Bethesdassa odotettavissa kaksi voittajaa… - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bethesdassa odotettavissa kaksi voittajaa...

Jordan Spiethiltä odotetaan hyvää panosta kesäkuun viimeisessä PGA Tourin kilpailussa. Kuva: © Getty Images

PGA Tourin seuraava pysäkki on Marylandissa, jossa käynnistyy torstaina Quicken Loans National -turnaus. Bill Haas puolustaa kisan voittoa, mutta suurin huomio kiinnittyy Tiger Woodsiin, joka pelaa ensimmäisen kerran kilpagolfia sitten maaliskuun.

Kilpailu tunnettiin vuosien 2007 ja 2013 välisenä aikana AT & T National -turnauksen nimellä. Kisan ensimmäinen voittaja oli K.J. Choi, jonka jälkeen ykköstilaa ovat juhlineet Anthony Kim, Tiger Woods (2009 ja 2012), Justin Rose, Nick Watney ja Bill Haas.

Haas pelasi viime vuoden turnauksen neljännellä kierroksella tuloksen 66, ja jätti Roberto Castron taakseen kolmella lyönnillä.

Turnauskenttä Congressional Country Club avattiin vuonna 1924. Blue Course on Devereut Emmetin käsialaa, mutta Rees Jones teki siihen suuria uudistuksia vuonna 1989. Congressional on isännöinyt vuosien varrella useita merkittäviä golfturnauksia, kuten kolme U.S. Openia. Näistä viimeisin pelattiin Blue Coursella vuonna 2011.

Blue Course on tunnetusti yksi vaikeimmista Yhdysvaltain kiertueen ohjelmassa esiintyvistä kentistä. Vuodentakaisen kilpailun kierroskeskiarvo jäi 1,12 lyöntiä yli parin.

Quicken Loans National -turnauksen menestysehdokkaita ovat muun muassa Jason Day, BrendonTodd, Jordan Spieth, Brandt Snedeker ja Justin Rose.

Spieth on sijoittunut seitsemässä viimeksi pelaamassaan turnauksessa kuusi kertaa 20:n joukkoon. Koko kauden aikana hän on koonnut 14 Top 20 -sijoitusta. Spieth johti Congressionalin kisaa vuosi sitten 36 reiän jälkeen, ja sijoittui lopputuloksissa kuudenneksi.

Näistä lähtökohdista Spiethin iso menestys viikonvaihteessa ei olisi erityisen suuri yllätys.

Marko Kuivasaari

Woods: Uudelleenloukkaantumisen riski minimaalinen

HYväntuulinen <a href=Tiger Woods kertoi mietteitään Marylandin turnauksen lehdistötilaisuudessa. Kuva: &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/06/14062420363097.jpg" width="505">

HYväntuulinen Tiger Woods kertoi mietteitään Marylandin turnauksen lehdistötilaisuudessa. Kuva: &copy Getty Images

Tiger Woods palaa takaisin tositoimiin suunniteltua aiemmin. Hänen mielestään riski loukkaantua uudestaan tällä viikolla on silti hyvin pieni. Woods pelaa Congressional Country Clubilla ensimmäisen turnauksensa sitten maaliskuussa pelatun World Tourin kilpailun.

Woodsin oletettiin joidenkin arvioiden mukaan pelaavan ensimmäisen turnauksensa British Openissa, mutta kuntoutuminen eteni ennusteita nopeammin. Se, miksi Woods päätti ajoittaa paluunsa juuri tälle viikolle, johtuu pelaajan omien sanojen mukaan siitä, että Quicken Loans National tukee hänen säätiötään.

”Tervehdyin valtavan nopeasti”, Woods sanoi. ”Vahvistun ajan kuluessa, mutta uudelleenloukkaantumisen riski on minimaalinen.”

Tiger palaa kilpa-areenoille ollessaan FedExCupin tilastoissa sijalla 209. Koossa on vain 43 pistettä.

”Yritän päästä jollain konstilla play offeihin.”

Woods kärsi selkävaivoista jo viime vuoden Barclays-turnauksessa, jonka finaalikierroksella hän putosi kivusta polvilleen lyönnin jälkeen. Hän aloitti paluuta edeltäneen harjoittelun draiveri-lyönneillä. Matalamman lyöntiasennon ja irtonaisemman selän vaativat lyhyet raudat oli alkuun pidettävä harjoitusten ulkopuolella. Tällä hetkellä Woods kuvaa harjoitteluaan ja lämmittelyrutiineitaan normaaleiksi.

Maailmanlistalla viidenneksi pudonnut Woods on USA:n Ryder Cup -pisteissä sijalla 67. Joukkueen kapteeni Tom Watson on tosin julkisuudessa sanonut, että Woods saa paikan Yhdysvaltain ryhmässä, mikäli vain on pelikuntoinen.

Tiger on voittanut Congressionalin turnauksen vuosina 2009 ja 2012. Seuraavan kerran hän pelaa heinäkuun puolivälin jälkeen Royal Liverpool Golf Clubilla, joka isännöi British Openia. Woods voitti Openin samalla kentällä kahdeksan vuotta sitten.

Pelaaja vitsaili tämän viikon turnauksen lehdistötilaisuudessa pelanneensa loukkaantumisensa jälkeiset ensimmäiset yhdeksän reikää alle 50 lyönnillä. ”Samalla tavalla kuin olin 3-vuotias”, hän sanoi.

Woods totesi hermopinteen aiheuttavan kivun helpottaneen välittömästi selkäleikkauksen jälkeen. Hän pystyi puttaamaan jo seuraavana päivänä. Woods kertoi täyttäneensä takapihallaan olevan puttiviheriön reiät hiekalla, koska ei pystynyt kumartumaan nostaakseen pallon reiästä. Ensimmäiset draivinsa hän löi pari viikkoa sitten.

”En pystynyt tekemään mitään tavallisia aktiviteettejani”, Woods kuvaili aikaa ennen leikkausta. ”Nyt tuntuu siltä kuin olisin saanut elämäni takaisin.”

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje