[13][26]
Kilpagolf - LET Access Series

Bakker venyi kakkoseksi Azoreilla

Krista Bakker laittoi sunnuntaina ison höyryn päälle. Kuva: LET/Tristan Jones

Toisen kierroksen vaisu peli oli kuin muisto vain, kun Krista Bakker (par) pisti parastaan Azoreilla pelatun LETAS-turnauksen päätöspäivänä. Tulos 68 oli ylivoimaisesti sunnuntain kovinta antia, ja Bakker nousi sen myötä kisassa 19. sijalta toiseksi. Eroa voiton vieneeseen Saksan Karolin Lampertiin jäi kaksi lyöntiä.

Bakkerille merkittiin kolmannella kierroksella viisi birdieä, päivän ainoa bogi tuli Terceira Golf Clubin kentän ensimmäisellä reiällä.

Suomalaisten kokonaispanos kisan finaalikierroksella oli mainio, sillä myös Oona Vartiainen (+3) pelasi viikon parhaan tuloksensa. 72 lyönnin kierros käsitti yhden eaglen ja kahden birdien ohella neljä bogia. Hän oli kilpailun lopputuloksissa kahdeksas.

Sanna Nuutinen (80-71), Leena Makkonen (80-71) ja Annika Nykänen (75-83) eivät selviytyneet kolmannelle kierrokselle.

Kazakstanin Jamila Jaxaliyeva, Espanjan Luna Sobron, Brasilian Victoria Lovelady ja kaksi ensimmäistä kierrosta kärjessä ollut Englannin Emma Goddard jakoivat Azores Ladies Openissa kolmatta sijaa yksi yli -tuloksellaan.

Bakkerin ja Vartiaisen ryhdistäytyminen sunnuntaina oli tärkeää, sillä kamppailu viimeisistä LET:n korteista käy kuumana. Kattava kategoria naisten ykköskiertueelle kaudeksi 2016 irtoaa LETAS-rankingin viidelle ensimmäiselle.

Kiertueen päätösturnaus pelataan tulevalla viikolla Englannissa.