[6][5]
European Tour - Kilpagolf

Bernd Wiesberger tavoittelee historiaa Euroopan kiertueella

Bernd Wiesbergerille on tarjolla sunnuntaina lisää meriittejä. Kuva: Getty Images

Viime vuonna haastajakiertueen rankingin voittanut italialaisyllättäjä pääsee finaalikierroksella kovaan kyytiin.

Abu Dhabissa meneillään olevassa ET-kilpailussa jaetulle toisella sijalle nousseella Bernd Wiesbergerillä (-13) on mahdollisuus tehdä sunnuntaina kiertueen historiaa. Voittaessaan Abu Dhabi HSBC Championshipin, hänestä tulisi ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt European Tourilla kolmeen eri Rolex-sarjan kilpailun voittoon.

Wiesberger jakoi kolmannella kierroksella päivän toiseksi kovinta tulosta (65) muun muassa johtoon siirtyneen Lee Westwoodin kanssa. Hän teki toisella peräkkäisellä bogittomalla kierroksellaan seitsemän birdieä, joista kolme tuli putkeen takaysin päätteeksi.

Wiesbergerin, 34, tunnelmat olivat vuosi sitten pelatussa Abu Dhabin turnauksessa toisenlaiset, sillä sijoitus oli vasta 42:s. Hänen lopputuloksensa alitti tuolloin ensimmäisen kerran parin palattuaan loppuvuodesta takaisin tositoimiin seitsemän kuukauden tauon jälkeen.

”Urheilija ei voi koskaan tietää, minkälainen hänen suoritustasonsa tulee olemaan palatessaan pitkän sairausloman jälkeen takaisin kilpailuruljanssiin. En taatusti pelannut omalla tai odottamalla tasollani silloin”, rannevamman vuoksi sivussa ollut Wiesberger sanoi.

Viime vuonna Race to Dubai -listalla kolmanneksi sijoittunut itävaltalainen voitti kaudella 2019 kaksi ensimmäistä Rolex-sarjan kilpailuaan.

”Uskon tehneeni oikeita asioita, ja kesäkuussa tullut voitto nosti itseluottamusta. Paljon on tapahtunut viimeisen vuoden aikana.”

Lee Westwood, 46, otti uransa 28. johtopaikan Euroopan kiertueella 54 reiän jälkeen. Voittojakin on koossa kunnioitettavat 24, joista viimeisin on peräisin vuoden 2018 Nedbank Golf Challenge -kilpailusta. Tätä edelsi pitkä kuiva kausi, sillä ”Westy” otti uransa 23. voittonsa huhtikuussa 2014. Hienoa uraa himmentää yksi tahra, sillä lukuisista hyvistä yrityksistään huolimatta hän ei ole onnistunut voittamaan yhtään major-turnausta.

Kilpailun suurin yllättäjä Franceso Laporta liittyy sunnuntaina kolmanneksi pyöräksi finaalikierroksen kärkiryhmään. 29-vuotias italialainen voitti viime syksynä Challenge Tourin päätöskilpailun ja oli lopulta myös rankingin ykkönen. Laporta vietti viime vuonna todellista läpimurtokauttaan, sillä vielä vuoden 2018 rankingissa oli irronut vasta 52. sija.

Kaikki turnauksessa mukana olleet neljä suomalaista karsiutuivat jatkosta. Kisa ei ole ollut pohjoismaalaisittain muutenkaan menestys, sillä Ruotsin Joakim Lagergren (-8) jakaa parhaana 14. sijaa.