15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Bill Haas johtaa Mastersia

Augustan maineikkaalla tulostaululla loisti torstaina ylimpänä Bill Haasin nimi. Kuva: Getty Images.

Bill Haas johtaa Mastersia ensimmäisen pelipäivän jälkeen. Haas aloitti kilpailunsa bogeyllä, mutta päätti torstain birdiellä ja pelasi tuloksen neljä alle parin (68). Haas ei ole Mastersissa aikaisemmin yltänyt sijaa 20 korkeammalle tai pelannut kierrostaan alle 70 lyönnillä.

Siksi harva uskoo Haasin pysyvän mukana voittotaistelussa kovin pitkään. Toisen sijan jakavassa kolmikossa sen sijaan on kokemusta Mastersin voittamisesta.

Hallitseva mestari Adam Scott, toissavuoden voittaja Bubba Watson ja hänen kanssaan tuolloin uusinut Louis Oosthuizen ovat jääneet Haasista vain lyönnin päähän -3 (69).

Moni on valmis nostamaan nyt suosikiksi Adam Scottin.

Adam Scottin peli on niin hyvässä iskussa, että australialainen tulee olemaan mukana vuoden ensimmäisen majorin voittotaistelussa. Kuva: Getty Images.

Adam Scottin peli on niin hyvässä iskussa, että australialainen tulee olemaan mukana vuoden ensimmäisen majorin voittotaistelussa. Kuva: Getty Images.

”Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö viimevuotinen voittoni Mastersissa olisi saanut oloani itsevarmemmaksi ensimmäisellä tiillä. Enää jalkani eivät tärisseet ensimmäisen kuuden tai seitsemän reiän ajan, kuten aikaisemmin”, Scott kertoi.

”Tunsin itseni itsevarmaksi tänään. Olen lyönyt hyvin ja puttaaminen tuntui hyvältä. Joten odotinkin pelaavani hyvän kierroksen”, hän jatkoi.

Amen Corner osoittautui maineensa veroiseksi

Golfin tunnetuin kolmen reiän pätkä pilasi eilen monta kierrosta. Myös Scott sai osansa.
Hän oli kierrostaan jo neljä alle 10 reiän jälkeen, kunnes kompastui Amen Cornerin keskivaiheilla ja teki tuplan reiälle 12.

Amen Cornerista puhutaan paljon. Torstaina haastava kentän osa oli maineensa veroinen. 11:s reikä, pitkä par 4, pelattiin keskimäärin 0.47 lyöntiä yli parin ja se oli kentän avauspäivän vaikein reikä.

12. reikä, lyhyehkö par 3, ei osoittautunut paljon helpommaksi. Se oli keskiarvolla 3.42 kentän toiseksi vaikein reikä. Reiät todistivat torstaina 65 bogeya ja 13 tuplaa tai sitä heikompaa tulosta, mutta vain kahdeksaan birdietä.

Esimerkiksi viime vuonna Scottin kanssa voitosta uusinut vuoden 2009 mestari, Angel Cabrera sortui reiällä 11 peräti triplaan. Argentiinalaisen avauskierros meni muutenkin pahasti vihkoon ja hän lähtee perjantaihin tuloksesta +6 (78).

Konkari Miguel Angel Jimenez oli neljä alle jo yhdeksän reiän jälkeen, mutta konttasi läpi Amen Cornerin polvet verillä: 12:nnen väylän tuplan lisäksi espanjalainen kirjasi bogeyn väylälle 11. Sen jälkeen Jimenez (-1/ 71) ryhdistäytyi ja teki loppukierroksella enää pelkkiä pareja.

Kisan viidennen sijan tuloksella -2 (70) jakava Brandt Snedeker sai niin ikään oman osansa legendaarisen kolmen reiän jakson haasteista. Viime vuoden kuutonen teki bogeyt väylille 11 ja 12.

Scottin kanssa kisan kakkossijaa jakavan Louis Oosthuizenin kilpailu alkoi ikävästi bogeylla. Eteläafrikkalainen pelasi kuitenkin etuysin loput reiät vahvasti neljä alle. Kierros koki kovan takaiskun reiällä 12, jolla Oosthuizen löi avauksensa pahasti lyhyenä suoraan viheriön edessä olevaan vesiesteeseen. Tuloksena reiällä oli lopulta yksi kierroksen kolmesta bogeysta.

Oosthuizenin Masters-unelmat kaksi vuotta sitten murskannut Bubba Watson ei tehnyt torstaina yhtään bogeya. Watson floppasi pahasti vuosi sitten ja vakuutti ottaneensa opiksi.

”Palaan tänne vihreä takki mielessäni, haluan sen taas. Ja palaan tänne eri asenteella täynnä energiaa. En ole tavannut mediaa koko viikolla, koska kukaan ei enää välitä parin vuoden takaisesta voittajasta. Se on sopinut hyvin”, Watson laukoi.

Mickelsonin putki on vaarassa

Kolminkertainen Masters-voittaja Phil Mickelson ei ole karsiutunut kertaakaan 16 viime Mastersissaan. Torstain jälkeen komea saldo on vaarassa rikkoutua, sillä Mickelson jäi sijalle 67 pelattuaan tuloksen +4 (76).

Perjantain jälkeen kisassa jatkavat 50 parasta ja tasatuloksessa olevat. Eroa kärkeen ei kuitenkaan saa olla 10 lyöntiä enempää.

”Tämä ei ollut paras päiväni. Huomenna riittää työmaata jo cutinkin tekemisessä”, Mickelson kertoi.

Torstain jälkeen paras eurooppalainen on Jonas Blixt. Ruotsalainen pelasi tuloksen -2 (70). Niukasti kymppisakin ulkopuolella ovat Miguel Angel Jimenez, Rory McIlroy, Matteo Manassero, Stephen Gallacher ja Francesco Molinari (-1/ 71).

Henrik Stenson jäi sijalle 27 pelattuaan yksi yli (73). Hänen kanssaan samalla sijalla ovat muun muassa Lee Westwood ja kohupelaaja Patrick Reed.

Sami Sarpakunnas

—————————————————————————————————————————-
Ilmoitus

Masters yksinoikeudella Ruudussa. Tilaa tästä!

—————————————————————————————————————————-

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)