Aphibarnratin etumatka kutistui Shenzhenissä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Aphibarnratin etumatka kutistui Shenzhenissä

Kiradech Aphibarnrat menetti keskittymisensä kolmannen kierroksen lopussa. Kuva: Getty Images

Kiradech Aphibarnrat oli Genzon Golf Clubin kentällä kaksijakoisissa tunnelmissa lauantaina. Aphibarnrat lähtee turnauksen päätöskierrokselle paalupaikalta, mutta johto olisi voinut olla suurempikin.

Hän ehti hankkiutua kolmannen kierroksen sisääntulossa jo kuuden lyönnin johtoon, mutta kahdella viimeisellä reiällä lipsahtaneet tuplabogi ja bogi päästivät lähimmän uhkaajan Peter Uihleinin kahden lyönnin päähän.

Uihlein varmisti 17. reiän birdiellään paikkansa päätöspäivän johtopallossa.

Lopun horjumisesta huolimatta Aphibarnratin esitys kokonaisuudessaan oli onnistunut. Hän teki päivän mittaan yhdeksän birdietä, jotka kaikki tulivat 13. ensimmäisen reiän jaksossa. Ulosmenoon mahtui myös kaksi bogia.

”Aloitin kolmella peräkkäisellä birdiellä, ja nousin kärkeen. Löin palloa loistavasti myös sisääntulossa, mutta sitten tein kaksi pahaa virhettä kahdella viimeisellä reiällä. Niin ei kierroksia kuulu lopettaa”, Aphibarnrat sanoi.

”Menetin keskittymiseni lyhyessä putissa 17:llä. Se oli iso käännekohta, kun Peter teki samalla reiällä birdien ja otti kolme lyöntiä kiinni.”

Uihlein ei ollut lauantaina kahden aiemman päivän kaltaisessa vedossa. ”Tein liian monta tyhmää bogia”, hän sanoi.

Kolmantena oleva Pablo Larrazabal vastasi päivän kovimmasta tuloksesta (65) yhdessä Li Hao-tongin kanssa. Li (-7) on parhaana kiinalaisena kahdeksannella tilalla.

<a href=Mikko Korhonen ei ole ollut tyytyväinen tulospelaamiseensa Shenzhenin turnauksessa. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/04/15041813504728.jpg" width="505">

Mikko Korhonen ei ole ollut tyytyväinen tulospelaamiseensa Shenzhenin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Kolmen lyönnin päässä Aphibarnratia jahtaava Larrazabal esitti lauantain kierroksella kauden parastaan. ”Pelini oli tänään loistavaa. Upotin vain yhden pitkän putin, ja birdieistä viisi tuli hieman yli metrin säteeltä reiästä.”

Maailmanlistalla sijalla 194 oleva Li pääsi seuraamaan aitiopaikalta kaksinkertaisen Masters-voittajan Bubba Watsonin toimintaa. Joskin Watson oli täysin vastaantulija hävittyään 21-vuotiaalle pelikumppanilleen yhdeksällä lyönnillä kolmannella kierroksella.

”Hän (Watson) on varsin mukava kaveri, joten nautin todella paljon pelaamisesta hänen kanssaan”, Li sanoi. ”Osuin hyvin viheriöille, ja tein paljon birdieitä. Olin myös melko onnekas.”

Emiliano Grillo, Matt Ford, Tommy Fleetwood ja Scott Hend (-8) jakavat neljättä sijaa.

Mikko Korhosen (-1) peliotteet noudattivat kahden aikaisemman kierroksen kaavaa. Tulos oli perjantain tapaan 72, mutta sijoitus putosi 14 pykälällä. Korhonen on Shenzhen International –turnaksessa 54 reiän jälkeen sijalla 43.

Suomalaisen kierros sisälsi kolme birdietä ja kolme bogia, joista kaksi tuli kahdella viimeisellä reiällä.

”Vähän oli semmoinen päivä taas, että hyvää peliä, mutta tulos puuttuu. Harmillinen kahden bogin lopetus myös”, Korhonen sanoi. ”Säästetään best for the last day.”

Korhonen aloittaa finaalikierroksen sunnuntaina klo 3.53 Suomen aikaa, seuranaan Englannin David Horsey.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje