Apina putosi savolaisten selästä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Apina putosi savolaisten selästä

Lauri Ruuskalle voitto Talissa oli kauden toinen arvokilpailuista. Hän oli paras poikien 21-v sarjassa kotikentällään Siilinjärvellä.

Tuplavoitto Tarina Golfille on ylpeydenaihe jäsenistölle, energianlähde junioreille sekä juniorityötä tekeville. Janne Eskola valmentaa sekä <a href=Lauri Ruuskaa että Marika Vossia." src="/wp-content/uploads/2014/08/14082320032533.jpg">

Tuplavoitto Tarina Golfille on ylpeydenaihe jäsenistölle, energianlähde junioreille sekä juniorityötä tekeville. Janne Eskola valmentaa sekä Lauri Ruuskaa että Marika Vossia.

Ratkaisut Talissa pelatussa Erkko Trophyssa, Suomen avoimissa mestaruuskilpailuissa syntyivät lopulta viimeisellä viheriöllä.

Miesten sarjaa selkeästi päätöspäivänä johtanut Lauri Ruuska sähläili 15:n ja 16:n viheriöllä. Molemmilla putteja kirjattiin kolme. Puuhun osunut toinen lyönti 18:lla toi jännitystä peliin. Voittoon hänen piti upottaa reilun metrin mittainen par-putti.

”Niin monta kertaa olen kuluvalla kaudella menettänyt otteen pelistä ja sählännyt. Apina lähti voiton myötä selästä”, Lauri Ruuska huokaisi voittonsa jälkeen. Ruuska aloitti sekä henkilökohtaisissa kuin myös joukkueiden EM-kisoissa loistavasti, mutta tuloskunto laski välttävälle tasolle kisan edetessä. SM-lyöntipelissä tasainen taisto voitosta Linus Väisäsen kanssa päättyi myös isoon pettymykseen.

Nämä notkahdukset olivat suurimmat syyt sille, että päävalmentaja Staffan Johansson päätti valita Kristian Kulokorven ja Linus Väisäsen seuraksi MM-kisoihin toisen kauden alisuorittajista, Albert Eckhardtin.

Kulokorven paikka siunaantui Johanssonin jo keväällä tekemän päätöksen mukaan, World Rankingin parhaalle suomalaiselle oli paikka varattuna. Väisänen oli suomalaisista ylivoimaisesti tehokkain Linna Golfin EM-kisoissa sekä SM-lyöntipelissä Kotkassa.

Pelotta upeita avauksiaan lyönyt Ruuskai suorittaa armeijan loppuun, ja alkaa keskittyä European Tourin esikarsintoihin, jotka hänen osaltaan käynnistyvät Saksassa 16-19.9.

Mikäli paikka ET:lle tai CT:lle aukeaa karsinnan kautta, Ruuska pelaa jo vuonna 2015 ammattilaisena.

”MM-kisoista putoaminen oli tietysti iso pettymys. Tähän kisaan sain itseni jo kasattua, sisuunnuin oikealla tavalla”, Ruuska löysi positiivisen mietteen valinnan seuraamuksista.

”Vosu” löysi hengen rentoutumisen kautta

Marika Voss on pelannut vuosikausia amatöörikisojen kärjessä. Finnish Tourilta on tullut 5-6 ykköstilaa, henkilökohtaisista EM-kisoista (2013) kymmenes tila.

”Ja sitten tietty nuo EM-joukkuekisojen mitalit”, hän listaa päällimmäisiä saavutuksiaan. Kruunu amatööriuralle oli vielä ottamatta. Varsinkin kun sellaiseksi ”pedattu” SM-kisa Kotkassa heinäkuussa tuotti pettymyksen.

Voss lähti tuolloin ainoana EM-hopeamitalistina kisaan mukaan. Voiton vei kuitenkin nenän edestä yllättäjä Roosa Närhi.

Fanit nostattivat Marika Vossin tunnelmaa päätöspäivänä.

Fanit nostattivat Marika Vossin tunnelmaa päätöspäivänä.

Staffan Johanssonkehotti minua jokin aika sitten rentoutumaan kentällä. Tartuin tuohon ajatukseen kiinni pistämällä lipan väärinpäin. Ehkä se auttoi. Suureksi avuksi oli joka tapauksessa Annika Nykäsen toimiminen caddienä viimeisenä päivänä,” Voss kiitteli kisan jälkeen. Kakkosryhmässä viimeiseen päivään lähteneet Voss ja Oona Vartiainen kävivät voitosta taiston, joka ratkesi vasta 18:lla.

Lyönnin perässä ollut Vartiainen söpsöili noin 50 metrisen nostonsa viheriön alta selvästi lyhyeksi, ero tuplaantui hänen tehtyään bogeyn.

”Apina meni selästä minultakin. Nyt on oikea aika ryhtyä ammattilaiseksi, ” 25-vuotias journalismia Haaga Heliassa opiskeleva Voss kertoi.

”Menen maanantaina ilmoittautumaan kouluun, mutta uskon pitäväni ainakin taukoa. Keskityn täysillä golfiin. Viimeistään myöhemmin syksyllä siirryn ammattilaiseksi ja pelaan ET:n karsinnat”, hän kertoi jatkosuunnitelmistaan.

EM-mitalisteista Sanna Nuutinen lopetti amatööripelit jo aiemmin. Molemmat osallistuvat seuraavalla viikolla Hillside Golfissa pelattavaan LETAS-Tourin kisaan.

”Tavoitteista en sen tarkemmin osaa vielä sanoa. Olympialaisiin osallistuminen olisi mielestäni suurinta, mitä urheilija voi urallaan saavuttaa. Minulle nuo 2016 kisat taitavat kuitenkin tulla liian aikaisin”, hän järkeili.

Voss lähtee Nuutisen tavoin LETAS-kiertueelle ja ET:n karsintoihin haastajan roolissa. Starttilistalla on kaikissa kisoissa huomattavasti kovemmat meriitit omaavia pelaajia. Tasonnostoa pitää saada aikaan jotta paikka ykkköskiertueelle aukeaisi ja sieltä tulisi menestystä

Vaikka Marika Vossilla ja Lauri Ruuskalla on lapsuudenkotinsa Kuopiossa / Siilinjärvellä, voittopokaaleita ei pitkälle viety. Voss asuu Helsingin Länsi-Pasilassa, Ruuska Vantaan Tikkurilassa.

Miesten sarjan voittotulos (-7) ja tulostaso oli olosuhteisiin nähden odotettu. MM-kisailijoista Kristian Kulokorpi (+6) ja Albert Eckhardt (+8) eivät saaneet parastaan irti. Tuloslistalla Ruuskan takana oli seuraavina neljä ulkomaista. Toiseksi parhaan kotimaisen pelaajan tulos (+2) kertoo siitä, että Ruuska oli yksinäinen suomalaisonnistuja.

Viidenneksi sijoittuneen Jenna Mäihäniemen caddienä toimi hänen isänsä, Master Golfissa valmentajana toimiva Antti Mäihäniemi.

Viidenneksi sijoittuneen Jenna Mäihäniemen caddienä toimi hänen isänsä, Master Golfissa valmentajana toimiva Antti Mäihäniemi.

Tali ei naisillekaan ole pitkä kenttä, märkä kenttä heikensi yllättävän paljon tuloksia. Voss (+9) sai elämänsä voiton varsin kohtuullisella tuloksella. MM-kisoihin lähtevät Oona Vartiainen (+11) ja Matilda Castren(+12) saavat parantaa melkoisesti viikonlopun esitystään Japanissa, jotta kärkikymmenikköön joukkueena on asiaa.

50. Erkko Trophy ja SM-lyöntipeli seuraavat haasteet

HGK selvisi Erkko Trophyn järjestämisestä ongelmitta. Alaväylillä oli sateiden johdosta märkää, tästä johtuen pelaajilla oli pallon paikan parannusoikeus. Pelaajia oli Suomen lisäksi 11:sta muusta maasta. Erkko Trophyssa pelataan aina myös joukkuekilpailu sekä miesten että naisten sarjassa. Miesten voiton vei Itävalta, naisten Saksaa edustanut berliiniläisseuran parivaljakko.

Golfliiton toimistossa tulleen tietokatkoksen vuoksi oman joukkueen nimeämistä ei tehty, isäntämaan joukkueet eivät kisaan osallistuneet.

Edellinen infokatkos liitossa osui Nuorten Olympialaisiin, tyttöjen sarjan suomalaisedustaja ( Sandra Salonen) sai paikkansa vasta asian mentyä Urheilun oikeusturvalautakunnan käsiteltäväksi. Vaikka molemmat tapaukset ovat inhimillisiä erehdyksiä, on liiton palkatulta henkilöstöltä jatkossa lupa odottaa perusasioissa erehdysten osalta huomattavasti säntillisempää toimintaa.

Erik Myllymäki oli kisassa kuudes ja yhdessä Miki Kurosen kanssa toiseksi paras suomalainen.

Erik Myllymäki oli kisassa kuudes ja yhdessä Miki Kurosen kanssa toiseksi paras suomalainen.

Erkko Trophy pelataan kaudella 2015 jo 50:n kerran. Juhlan kunniaksi toiminnanjohtaja Markku Ignatius kertoi suunnitelmissa olevan profiilinnostoa.

”Haluamme tuottaa Taliin entistä parempia ulkomaisia joukkueita. Lisäksi vanhoja mestareita on tarkoitus kutsua mukaan. Erkko Trophylla on niin pitkät perinteet, että brändin ja kisan arvosta on pidettävä kiinni”, Ignatius linjasi.

HGK on nimetty vuoden 2017 SM-lyöntipelien isännäksi. Tuolloin tulee kuluneeksi sata vuotta maamme itsenäistymisestä ja 60 vuotta Golfliiton perustamisesta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)