Finnish Tour - Kilpagolf

Aurinko Golfin Simo Haavisto ja Eemil Alajärvi vireessä Vierumäellä

Simo Haavisto sai lentävän lähdön kilpailuun kuuden birdien myötä.

Vierumäen Finnish Tour -finaalin avauspäivänä nähtiin tukku hyviä onnistumisia.

Audi Finnish PGA Golf Tourin finaalikilpailussa nähtiin kovatasoinen avauspäivä, sillä peräti 24 pelaajaa onnistui alittamaan Vierumäen Cooke-kentän par-lukeman 72 lyöntiä. Parhaiten avauspäivänä onnistuivat Simo Haavisto ja Eemil Alajärvi, jotka molemmat pelasivat tuloksen 67 (-5). Tuloksen ohella Haavistoa ja Alajärveä yhdistää myös sama kotiseura, Aurinko Golf Naantali.

Naisten kilpailussakin nähtiin kaksi parin alitusta, kun sekä Nokia River Golfin Emmi Jalkanen (-2) että Lahden Golfin Emilia Torvinen (-1) onnistuivat tahoillaan.

Edellisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailussa Peuramaalla kuudenneksi sijoittunut Haavisto on saanut pelinsä hyvään lentoon loppukaudesta, ja sama meno jatkui Vierumäelläkin.

”Sain nopean startin kierrokselle, kun tein kolme birdieä putkeen. Keskellä kierrosta mentiin hetken aikaa käsijarru päällä, mutta loppuun sain rakennettua taas pari birdieä”, Haavisto arvioi kuuden birdien kierrostaan.

Aurinko Golfin kaksikon kannoilla neljä alle par -tilanteessa ovat Aleksi Linden, Eeli Kujanpää, Alex Hietala ja Joonas Granberg.

Naisten kilpailua johtava Emmi Jalkanen hakee toista perättäistä voittoaan Audi Finnish PGA Golf Tourilla. Perjantain kierros oli jatkoa Peuramaan hyville otteille.

”Lyöminen on ollut todella hyvää, ja peli on toiminut koko loppukauden todella hyvin. Tänään etenkin lähipeli oli kunnossa”, Jalkanen iloitsi.

Vierumäen päällä oli aamulla vesisadealue, joka poistui kuitenkin päivän aikana, ja iltapäivän pelaajat selvisivät kierroksestaan muutamalla pisaralla. Myös Cooke-kenttä oli finaalin arvoisessa kunnossa.

”Kenttä on hyvässä kunnossa, ja greenit olivat mukavat putata”, Jalkanen kehui.

Aada Rissanen (+1), Henni Mustonen (+2) ja Matilda Svahn (+3) täydentävät naisten kilpailun kärkiviisikon.