Arto Teittinen povaa reikäpelin SM-kisoihin draamaa, sillä Peurunkagolfissa vesi on aito uhka - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Arto Teittinen povaa reikäpelin SM-kisoihin draamaa, sillä Peurunkagolfissa vesi on aito uhka

Arto Teittinen tietää ja tuntee Peurunkagolfin kentän metkut.

Laukaan Peurunkagolf toimii kisäisäntänä tiistaina käynnistyvissä reikäpelikisoissa.

Audi Finnish PGA Golf Tourin kalenteriin kuuluvat reikäpelin SM-kilpailut käynnistyvät Laukaan Peurunkagolfin kentällä tiistaina. Mukana on 64 miestä ja 18 naista. Luvassa on hikinen urakka, sillä miesten sarjassa pelataan joka päivä kaksi ottelua, joten torstain mitalipeleihin selviytyvät pelaajat urakoivat kolmen päivän aikana yhteensä kuusi matsia. Naisten mestaruuteen tarvitaan neljä tai viisi otteluvoittoa.

Esimakua reikäpelin erityislaatuisuudesta saatiin viikonvaihteessa Skotlannissa pelatussa The Amateur Championshipin finaalissa. 36 reiän finaalissa Laird Shepherd oli pahimmillaan kahdeksan reiän tappioasemassa, mutta venyi siitä huolimatta voittoon. Samanlaista draamaa toivotaan nähtäväksi myös Keski-Suomen maisemissa.

Peurunkagolf on Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailunjohtajan Arto Teittisen kotikenttä, ja häneltä tuleekin selkeä arvio tulevasta kilpailusta.

”Kenttä soveltuu mielestäni hyvin reikäpelikentäksi. Täällä on paljon vettä, ja niiden takia muutamia haastavia paikkoja sekä etu- että takaysillä, missä voi pallonsa uittaa vedessä. 16. reiän saariviheriö on tietysti se meidän signature-reikä. Takatiiltä väylä on 140 metriä pitkä, ja tuulisella kelillä kapealle viheriölle osuminen on aika haastavaa”, Teittinen kertoo.

”Ja jos sinne asti pelit jatkuvat, siellä tulee olemaan varmasti katsojiakin”, Teittinen sanoo ja vinkkaa, että yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikanpäälle.

Peurunkagolfissa on mukana sekä kokeneita pelimiehiä, että tuoreempia kasvoja. Teittinen odottaa kuitenkin näkevänsä tiukan ja tasaisen taiston SM-mitaleista.

”Osa amatöörikärjestä on mukana henkilökohtaisissa EM-kisoissa ja Challenge Tour -pelaajillakin omat kisansa. Mutta täällä on paikalla esimerkiksi kokenut ammattilainen Ossi Mikkola ja viime vuoden lyöntipelin Suomen mestari Rasmus Karlsson.”

Ensimmäisellä kierroksella arpa heitti Mikkolan vastustajaksi kotikentällään pelaavan Jani Linnan. Karlsson saa puolestaan vastaansa Antti Valjakan.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje