Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi käynnistyy Nordcenteristä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Audi Finnish PGA Golf Tourin kausi käynnistyy Nordcenteristä

Mikael Salminen voitti Finnish Tourin rankingin vuonna 2017. Viime vuonna hän oli kakkonen. Kuva Juha Hakulinen.

Suomen pääkiertueen kauden avauskilpailussa on mukana 130 pelaajaa.

Suomalaisen kilpagolfin ykköskiertue, Audi Finnish PGA Golf Tour käynnistyy perjantaina Nordcenterissä. Kauden avauskilpailussa on mukana 109 miestä ja 21 naista. Perjantaista sunnuntaihin pelattavassa kilpailussa miesammattilaiset pelaavat 10 000 euron palkintopotista.

Viime kaudella kiertueen kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittunut Mikael Salminen lähtee intoa puhkuen uuteen kauteen. Talvi sujui vanhalla kaavalla.

”Talvi meni harjoitellessa, ja tein myös aika paljon valmennushommia. Talveen mahtui totta kai myös muutama ulkomaanreissu”, Salminen kertoo.

Harjoittelulla ja numerolappu rinnassa kilpailemisella on iso ero, jonka Salminenkin hyvin tiedostaa.

”Olen tässä jo odotellut, että pääsisi kisoihin katsomaan, missä kunnossa mies on. Vaikka lyönti tuntuu hyvältä, kisoissa sen vasta näkee, miten homma toimii oikeasti”, Suur-Helsingin Golfia edustava Salminen jatkaa.

Salminen lähtee perjantaina kentälle kello 8.20. Suomeen vyöryvä takatalvi ei kokenutta peluria suuremmin hetkauta.

”Laitetaan pilkkihaalari niskaan ja baanalle!” Salminen nauraa.

Jos Salminen edustaa Audi Finnish PGA Golf Tourin kokenutta ammattilaiskaartia, niin Nokia River Golfin Sami Välimäki on kiertueen tuoreimpia ammattilaisia. Amatöörien maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 13 ollut Välimäki siirtyi alkuvuodesta ammattilaiseksi, ja hän ehti myös napata ammattilaisuransa avausvoitonkin helmikuussa Marokossa käydyssä kilpailussa.

Nordcenteriin Välimäki lähtee kepein mielin.

”Sain armeijan hoidettua tuossa talven aikana pois alta, ja hyvillä mielin lähden Nordcenteriin. Tykkään kentästä todella paljon. Ja kenttä vaikuttaa olevan todella hyvässä kevätkunnossa”, Välimäki sanoo.

Välimäki saa kahdelle ensimmäiselle kierrokselle kovaa peliseuraa, kun viime vuonna Nordcenterissä voittoa juhlinut Matias Honkala ja viime vuoden Audi Finnish PGA Golf Tourin kokonaiskilpailun voittanut Jaakko Mäkitalo asettuvat samalle tiille. Kolmikko starttaa perjantain kierrokselleen kello 12.50.

Naisten sarjassa Nordcenterissä nähdään koko viime kauden Audi Finnish PGA Golf Tourin kärkikolmikko Elina Saksa, Emilia Tukiainen ja Daniella Barrett. Naiset lähtevät kentälle heti perjantain ensimmäisissä ryhmissä.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje