23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Anna Backman ottaa suunnaksi Miamin

Maamme ykkösamatööri pyrkii loppuviikosta jatkamaan voittojensa sarjaa Nordcenterissa.

Kanavagolf Vääksyä edustava Anna Backman teki hätkähdyttävän nousun kotimaisen golfin huipulle kesällä 2013 voittamalla vasta 14-vuotiaana Finnish Amateur Openin Talissa.

Backmanin ansiolistalle on kertynyt viiden kauden aikana lukuisa määrä menestyksiä ja voittoja. 2016 hän nousi maailmanlistalla jo sadan joukkoon voitettuaan Ranskan avoimet. Edelliskauden huippuhetki oli British Amateurissa välieriin yltäminen.

Maailmanlistan ykköstä Leona Maguirea vastaan pelatussa ottelussa seinä tuli lopulta vastaan.

Anna Backman aloittaa koulun ja ylioppilaskirjoitusten johdosta kautensa tavanomaista myöhemmin.

”Kirjoitusten johdosta väliin jäi kaksi maajoukkueleiriä ja kansainvälisiä kisoja. Olen pelannut käytännössä vain pari kierrosta Suomessa, joten lähden Nordcenterin Finnish Tour-kilpailuun erilaisista lähtökohdista kuin aiemmin, vaikka kotimaassa harjoittelu on talvikauden aikana ollut hyvää”, Backman analysoi.

Torstaista lauantaihin kestävässä kisassa hän on LET:lla pelaavan Noora Komulaisen ohella nimekkäin 17:sta naispelaajasta. Komulainen osallistuu Nordcenterissa miesten kanssa yhteiseen ammattilaisten sarjaan, joten Backman  on naisten sarjan itseoikeutettu suosikki.

Elina Saksa (selin kameraan) on etukäteen kovin Anna Backmanin amatöörihaastajista Nordcenterin kisassa.

Edelliskaudella hän voitti kolmen kierroksen kisan murskaavalla 14 lyönnin erolla seuraavaan. Backmanin sarja Nordcenterissa on ”puhdas”, sillä hän oli paras myös ensimmäisessä Fream-kentällä pelaamassaan FJT:n kilpailussa.

”Tällä kaudella pelaan kotimaassa enimmäkseen FT:n kisoja, ulkomailla tärkeimpiä tavoitteita ovat molemmat EM-kilpailut, British Amateur sekä MM-kilpailut.”

Opiskelut käyntiin Miamissa

Maaliskuussa 19 vuotta täyttänyt Anna Backman muuttaa tammikuussa Floridaan saatuaan stipendin University of Miamiin. Ykkösdivisioonan yliopistossa hänet vakuutti sen otollinen sijainti, ilmasto, hyvät kentät lähistöllä sekä joukkueen tavanomaista pienempi koko, vain kuusi pelaajaa kymmenen asemasta.

”Kävin tutustumassa kahteen muuhunkin, mutta Miami nousi selväksi ykköseksi.”

Tuoreimmalla maailmanlistalla hän on 261:s, ylivoimaisesti paras suomalainen.

Backman vaihtoi vuodenvaihteessa valmentajaa, vastuun otti Timo Rauhala.

”Pidän paljon Timon tyylistä toimia. Hän haastaa minua monipuolisesti ja hakee mallia jossa kehitystä tulee omien oivallusten kautta.”

”Yksi tavoitteista on nousta takaisin sadan joukkoon. Raudoilla minun pitää saada sihtiä pienemmäksi, puttiin panostetaan jatkossa entistä enemmän. Avauksiin haluaisin lisää pituutta, tehoja puuttuu. Edellytyksiä parempaan on, voimantuotto ei vielä jalostu metreiksi.”

Kotimaisen golfkauden aikana Anna Backman tekee edellisvuoden tapaan työvuoroja kotikenttänsä Kanava Golfin caddiemasterina.

”Ammattilaisuus on tietysti mielessä, mutta siihen liittyen päätöksiä tehdään vasta myöhemmin”, hän viittaa lopuksi siirtymiseensä USA:n yliopistosarjoihin, joista merkittävä osa Euroopan huippupelaajista on hakenut vauhtia uralleen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje