Aurinko paistaa Iloselle Openissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Aurinko paistaa Iloselle Openissa

MIkko Ilonen huokui rauhallisuutta ja itsevarmuutta toisen harjoituspäivän jälkeen. Kuva Getty Images

MIkko Ilonen käytti avauksissaan rautaa, hybridiä ja väyläpuuta, mutta ei kertaakaan draiveria.

MIkko Ilonen käytti avauksissaan rautaa, hybridiä ja väyläpuuta, mutta ei kertaakaan draiveria.

Torstaiaamu valkeni Liverpoolissa aurinkoisena ja lähes tyynenä. Aamulla lämpötila oli noin 15 astetta, päivän mittaan sen ennustetaan nousevan reilusti yli 20:n asteen. Seuraamme Mikko Ilosen peliä sivujemme kautta tuoreeltaan kierroksen jälkeen, mahdollisuuksien mukaan facebookissa ja twitterissä kierroksen aikana.

Teemu Tyry

Keskiviikko:

Mikko Ilosen caddie Reginald Mokhosi ymmärsi kysymyksen ”mitä kuuluu”, vain yhdellä tavalla. Hän äityi ykkköstiille rientäessään kehumaan työnantajansa pelivirettä.

”Mikko on kehittynyt ja valmis menestymään. Muut pelaajat eivät vielä ymmärrä, kuinka hyvä hän onkaan. Mikko on monella mittarilla huippujen, kuten Justin Rosen tasolla”, Retsi kertoi mielipiteenään.

Keskiviikon harjoituskierros kesti Ilosen osalta yhdeksän reikää. Session tavoitteena oli vielä kerran rakentaa tuntumaa kenttään ja sen olosuhteisiin.

’ Olo on luottavainen. Kenttä on tuttu, olosuhteet vaihtelevat. Toivon, että kisapäivinä tuulisi reilusti, siihen olen varautunut ja uskon vaativien kelien olevan vaikeita etenkin USA:n pelaajille’, Ilonen aprikoi harjoitusjaksonsa jälkeen.

Hän uskoo myös siihen, että vaativan kelin osuessa kisapäiville tuloslista on tasaisempi.
”Silloin tuskin kukaan karkaisi muilta karkuun”, hän laskeskeli.

Ilonen kulki keskiviikkona pallonsa kanssa väylän lisäksi muutamaan otteeseen viheriöbunkkereissa sekä karheikossa.

”Väyläbunkkereihin ei kannata eksyä. Niistä lyödään poikkeuksetta vain lähes suoraan sivulle. Viheriöbunkkerit ovat syviä, mutta lähes kaikista pääsee lippua kohden-jollei käy huono tuuri”.

Ilonen on pelannut Openin viidesti. Kaudella 2000 hän karsiutui lyönnillä, vuosina 2001,2002, 2006 ja 2013 hän selviytyi jatkoon.

Parhaat sijoitukset ovat yhdeksäs ( 2001) ja 16. ( 2006, Royal Liverpool).

”Tavoite on pelata ensimmäinen kierros maltillisesti, turhia virheitä välttäen. Haluan pysyä asemissa. Kun tällä kentällä on neljä par-viitosta ja par 72, on selvää, että tuloksia ja birdejä tulee nimenomaan niissä. Maltti on valttia, ei tarvitse väkisin tulosta 64 lähteä hakemaan. 70 voi olla kovaaa valuuttaa”, hän laskeskeli.

”Omassa pelisuunnitelmassa pysyminen on avain onneen. Väyliin pitää osua, draiveria käytän harkiten. Tarkka suunnitelma rakentuu aina lopulta päivän olosuhteiden pohjalta. Se on jo nyt selvää, että ainakin kisan esimmäisinä päivinä kenttä ja viheriöt eivät ole tuulennopeita. ”.

Sijoituksen osalta Ilonen on määritellyt itselleen tavoitteen.

’Sitä en kuitenkaan halua julkistaa. Open Championships on neljän kierroksen seikkailu josta aion nauttia ja saada mahdollisimman hyvän tuloksen’, hän pyöritteli sanojaan ennen palauttavan fyysisen harjoituksen käynnistymistä.

Ilonen pyörähti lounaan jälkeen myös tavarapaljoudessa pullistelevassa ” Open Championships-myymälässä”, josta matkaan tarttui kaikille perheenjäsenille pienet tuliaiset.

Tiistai:

Royal Liverpoolin kentällä Hoylakessa oli tiistaina varsin aurinkoinen ja lämmin päivä. Kentttä on viritetty hienoon kuntoon. Päivän meditilaisuuksissa maailmanhuiput kiittelelivät kilvan myös sen pelattavuutta.

Graeme McDowell on voittanut kahdesti peräkkkäin Ranskan mestaruuden Kuva: Getty Images

Graeme McDowell on voittanut kahdesti peräkkkäin Ranskan mestaruuden Kuva: Getty Images

Graeme McDowell suitsutti omassa puheessaan Royal Liverpoolia yhdeksi reiluimmista kentistä Open Championshipissa tarjolla olevista.

”Täällä joutuu tekemään valintoja jo tiiauspaikalla, eikä toisella puolella ole esimerkiksi St.Andrewsin tavoin loputtomasti tilaa paeta draiverilla. Royal Liverpoolissa avaukset täytyy lyödä tiettyihin paikkoihin, lähestymiset ovat vaativia. Hyvin paljon on kiinni kelistä, joka päivän mittaan saattaa vaihdella melkoisesti”, samalla kentällä 2006 avauspäivän jälkeen johtanut pohjois-irlantilainen määritteli.

Mcdowell oli varsin avoimella mielellä määritellessään pelinsä vahvuuksia, puutteitakin.

”Pystyn kyllä sijoittelemaan avauksiani tarkasti tiiauspaikalta. Täällä ei ole paljoakaan etua pitkistä lyönneistä, rautapeli on sitäkin tärkeämpää. Kenttä sopii minulle, vaikka varastossani ei olekaan Woodsin, Scottin ja McIlroyn tyylisiä pitkiä korkeita lähestymislyöntejä.

McDowell ei ol myöskään vaihtanut rautakakkosta bägiinsä matalampien lyöntien toivossa.

”Hybridikolmonen ja puu-viitonen muodostavat tässä toimivan parivaljakon myös Royal Liverpoolissa”, hän ennusti.

”Olen pitkälti samaa mieltä McDowelllin kanssa . Tärkeää on olla kärsivällinen ja pysyä omassa pelisuunnitelmassa, oli tilanne sitten tuloksen osalta mikä tahansa”, Mikko Ilonen komppasi tuoretta Ranskan mestaria.

Ilonen kiersi kenttää jo maanantaina, tiiistaina ohjelmassa olivat väylät 1-5 ja 14-18 Kristoffer Brobergin ja Martin Wiesbergerin kanssa.Edellisellä viikolla flunssasta kärsinyt lahtelainen on terve.

”Lyönnitkin lähtevät huomattavasti terävämmin kuin Skotlannin kisan ensimmäisinä päivinä”.

Keskiviikkona hän tulee kentälle varhain ja pelaa tilanteen mukaan ”muutaman väylän”.

”Haluan saada tuntuman siihen, miten kentän pelattavuus vaihtelee päivien ja olosuhteiden mukaan. Uskon lyöväni vain kaksi kertaa draiverilla. En ole kuitenkaan muuttanut bägini koostumusta. Pisin rauta on kolmonen, väyläpuun lisäksi vaihtoehtoja antaa hybridi. Lähestymislyöntejä suoritetaan hyvin erimittaisilla mailoilla. Merkityksellinen asia on sekin, että kykenee hallitsemaan erilaisissa tuulissa pallon lentorataa”, hän lisäsi menestysreseptiin.

Ilosesta huokuu rauhalllisuutta, jossa on eroa kahdeksan vuoden takaiseen, samalla kentällä pidettyyn tapahtumaan.

”Sillloin tuntui siltä, että vatsassa oli ampiaisparvi, ” hän määritteli.

”Pidän starttiajoistani. On mukavaa päästä torstaina varhain (8.04,Suomessa 10.04) liikkeelle, perjantain aika (13.05, 15.05) ei sekään ole turhan myöhäinen”.

Ilonen on pelannut Openin aiemmin viidesti. Amatöörivuonnaan (2000) hän karsiutui lyönnillä, muut sijaluvut ovat yhdeksäs, 50., 16., ja 78. Viime vuodelta. Jatkoonpääsyprosentti on kova kisan tason huomioiden,samoin keskimääräiset sijoitukset, jotka ovat parempia kuin hänen vastaavat lukunsa tavallisissa ET:n kisoissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)