Antti Ahokkaalla lyönti liikaa Asian Tourin esikarsinnassa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Antti Ahokkaalla lyönti liikaa Asian Tourin esikarsinnassa

Antti Ahokas nousi loistavan kolmannen kierroksen myötä 45 sijaa Asian Tourin esikarsinnoissa ja hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon.

Antti Ahokkaan (75-74-66-75) yksi superkierros ei riittänyt Roya Thai Army-kentällä 20:n ensimmäisen joukkkoon Asian Tourin esikarsinnassa. Lappeenrantalainen jäi lopulta lyönnin rajan väärälle puolelle. Teemu Putkosella oli lyönti Ahokasta enemmän, myös hän joutuu etsimään pelipaikkoja minitoureilta.

Banyanin kentällä oli vain 19 pelaajaa karsimassa. Miro Veijalainen jäi kolmen lyönnin päähän rajasta, vaikka oli viides ja ensimmäinen rannalle jäänyt. Imperial Lakewiew kentällä Jani Perttilä tipahti kahdella kierroksella tuloslistan hännille. Lyöntimäärä oli 306, jatkopaikka olisi vaatinut 20 lyöntiä paremman tuloksen.

Esikarsinnan toisessa osiossa suomalaisista ovat mukana Mikael Salminen ja Henri Pyykölä.

Teemu Tyry

3.pv

Antti Ahokas näytti, mihin hän parhaimmillaan pystyy. Parin varsin nahkeasti sujuneen kierroksen jälkeen perjantaina rävähti: kierrostulos 66 (-6) oli kaksi lyöntiä parempi kuin kenelläkään muulla. Vielä enemmän suorituksen arvoa nostaa kärjessä olevien 12 pelaajan kierroskeskiarvo: 70.83!

Lappeenrantalainen Ahokas on tiedetty erittäin lahjakkaaksi, mutta peli on ollut hukassa viimeiset pari vuotta. Yksittäisiä välähdyksiä on nähty, mutta paketti ei ole tahtonut pysyä kasassa neljää kierrosta. Ahokkaalla on erinomaiset mahdollisuudet päästä varsinaiseen karsintaan mukaan eikä se vaadi edes samanlaista huippukierrosta. Nyt suomalainen on tuloslistalla 19. sijalla (75, 74, 66/-1) eli tiukasti jatkoon pääsevien 15 prosentin rajalla. Ehjä neljäs kierros ja mies viettää 28-vuotissynttäreitään karsintafinaalissa kuun lopulla.

Teemu Putkosella oli pienoisia vaikeuksia chippien ja puttien lukemisessa ja tulos oli 73. Ennen viimeistä kierrosta sijoitus on 33. ja jatkoon pääsy edellyttää selkeästi pakkaselle menevää kierrosta lauantaina.

Banyanin kentällä pelaava Miro Veijalainen aloitti myös pitkän loppukirin pelaamalla neljä alle. Veijalaisen harmiksi Banyanissa pelataan tynkäkisa ja jatkoon pääsy edellyttäisi käytännössä viiden parhaan joukkoon sijoittumista. Matkaa siihen on edelleen kuusi lyöntiä.

Imperial Lakeview –kentällä Jani Perttilä jatkoi periaatteessa samaa tahtia kuin kaksi edellistäkin kierrosta. Päivän tulos 76 ja jatkopaikka on karannut jo tavoittamattomiin eli yli kymmenen lyönnin päähän.

Esikarsintojen ensimmäisen ryhmän neljäs kierros pelataan lauantaina ja ensi viikolla on vuorossa toinen esikarsinta, jolloin kehiin hyppäävät Mikael Salminen ja Henri Pyykölä. Lopullinen karsinta pelataan 23.-26. tammikuuta.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje