Antti Ahokas lukeutuu pelaajiin, joilla aiemman historiansa ja potentiaalinsa huomioiden on paljon enemmän annettavaa kuin yhdeksän vuoden tulokset osoittavat. Kuva: Tomi Natri
Challenge Tour | Kilpagolf |
9.8.2018

Antti Ahokkaalla riittää fanittajia Vierumäellä – ”Cooke Coursen 13:s on todella upea lyhyt par-nelonen”

Kuusi suomalaista cut-rajan oikealla puolella avauskierroksen jälkeen.

Iltapäivän tulostaso jäi merkittävästi aamupäivän vastaavasta Cooke Coursella pelattavassa CT:n kisassa.

Suomalaispelaajia ei aamulla pelanneiden Kalle Samoojan (-6) ja Roope Kakon lisäksi kärkipäähän ilmaantunut.

Antti Ahokas ( 69,-3) nousi kolmanneksi 70 lyönnin alittajaksi. Sijaluku on 26:s.

Kim Koivun tulos oli 70, Peter Erofejeffin ja amatööri Veeti Mähösen 71 on niukasti cut-rajan oikealla puolella, sijaluku molemmilla 59:s.

Kahden kierroksen jälkeen 60 parasta ja saman tuloksen omaavat pääsevät jatkoon. Parin tuntumassa on ruuhkaa, tulosta 71 jakaa peräti 25 pelaajaa. Lyöntiä heikommin pelasi 19 kilpailijaa, joten jatkopaikoista käydään hurjaa kilpailua perjantaina.

Keskiviikkona tuloksen 59 pro-amissa tehtaillut Oliver Lindell oli etenkin avausten  kanssa alusta asti vaikeuksissa. Kentän kakkosella (Lindellin 11:s) hän hukkasi mittavista etsinnöistä huolimatta avauksensa ja teki triplan. Pelihalut olivat tässä vaiheessa varsin vähäiset ja nuorukainen turhautunut.

Lindellin kortti oli päivän kummallisimpiin kuuluva. 15 paria, kaksi birkkua ja yksi tripla. Tulos 73,+ jättää hänelle kovasti kirittävää. Cut-raja asettunee parin alle, tulosten -1-3 väliin.

Antti Ahokkaalla ei ollut Lindellin kaltaisia odotuksia niskassaan.

”Lähtökohta ei ollut kierrokselle ihan optimaalinen, olin nukkunut huonosti. Taistelin kuitenkin sinnikkäästi ja tein hyviä ratkaisuja”, luonnehti Ahokas kierrostaan.

Erikseen hän halusi nostaa kierroksen jälkeen esiin kentän lyhimmän par-nelosen, 13:n.

”Se on kyllä makea lyhyt par-nelonen, yksi parhaimmista tällä kiertueella. Siinä pienillä marginaaleilla tulee helposti birkku tai bogi”, Ahokas kehui reikää, jolla hän teki ensimmäisen päivän kahdesta bogistaan.

Vierumäen 13:s on reikä, joka jää useimmille vieraspelaajille mieleen kauneutensa ja haastavuutensa johdosta. .Kuva: Tomi Natri.

”18:n birkku jätti hyvän maun. Tästä on hyvät lähtökohdat seuraaville kierroksille.”

33-vuotiasta Ahokas voidaan kutsua Challenge Tourin veteraaniksi. Plakkarissa on jo 148 haastajakiertueen kisaa. Läpimurron hän teki toisella ammattilaiskaudellaan 2008, jolloin vasta 23-vuotias lappeenrantalainen juhli CT:n voittoja Argentiinassa ja Tanskassa.

Lyhyt visiitti ET:lle vuonna 2009 päättyi kesken kauden vapaa-ehtoiseen paluuseen kakkoskiertueelle.

Suomen golfin suurimpiin nuorisolupauksiin kuulunut Ahokas on pelannut tämän jälkeen yhdeksän viimeistä vuotta enimmäkseen CT:lla ja pohjoismaisilla minikiertueilla.

Antti Ahokas veti jo avauspäivänä runsaan yleisömäärän peräänsä. Kuva: Tomi Natri

95 viimeistä CT-kisaa ovat tuottaneet vain yhden top ten-sijoituksen, 2015 hän oli Sveitsissä viides. Kotikisat Vierumäellä ovat hänelle tavanomaistakin tärkeämpi ja mieluisa näytönpaikka.

Parhaimmillaan Ahokas kykenee edelleen pelaamaan tasolla, jolla hyvin perustellusti voi lähteä tavoittelemaan kärkisijoja, jopa voittoa.

Ja yleisön joukossa on etenkin Vierumäellä suuri joukko ”faneja”, jotka pitävät peukkuja vasurin menestykselle ja uudelle nousulle.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.