[11][17]

[11][17]
Challenge Tour - Kilpagolf

Antti Ahokkaalle ensimmäinen top 3 -sijoitus Challenge Tourilla yli kymmeneen vuoteen

Antti Ahokas on saanut peliinsä ryhtiä. Kuva: Tomi Natri

Ahokkaan onnistuminen kruunasi suomalaisten mainion viikon kansainvälisillä kilpakentillä.

Antti Ahokas esitti loistavaa golfia myös neljännellä kierroksella sunnuntai-iltapäivänä päättyneessä Challenge de España -kilpailussa. Hän pelasi toisen peräkkäisen 69 lyönnin tuloksen, ja sijoittui hienosti jaetulle kakkostilalle.

Voittajasta neljä lyöntiä jäänyt Ahokas oli erityisen vahva Izki Golfin kentän jälkimmäisellä (reiät 10–18) kenttäpuoliskolla, joilla hän teki kaksi kolmasosaa kisan 18 birdiestään. Sunnuntain saldo oli viisi birdieä ja kaksi bogia.

Kierroksen alku sujui häneltä hieman verkkaisesti. Kakkosen bogey oli pitkään ainut parista poikennut reikätulos, kunnes hän teki keskivaiheilla kolmen birdien suoran. 13. reiän bogey hidasti hetkeksi tahtia, kunnes Ahokas painoi lisää kaasua kahden birdien muodossa rei’illä 14 ja 16.

Toisen sijan Ahokkaan kanssa jakoivat Ruotsin Joel Sjöholm, isäntämaan Sebastian Garcia Rodriguez sekä tanskalaiset Rasmus Højgaard ja Martin Simonsen.

”Tavoitteenani oli, että homma pysyisi samanlaisena kuin koko kilpailun ajan. Ei katsota eteen, eikä taakse, vaan keskitytään hetkeen. Peli nousi viikonlopun aikana uudelle tasolle. Siihen olen nimenomaan tyytyväinen, että viikonloppu oli näin hyvä”, Ahokas sanoi tiedotteessa.

”Tiesin, että olen suht vahvoilla, mutta toista sijaa en odottanut. Tavoitteena oli, että ensimmäisten kolmen kilpailun aikana saisin hyvän startin. Tämä maistui kyllä, ja olen toki valmistautunut sillä lailla kauteen, että pelaisin kärkisijoista. Tämä kenttä istui vahvuuksiini täydellisesti.”

Viime vuodet eivät ole olleet Ahokkaalle pelillisesti helppoja. Vuosikymmenen ainoat top 10 -sijoitukset Challenge Tourilla olivat ennen tämän viikon kilpailua peräisin viime kaudelta Vierumäeltä (neljäs) sekä vuonna 2015 Sveitsissä (kahdeksas) käydystä turnauksesta.

Voittoja Ahokkaalla on haastajakiertueelta kaksi, molemmat tulivat 11 vuotta sitten. Pitkittynyt suvantovaihe alkoi helpottaa viime kaudella, jolloin hän väläytteli muutamaan otteeseen Challenge Tourilla. Se toi täksi kaudeksi kategorian 15, jolla on tiedossa kohtalaisesti paikkoja kuluvan vuoden turnauksiin.

Espanjassa ja kauden avanneessa Turkin kilpailussa Ahokas pelasi Roope Kakon ja Oliver Lindellin tavoin Suomen Golfliitolta saaduilla villeillä korteilla. Lindell ja Kakko (+2) jakoivat Espanjan Urturissa 54. sijaa.

Kakon tulos sunnuntaina oli 72, Lindell käytti kierrokseensa kaksi lyöntiä enemmän.

Challenge de España -kilpailun voitti Antoine Rozner (-13). Kyseessä oli 26-vuotiaan ranskalaisen ensimmäinen ykköstila Euroopan haastajakiertueella.

Vahva sijoitus poiki Ahokkaalle automaattisen paikan ensi viikolla Prahassa pelattavaan CT:n kilpailuun. Hän tienasi 13 200 euroa palkintorahaa, ja nousi onnistumisensa myötä kiertueen rankingissa kuudenneksi.