Backman turnausvoittoon Ruotsissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Backman turnausvoittoon Ruotsissa

Anna Backman sai tuliaisiksi hienon voiton Ystadista. Kuva: Juha Taskinen

Anna Backman nousi upealla kirillä Ruotsissa pelatun kansainvälisen Skandia Junior Openin voittoon. Toiselta sijalta, kahden lyönnin päässä kilpailua johtaneesta Beatrice Wallinista sunnuntaina startanneen Backmanin voittotulos oli 214 (-2).

”Sain tehtyä etulenkin loppuun (väylät 8 ja 9) hyvät birdiet. Takalenkin alku sen sijaan oli aika nihkeää. Tein siinä kolme bogia kuudelle väylälle. Väylällä 16 chippasin eaglen sisään, ja kun seuraavalle sain tehtyä vielä birdien, alkoi homma olla aika selvä”, Backman sanoi.
Vääksyläisen sunnuntain tuloskorttiin merkittiin viiden bogin lisäksi neljä birdietä ja yksi eagle.

Avauksillaan Backman osui Ystadin kentän väylille ja viheriöille sunnuntaina kymmenen kertaa. Putteri oli kuumana, sillä putteja kirjattiin vain 26.
Wallin jäi Backmanista lopulta kolmen lyönnin päähän. Christine Danielsson (+5) oli kolmas. Suomen Sandra Salonen (+8) jakoi seitsemättä sijaa.
Voitto oli 16-vuotiaalle Backmanille ensimäinen ulkomailla. Vuonna 2013 hän voitti Talissa pelatun Finnish Amateur Championshipin nuorimpana kisan historiassa. Hän oli tuolloin vasta 14-vuotias. Kansainväliset koitokset jatkuvat jo ensi viikolla, kun Backman suuntaa Suomen maajoukkueen kanssa MM-kisoihin Kanadaan.

Poikien turnauksessa Aleksi Myllymäki (+3) oli neljäs. Hän hävisi voiton vieneelle Felix Kvarnströmille neljällä lyönnillä. Tuomas Nukari ja Martin Plukka (+7) jäivät niukasti Top 10:n ulkopuolelle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje