Birdie-jahtia Dubaissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Birdie-jahtia Dubaissa

Rory McIlroy sytytti itsensä liekkiin Emiratesin takaysillä

European Tourin legendaarinen Desert Swing on ehtinyt kolmannelle ja viimeiselle viikolleen. Kilpailuista perinteisin, Dubai Desert Classic on saanut historiansa aikana erittäin nimekkäitä nimiä kiertopalkintoonsa Tiger Woodsista lähtien. Toissa vuonna Rory McIlroy onnistui lopulta saavuttamaan uransa avausvoiton Emiratesin kentällä. 22-vuotias irkku on luonnollisesti suurin ennakkosuosikki ja seuratuin pelaaja Dubaissa. Avauskierros Belfastin ylpeydeltä sujui mahtavasti tulokseen 66 (-6). Rory oli kierrostaan kahdeksan pelatun reiän jälkeen vielä yhden yli parin tekemättä birdietäkään. Kytkin nousi ysin birdien myötä ja takaysin 31 (-6) oli sitä Rorya, jota nähdään miehen ollessa terävimmillään. ”Olen joutunut jonkin verran keskittymään svingiini lähiaikoina. Kierroksen alussa luotto tekemiseen ei ollut riittävällä tasolla, mutta ysistä eteenpäin homma tuntui sujuvan jo melko luonnollisesti. Viimeisellä olisi ollut kiva päättää tyylillä”, Rory manaili missattuaan kolme metrisen eagle-putin. Neljättä sijaa Roryn kanssa jakaa myös aavikkokisoissa viihtyvä Martin Kaymer. Saksalainen ei ole ollut odotusten kaltaisilla terävyysasteilla. Kaymer käytti McIlroyn tapaan Emiratesin takaysin erittäin hyvin hyödykseen. Kaymer pelasi takaysin Roryn tapaan -6. Mukaan mahtui bogey 12:lla väylällä. Tuloksella 66 (-6) toiseen päivään lähtevät McIlroy ja Kaymer ovat suuria suosikkeja kärkikamppailuun viikonlopun kierroksille. Molemmat ovat toisen kierroksen pelivuorossa heti aamun tyynessä kelissä.

Cabrera-Bello

Cabrera-Bello nautti huomiosta birdien keskellä

Cabrera-Bello käytti sääolosuhteita ”törkeästi” hyväkseen Espanjan Rafael Cabrera-Bello (-9) on vilautellut pätkänopeuttaan uransa aikana useasti. Tällä kertaa Emirates Golf Club oli espnajalaisen käsittelyssä silkasti puolustuskyvytön aamun tyynessä pelisäässä. 27-vuotias yhden ET-kisan voittanut laittoi korttiinsa puhtaat yhdeksän birdietä ja saman määrän par-tuloksia. Emiratesin takaysi oli myös tässä yhteydessä puolustuskyvytön. Kolmen par-5:n ysi sujui Cabrera-Bellolta seitsemän birdien avittamana tulokseen 30 (-7). Seuraavat päivät näyttävät miten herkkänä birdie-hanat ovat kilpailun johtoa pitävälle espanjalaiselle. Toista sijaa kisassa jakavat tuloksen -7 (65) pelanneet Marcel Siem ja Scott Jamieson. Tuloksesta -6 löytyy peräti seitsemän pelaajaa, joista kaikki ovat noteeraamisen arvoisia. Suurimmat tähdet Roryn ja Kaymerin lisäksi ovat kuitenkin Thomas Björn ja kovassa tikissä loistanut Belgian Nicolas Colsaerts.

Ilonen manasi puttiaan

Mikko

Mikko Ilosen putteri oli jäässä Dubain ensimmäisellä kierroksella. Kuva Vanajanlinnasta.

Mikko Ilosen päivään osui hyvää lyömistä, mutta erittäin vaisua puttaamista. Korttiin mahtui 14 paria, yksi birdie ja neljä bogeyta. Tulos 75 (+3) vaatii toisella kierroksella 67-69 lyönnin kierroksen jotta peliti jatkuisivat Dubaissa viikonloppuna. Ilonen näki kuitenkin pelissään selkeästi tulosta parempaa tekemistä.

”Löin ison kasan helkkarin hyviä lyöntejä. Varsinkin draivit olivat lähes virheettömiä. Puttasin luokattomasti, se jurppii, varsinkin kun viheriöt ovat parasta mahdollista a-luokkaa. Mikäli saan toisella kierroksella saman lyöntivireen päälle, on kaikki edellytykset pudottaa jopa 10 lyöntiä torstain tuloksesta”, Ilonen uskoi. Haastetta helpottaa se, että perjantaina Ilonen pääsee pelaamaan aamuvuoroon ja tuoreille viheriöille Suomen aikaa kello 6.10. Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje