[6][5]

[6][5]

Krista Bakker upeasti kolmas – tuoreelle ruotsalaisammattilaiselle jo toinen LET-voitto

Krista Bakker otti suomalaisten kauden kahdeksannen top 3 -sijoituksen Ladies European Tourilla. Kuva: Tristan Jones/LET

Top 15:n ulkopuolelta voittoon nousseen Maja Starkin raju loppukiri oli muille liikaa.

Krista Bakkerin (-4) taistelu riitti mainiosti jaetulle kolmannelle sijalle sunnuntai-iltapäivänä Barcelonassa päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän pelasi Estrella Damm Ladies Openin finaalikierroksella tuloksen 72 jääden voittoon kirineestä Maja Starkista neljä lyöntiä.

Bakker ilmoittautui nopeasti turnauksen voittokamppailuun tehtyään birdien Club de Golf Terramarin kentän toisella ja neljännellä reiällä. Kun neljän lyönnin johdossa ollut Argentiinan Magdalena Simmermacher ajautui jo alussa sivuraiteelle, pyyhälsi tasapainoisia otteita esittänyt Bakker etuysillä kilpailun kärkeen.

Toinen kenttäpuolisko käynnistyi Bakkerilta tuplabogilla ja bogilla, mutta 13. reiän birdie nosti uudelleen toiveita voitosta. Kauempana edellä mennyt Maja Stark kiristi kuitenkin tahtia iskettyään birdien toisensa jälkeen. Takaysin 30 lyönnillä selvittänyt ruotsalainen kirjasi kolmannen kierroksen tulokseksi 65, ja se oli takana tulleiden kärkiryhmien pelaajille liikaa.

”Itselläni on ihan hyvä fiilis päivän pelistä. Olen iloinen kuinka löin palloa tänään tuulisissa olosuhteissa. Muutama putti enemmän olisi saanut upota, jottai olisi ollut mahdollisuus voittoon, mutta olen erittäin tyytyväinen uran tähän mennessä parhaaseen sijoitukseen”, Bakker iloitsi.

Kolmas sija on vajaat 12 0000 euroa palkintorahaa tiennanneelle Bakkerille uran kovin saavutus ammattilaiskentillä. Hän oli sijoittunut ennen viikonvaihdetta LET:llä parhaimmillaan kahdeksanneksi vuoden 2018 Andalucia Open de España -turnauksessa.

Kyseessä oli Bakkerin viides top 10 -sijoitus pääkiertueella. Hänen tilillään on myös yksi LET Access Series -voitto Hampurista vuodelta 2015.

Maja Starkin ammattilaisura on käynnistynyt hehkeästi. Kuva: Mark Runnacles

Bakker ilmoitti joulukuussa 2019 lopettavansa aktiivisen kiertueuransa, mutta pyörsi päätöksensä tämän vuoden maaliskuussa. Hänet nähtiin 1,5 vuoden tauon jälkeen LET:n kilpailussa Italiassa, jossa tuli 43. sija.

Joulukuussa 28 vuotta täyttävä Bakker oli pelannut kuluvalla kaudella Barcelonaan saapuessaan 11 LET-turnausta. Näistä kolme oli tuonut top 25 -sijoituksen ja kolme kisaa oli päättynyt karsiutumiseen.

Race to Costa del Sol -rankingin kärkisijoista taisteleva Sanna Nuutinen (-1) löi sunnuntaina tuloksen 73, ja oli lopulta 14:s. Se riitti nostamaan hänet kokonaiskilpailussa toiseksi täpärästi Australian Stephanie Kyriacoun edelle. Tulokseen 78 jäänyt Ursula Wikström (+5) sijoittui 42:nneksi.

Kilpailun voiton vieneelle, elokuussa ammattilaiseksi ryhtyneelle Maja Starkille, 21, ykköstila oli jo toinen Ladies European Tourilla. Tämän lisäksi hän otti hieman toista kuukautta sitten voiton Trelleborgissa pelatussa LETAS-kiertueen kilpailussa.

Starkin ja Bakkerin ohella top 10:een pohjoismaalaisista mahtuivat kuudenneksi sijoittunut Linda Wessberg (-3) sekä niukasti pintansa kärkikymmenikössä pitänyt toinen ruotsalainen Jessica Karlsson (-2).