen griiinibunkkeriin.

Eurooppalaisista Rocket Mortgage Classic -kilpailussa parhaana jatkaa neljättä sijaa jakava Seamus Power. Irlantilainen on viisi lyöntiä kärjestä. Kymmenen joukossa ovat myös Englannin Matt Wallace ja Norjan Viktor Hovland, joka pelasi Wolffin kanssa samassa Oklahoman yliopistojoukkueessa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje