Aphibarnrat viihtyy Kuala Lumpurissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Aphibarnrat viihtyy Kuala Lumpurissa

Kiradech Aphibarnrat taistelee Thogchai Jaideen kanssa tiukasti Thaimaan ykköspelaajan asemasta. Kuva: Getty Images

Euroopan kiertueella on tällä viikolla vuorossa Maybank Championship, joka on kautta aikain ensimmäinen ET:n ja Asian Tourin yhteisturnaus. Vuodesta 1999 lähtien molempien kalentereiden ohjelmassa ollut kilpailu juontaa juurensa vuoteen 1962, jolloin se pelattiin tämän vuotiseen tapaan Royal Selangor Golf Clubilla.

Aiemmin Maybank Malaysian Openin nimellä tunnetun kilpailun kiertopalkintoon ovat nimensä ajan saatossa kaiverruttaneet muun muassa Vijay Singh, Thongchai Jaidee, Kiradech Aphibarnrat ja LeeWestwood.

Aphibarnrat, 26, odotteli alkuviikolla innokkaasti torstaina alkavaa koitosta.

”Malesia on minulle kuin toinen koti, ja vuonna 2013 saavuttamani voitto antoi mukavasti vauhtia uralleni”, thaimaalainen sanoi. ”Tulen aina mielelläni Malesiaan, koska ihmiset ovat ystävällisiä, ja minulla on täällä paljon kannattajia. Sää on myös yleensä kuuma, ja se sopii minulle.”

Bangkokissa syntynyt ja asuva pelaaja on saavuttanut kolme ykköstilaa Euroopan kiertueella. Uran kirkkain kruunu on ehdottomasti viime vuoden elokuussa tullut reikäpeliturnauksenvoitto Paul Lawrien nimikkokilpailussa.

Dubai Desert Classicin pari viikkoa sitten voittanut Danny Willett on kisan suurin ennakkosuosikki, mutta maailmanlistan 13:s saa vastaansa muitakin vahvoja menestyskandidaatteja. Kuala Lumpurisssa pelattavaan kisaan ovat starttaamassa Jaideen ja Aphibarnratin ohella muun muassa Louis Oosthuizen,Martin Kaymer, Matthew Fitzpatrick, Thorbjörn Olesen ja Tommy Fleetwood.

Myös Oosthuizenille on mukavia muistoja Malesiasta, sillä voitti kisan vuonna 2012, vain viikko sen jälkeen kun oli hävinnyt U.S. Mastersin voiton Bubba Watsonille uusinnassa.

Turnausisännyydestä vastaava Royal Selangor Golf Club on perustettu jo vuonna 1893, ja sitä pidetään yleisesti Kaakkois-Aasian golfin synnyinkehtona. Kenttä avattiin 1921, mutta sitä uudistettu moneen otteeseen vuosien varrella. Kilpailussa pelataan osittain sekä Royal Selangorin vanhalla että uudella kentällä.

<a href=Mikko Ilonen ei pelannut viime kaudella Malesian turnausta, toissa vuonna kohtaloksi koitui karsiutuminen. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2016/02/16021618492016.jpg" width="505">

Mikko Ilonen ei pelannut viime kaudella Malesian turnausta, toissa vuonna kohtaloksi koitui karsiutuminen. Kuva: Getty Images

Suomalaisista Kuala Lumpurin kisaan osallistuvat Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Ilonen on pelannut tällä kaudella kolme turnausta, joissa sijoitukset olivat 22:s, 16:s ja 13:s. Varsin tasapainoinen kokonaisuus on tuottanut lahtelaiselle 92 382 euron tienestit, mikä oikeuttaa kiertueen Race to Dubai -listalla 45. sijaan.

Iloselle top 10 -sijoitus varmasti maistuisi, sillä edellinen (10:s) tuli marraskuussa 2014 pelatussa BMW Mastersista. Viime vuoden kovimmat sijoitukset olivat Kiinan avointen ja KLM Open 18. tila, joten meneillään oleva kausi on käynnistynyt hänen osaltaan huomattavasti valoisammin.

Ilosen tavoin kaikki Desert Swingin turnaukset pelannut Korhonen ei ole saanut toistaiseksi itsestään parasta irti, vaikka kahdessa kisassa jatkopaikka irtosikin. Qatarissa ja Abu Dhabissa ote kävi jatkokierroksilla peräkkäisinä viikkoina laskusuuntaiseksi.

Willettin ohella kolmen miljoonan dollarin kisan kenties kuumimmat pelaajia ovat Olesen, Joost Luiten ja Alvaro Quiros.

Olesen oli kahdessa edellisessä kisassaan toinen (Qatar) ja kahdeksas (Dubai), eikä tanskalainen hätkähdä pelaamista tiukassa paikassa. Myös Luitenin vuosi on käynnistynyt pirteästi: plakkarissa on kolme top 10 -sijoitusta ja yksi 13. tila. Quiros on ollut pelinsä kanssa hukassa pari vuotta, Dubaissa saaliina oli kuitenkin neljäs sija, ja finaalikierroksen hieno 65 lyönnin tulos.

Suomalaisten lähtöajat 1. ja 2. kierroksella (Suomen aikaa):

Klo 3.30 Mikko Korhonen-Nicolas Colsaerts-Danthai Boonma (pe. klo 8.20)
Klo 8.00 Mikko Ilonen-Sam Brazel-Jazz Janewattananond (pe. klo 3.10)

Lähde: ET

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje