Birdie-juhla ei saanut Korhosta hurraamaan: ”Lyöminen ei tuntunut hyvältä, väkisin piti vetää” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Birdie-juhla ei saanut Korhosta hurraamaan: "Lyöminen ei tuntunut hyvältä, väkisin piti vetää"

Jo kymppisakin tuntumaan kivunnut Mikko Korhonen pelaa ainoana suomalaisena jatkokierroksilla viikonloppuna.

Mikko Korhonen jatkui hurjaa birdie-tehtailua Hollannin Amsterdamissa pelattavassa KLM Openissa perjantaina. Torstaina Korhonen taikoi kierroksellaan kuusi birdieä ja perjantaina birkkuja syntyi peräti seitsemän.

Haastava The International -kenttä pakotti hänet kuitenkin perjantaina bogiin kahdesti ja tuplaan kerran. Molemmat bogit syntyivät kierroksen lopussa, kentän kahdella viimeisellä väylällä. Ennen niitä hän oli kierrostaan jo viisi alle parin eikä eroa kisan kärkeen ollut kuin yksi lyönti.

Lopun pienistä vastoinkäymisistä huolimatta Korhonen pääsee viikonlopulle erinomaisista asemista. Hän jakaa yhteistuloksella -5 sijaa 11 toisen kierroksen ollessa kesken. Eroa kärkeen on vain neljä lyöntiä.

Korhonen oli syystäkin tyytyväinen kierrokseensa, mutta ei pelituntumaan.

”Keli oli napsun helpompi kuin eilen. Lyöminen ei tuntunut vieläkään erityisen hyvältä, vaan väkisin piti vetää. Muutaman lähestymisen löin aika lähelle ja putti toimi kohtuullisen kivasti. Pari bogia tein loppuun. Hyvä, että kierros sitten loppuikin siihen, olisi saattanut tulla vielä pari bogia lisää”, Korhonen naurahti kierroksensa jälkeen.

Muita suomalaisia viikonlopun kierroksilla ei tulla näkemään. Järjestäjien kutsulla kisassa pelaava Sami Välimäki teki perjantaina tuloksen 71 (-1) ja paranteli hieman asemiaan. Jatkokierroksille tulos +3 ei kuitenkaan tule riittämään.

Välimäki pelasi torstaina kierroksensa alun loistavasti, mutta ote herpaantui lopussa. Perjantaina nuorukainen pystyi puristamaan erinomaisen kierrostuloksen, joka on varmasti omiaan lisäämään itseluottamusta Euroopan kierroksen karsintojen alla. Välimäki aloittaa ne toisesta vaiheesta.

Kim Koivun sen sijaan joutuu jatkamaan korpivaellustaan. Koivu teki perjantaina tuloksen 75 (+3). Hän jäi yhteistuloksella +8 tulosluettelon häntäpäähän.

Koivun tilanne alkaa näyttää tukalalta. Kuudesta viime startista jatkopaikkoja on vain yksi. Näissä kilpailuissa Koivun kierrostulosten keskiarvo on ollut 72,16. Säilyttääkseen pelioikeutensa Euroopan kiertueella viime kauden komeetta tarvitsee käytännössä vähintään yhden top 5 -sijoituksen loppukauden starteissa.

Koivu osoitti edelliskaudella potentiaalinsa. Kirvestä ei siis kannata heittää kaivoon ennen kuin kausi on katsottu loppuun asti. Seuraava startti Koivulla on todennäköisesti lokakuun alussa pelattava Open de Espanja. BMW PGA Championshipiin Wentworthiin tai Alfred Dunhill Championshipiin Koivu ei näillä näkymin mahdu mukaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje