Putkoselta mestarillinen esitys – täräytti päivän kovimman tuloksen Thaimaassa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Asian Development Tour

Putkoselta mestarillinen esitys – täräytti päivän kovimman tuloksen Thaimaassa

Asian Tourille täksi kaudeksi noussut Teemu Putkonen kiilasi ennen finaalikierrosta kotimaassaan lähes kansallissankarin asemassa olevan Kiradech Aphibarnratin edelle.

Suomalaispelaajat ovat kunnostautuneet päivästä toiseen Bangkokin lähistöllä pelattavassa vuoden ensimmäisessä Asian Development Tourin kilpailussa.

Janne Kaske pysytteli kisan kaksi ensimmäistä kierrosta kolmen joukossa, ja lauantaina oli Teemu Putkosen vuoro loistaa. Järvenpääläistaustainen pelaaja hurjasteli päivän kovimman tuloksen 62, ja nousi niukasti cut-rajan selvittäneenä seitsemännelle sijalle.

Kuusi lyöntiä kärjestä olevan Putkosen (-14) tuloskortti oli kaunista katseltavaa. Hän taituroi virheettömällä kierroksellaan neljä birdieä viiden ensimmäisen reiän jaksossa, kunnes painoi hieman rauhallisemman vaiheen jälkeen kaasun uudelleen pohjaan.

Viimeisen seitsemän reiän periodiin mahtui vielä yksi eagle ja kolme birdieä. Kyseessä on Putkosen kovin ammattilaiskilpailussa koskaan pelaamansa kierrostulos.

”Joka päivä olen pelannut hyvin, mutta tänään oli aivan loistavaa peliä kyllä. Paras kierros kilpailussa. Eilen joutui jännittämään viime hetkille, pääseekö cutista, mutta onneksi riitti. Tiesin, että oma peli on tosi hyvässä kunnossa, niin kaikki on mahdollista viikonloppuna”, Putkonen iloitsi.

”(Kun) sain loistavan startin päivään, niin tiesin, että tänään on hyvä mahdollisuus pelata itseni takaisin haminoihin. Vielä ei ole montaa pidempää puttia tippunut, mutta pallonlyöminen on ollut sitäkin parempaa. Joten hyvillä fiiliksillä päästään vetämään huomenna.”

ADT:n kauden avauskisa on osoittautunut odotetun kovatasoiseksi. Osallistujaluettelossa on lukuisia Asian Tourin ja myös joitakin ET:n pelaajia. Putkonen lisäksi muistutti, että kenttä on ”mielettömässä kunnossa” ja sen layout hyvin ”scoorattava”.

Putkonen vauhtinsa hurmassa kiilasi lauantaina myös kisan suurimman tähden, nelinkertaisen ET-voittajan, Kiradech Aphibarnratin edelle.  Suuren sankarin mainetta kotimaassaan Thaimaassa nauttiva Aphibarnrat jakaa yhdeksättä sijaa lyönnin päässä Putkosesta.

Janne Kaske (-10) joutui tyytymään kolmannella kierroksella tulokseen 73, pudoten kolmannelta sijalta 27:nneksi.

Boonchu Ruangkit Championshipin kärkeen palasi Thaimaan kakkospelaaja Jazz Janewattananond (-20).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje