Mikko Ilosen suu meni messingille hänen kuultuaan Iivo Niskasen voitosta. Oma päivä oli varsin harmaa.
Kuva: Getty Images
European Tour | Kilpagolf |
24.2.2018

Bilettäjät veivät terän Mikko Ilosen pelistä Qatarissa

Englannin Oliver Fisher ja Eddie Pepperell (-16) muodostavat kärkiparin, Ilosen sijoitus on 66:s.

Mikko Ilonen (67-72-73,-4) ei löytänyt huonosti nukutun yön jälkeen virettä Doha Golf Clubilla. Kolmannen kierroksen neljään ensimmäiseen tulosruutuun kirjattiin kahdesti bogi, joita kertyi päivän mittaan neljä. Birkkuja Ilonen teki kolme.

Avauspäivän jälkeen kärkikymmenikössä ollut Ilonen on ennen viimeistä päivää seitsemän lyönnin päässä yhdeksännestä sijasta.

”Nukuin huonosti, olo oli kierroksella ihan hanurista. Naapurihuoneessa juhlat kestivät pitkään. Heillä tuntui olevan huomattavasti hauskempaa kuin minulla seuraavana päivänä kentällä. Pääni ei ollut sellaisessa moodissa, johon se pitäisi virittää tuloksen tekemiseksi”, Ilonen purkautui facebookissa.

”Päivän paras hetki oli, kun Pulkkasen Tapsa tuli kympin tiille kertomaan Iivo Niskasen voitosta olympialaisissa.”

Yksi hyvä jakso ja kaksi huonoa

Ilosen kisa käynnistyi torstaina vaisusti (+1/8 reikää). Avauskierroksen 10 viimeistä ja toisen viisi ensimmäistä, 15 reiän jakson hän pelasi peräti kahdeksan alle, tämän jälkeen taas 31 seuraavaa kolme yli parin.

Sunnuntain kierrokselle Ilonen saa kaksi ansioitunutta kirittäjää, David Howellin sekä Andy Sullivanin.

Kolmikkö lähtee kierrokselleen kello 06.00 Suomen aikaa

Oliver Fisher kalastaa toista ykköstilaansa

Rory McIlroyn kanssa samoina aikoina amatööritähtenä loistanut Oliver Fisher sai ammattilaiseksi siirtyessään (2006) kovat odotukset niskaansa. Pelit eivät kuitenkaan lähteneet kulkemaan, syksyllä 30 vuotta täyttävä Fisher on jäänyt 11 ET-kautensa aikana rivimieheksi pääkiertueella.

Oliver Fisherin menestymättömyys ammattilaiskisoissa on yllättänyt useimmat asiantuntijat. Sunnuntaina hän voi tuplata voittosaldonsa Qatarissa. Kuva:
Getty Images)

Takana on jo yli 300 kisaa, mutta vain yksi ykköstila Tsekistä vuodelta 2011. Ahkerasti kilpaileva Fisher on maailmanlistalla 369:s.

Qatarin kisan arvostus laski entisestään palkintosumman pudottamisen vuoksi, supertähtiä ei ole ostettu mukaan.

Tästä kertoo kieltään myös se,  että tuloslistan 32:sta ensimmäisestä vain Chris Wood (90:s) ja Hideto Tanihara (75:s) ovat maailmanlistalla sadan joukossa. Molemmilla on kärkeen viisi lyöntiä.

Fisherillä ja Eddie Pepperellillä on kahden lyönnin etumatka kärkiryhmän kolmanteen pelaajaan, USA:n Sean Crockeriin. Yhteensä 12 pelaajaa väijyy paikkaa kärkitaistoon 4-5 lyönnin päässä englantilaisista.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Kyllä Mikolla on näitä selityksiä löytynyt viimeisten parin vuoden aikana. Ammattiurheilussa pitäisi pitää huoli että ulkopuoliset tekijät eliminoidaan. Niinkin yksinkertainen asia kuin korvatulpat auttaisi. Mutta taitaa Mikko olla vielä opintomatkalla ammattilaisuuteen.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.