”Ässän” tehnyt Webb paalulle - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

"Ässän" tehnyt Webb paalulle

Karrie Webb johtaa joukkoja Pattayalla. © Getty Images

Thaimaan LPGA-turnaus jouduttiin keskeyttämään perjantaina Pattayan seudun ylle nousseen ukkosrintaman vuoksi. Kisan kärjessä oli summereiden soidessa Karrie Webb, joka on yhteistilanteessa -10.

Webbin päivän kruunasi Siam Country Clubin 12. reiällä tullut hole-in-one. Tämän lisäksi hän teki viisi birdietä ja yhden bogin. Webb jatkaa lauantai-aamuna kesken jääneet neljä reikää loppuun ennen päivän varsinaista kierrostaan. Australialaisen ”ässän” työkaluna 145-metrisellä reiällä toimi rautakuutonen. Hole-in-one oli Webbille uran viides LPGA Tourilla.

Jiyai Shin ja Amy Yang (14 reikää) jakavat Honda LPGA Thailandissa toista sijaa. Kaksi lyöntiä kärjestä olevista korealaisista Shin ehti pelata kierroksensa perjantaina loppuun. Kaksikko on Webbiä kaksi lyöntiä jäljessä.

Kaksi kierrosta saivat perjantaina valmiiksi myös Caroline Hedwall ja Suzann Pettersen, jotka jakavat neljättä sijaa yhdessä Na Yeon Choin (14 reikää) kanssa.

”Olen todella onnellinen siitä, kuinka pelasin tänään. Hyvin sujui eilenkin, mutta upotin tänään muutaman putin enemmän, ja se auttoi”, Hedwall sanoi. ”Rautapeli on tärkeä osa tätä peliä, sen on toimittava tällä viikolla. Olen lyönyt hyvin raudoilla saaden sen avulla paljon laadukkaita birdiepaikkoja.”

Viime kaudella LET:llä loistanut Hedwall pelasi vuonna 2011 vain kuusi kisaa LPGA Tourilla, mutta onnistui silti tienaamaan kiertueelle täyden kattauksen pelioikeuden.

Ensimmäisen kierroksen osalta Yani Tsengin asetukset eivät näyttäneet olevan kohdallaan, mutta perjantaina asiat olivat toisin. Taiwanlainen pelasi Hedwallin tavoin tuloksen 65, ja nousi 36.sijalta jaetulle seitsemännelle tilalle Amanda Blumenhurstin , Pornanong Phatlumin sekä ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa olleen Ai Miyazaton seuraksi.

Yllättäjien päivä Uudessa-Seelannissa

Christchurchissa alkaneen LET-turnauksen neljän kärjesssä ei ole yhtään ennakkosuosikkia. Yksi yllättäjistä oli amatööri Emily Perry.

Alison

Alison Walshe taivutti perjantaina tuloksen 68. &copy Getty Images

Uudessa-Seelannissa käy kova kohina teini-ikäisen Lydia Ko’n ympärillä. Historian nuorimpana pelaajana ammattilaisturnauksen voittanut amatööri tuntuu kestävän hyvin paineita, sillä hänen esityksensä kotimaansa avoimessa mestaruusturnauksessa sujui mallikkaasti. 14:ntenä oleva Ko löi perjantaina tuloksen 69, joka on kaksi lyöntiä enemmän kuin kärjessä olevalla nelikolla.

LET:n kalenteriin kuuluvan kisan avauspäivänä parasta tahtia pitivät yllä Kym Larratt, Emily Perry, Lynnette Brooky sekä Joanna Klatten. Heistä yllättävin oli 21-vuotiaan Perryn panos, joka on Ko’n tavoin uusiseelantilainen amatööri.

Tasaisessa aloituksessa lyönnin päässä kärjestä on yhdeksän pelaajaa, joukossaan USA:n AlisonWalshe. Irlantilaissyntyisen Walshen parhaat saavutukset viime kaudella olivat Irish Openin kolmas sija sekä Dubai Ladies Mastersin seitsemäs sija.

New Zealand Women’s Openissa ei ole mukana suomalaispelaajia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje