16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

Suomen ja Thaimaan välinen ystävyysottelu ja harjoitusleiri saavat jatkoa

Suomen ja Thaimaan välinen ystävyysottelu Nations Cup saa jatkoa alkuvuonna 2017, kun Suomesta lähtee nelihenkinen joukkue 2–3 viikon mittaiselle harjoitus- ja pelimatkalle Thaimaahan.

Suomalaispelaajille helmi–maaliskuun vaihteessa toteutuva reissu on erinomainen mahdollisuus päästä harjoittelemaan lämpimiin olosuhteisiin keskellä pohjoisen kylmintä talvea. Pelaajien ylläpidosta sekä peli- ja harjoitusmaksuista vastaa Thaimaassa maan golfliitto yhteistyössä kenttien kanssa. Pelaajien kontolle jää siis vain lentojen hankinta.

”Arvostamme kovasti Suomen ja Thaimaan välistä yhteistyötä, jonka Juha Ritvala on saanut aikaan ja toivomme, että projekti saa jatkoa myös tulevaisuudessa”, kommentoi Thaimaan golfliiton valmennuspäällikkö Kanes Nitiwanakul.

”Olen iloinen Thaimaan Golfliiton puolesta siitä, että voimme nyt vuorostamme kutsua nuoria suomalaisia pelaajia harjoitus- ja kilpailuleirille Thaimaahan. Nations Cup tullaan pelaamaan helmikuun loppupuolelle”, Nitiwanakul sanoo.

Kova tasonmittari

Thaimaalaiset vierailivat viime kesänä Suomessa neljän pelaajan voimin. Loimijoella, Tapiolassa, Vuosaaressa ja Hill Sidessa pelattujen kilpailuiden lisäksi he harjoittelivat Kytäjällä ja Kultarannassa.

Etenkin miespelaajat lukeutuivat maan parhaimmistoon. Sadom Kaewkanjana on tällä hetkellä miesten amatöörien maailmanlistalla toiseksi parhaan thaimaalaisena sijalla 160 ja Witchayanon Chothirunrungrueng kolmanneksi parhaana sijalla 203.

Nations Cupissa Thaimaata edustivat Sadom Kaewkanjana, Pajaree Anannarukarn, Kanyalak Preedasuttij ja Witchayanon Chothirunrungrueng. Keskellä Juha Ritvala.

Nations Cupissa Thaimaata edustivat Sadom Kaewkanjana, Pajaree Anannarukarn, Kanyalak Preedasuttij ja Witchayanon Chothirunrungrueng. Keskellä Juha Ritvala.

Thaimaalaispelaajat näyttivät suomalaisille kaapin paikan ja esimerkiksi Loimijoen Finnish Junior Tourin kisassa he nappasivat kaksoisvoiton niin tyttöjen kuin poikienkin sarjassa.

Vuosaaressa ja Tapiolassa pelatussa Links Trophyssa vieraista kaksi ylsi kärkikymmenikköön ja Hill Sidessa pelatussa joukkuekilpailumuotoisessa Nations Cupissa suomalaiset jäivät Thaimaasta lopputuloksissa 10 lyöntiä.

Kilpailukokemus ”kylmässä” arvossaan

Pelkästään ystävyysmaaottelun takia thaimaalaiset eivät Suomeen asti lähteneet, vaan tavoitteena oli totutella erilaisiin olosuhteisiin ja ilmastoon tulevaisuutta silmällä pitäen.

Thaimaalaishuiput ovat takavuosina olleet hankaluuksissa siirtyessään kilpailemaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan kentille, jossa olosuhteet ja ilmasto poikkeavat totutusta melkoisesti etenkin lämpötilan osalta.

Suomen kentät eroavat Thaimaan melkoisesti. Väylät ja viheriöt ovat melko kovia. Myös ruoho ja lämpötila ovat erilaisia, mihin olemme tottuneet. Minusta se oli erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan Suomen olosuhteisiin, jotka kokemukseni mukaan vastaavat paljolti olosuhteita, joilla ammattilaiskiertueillakin pelataan. – Pajaree Anannarukarn.

”Links-kentillä oli kiva pelata ja saada niistä kokemusta. Meillä ei links-kenttiä Thaimaassa ole, joten se oli meille ihan uutta”, hän jatkaa.

”Hill Siden harjoitusalueet saivat thaimaalaisilta myös paljon kiitosta. Kunto oli ensiluokkainen, mutta heille erityisen hienoa ja epätavallistakin oli se, että alue oli kokonaisuudessaan vapaasti käytettävissä. Thaimaassa asia ei useinkaan näin ole”, Juha Ritvala kertoo.

Suuria suunnitelmia tulevaisuuden varalle

Ritvala on työstänyt Nations Cupia ja harjoitusleiriyhteistyötä kolmisen vuotta ja iloinen siitä, että projekti on jo edennyt käytännön asteelle. Golfliitolta saamaansa apua hän kiittelee ja toivoo, että yhteys säilyy jatkossakin. Thaimaan golfliitto on projektissa vahvasti mukana ja Suomeen on ensi kesänä tulossa joukkueenjohtajan lisäksi myös maajoukkuevalmentaja.

Thaimaalaisten sitoutumisesta kertoo sekin, että maan suurlähettiläs H.E. Mr Rachanant Thananant vieraili viime kesänä Kultarannassa leirin aikaan.

”Aasialaisia on aika vaikea saada liikkeelle, mutta kun he lähtevät, he tekevät sen sitoutuneesti ja innolla”, sanoo Thaimaassa jo useiden vuosien ajan asunut ja maan tavat ja kulttuurin erinomaisesti tunteva Ritvala.

Tavoitteena on luoda jokavuotinen perinne Suomen ja Thaimaan välille. Harjoitusleireistä hyötyvät molemmat osapuolet.

”Haluaisin mahdollisuuksien mukaan myös laajentaa tapahtumaa ja kutsua mukaan useampia maajoukkueita. Aasiassa thaimaalaisilla on erinomaiset suhteet esimerkiksi Japanin, Etelä-Korean ja Singaporen kanssa”, Ritvala väläyttää.

”Tämä on tietenkin hieno mahdollisuus suomalaisamatööreille ja sellaisena erittäin tervetullutta toimintaa. Golfliiton kanssa tehtävä yhteistyö on ollut pienimuotoista, mutta tietenkin kuulemme mielellämme tulevaisuuden suunnitelmista”, Golfliiton kilpa- ja huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila sanoo.

Aluksi maajoukkueiden kokoonpano on ollut mallia 2+2, mutta jatkossa joukkue voisi Ritvalan mukaan olla kahdeksan hengen suuruinen. Jos mukaan saadaan kaupallisia yhteistyökumppaneita, ei kuukauden mittainen harjoitusleirikään ole hänen mielestään pois luettu ajatus.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    MarX says:

    Näistä tapahtumista suurin kiitos kuuluu Juha Ritvalalle, joka on tehnyt erinomaista työtä pitkän aikaa kotimaisten golffareiden saamiseksi hyviin harkkaolosuhteisiin Thaimaan lämpöön.

    Harmi vaan että kaikissa kisoissa kotomaiset ovat saaneet kovasti molemmille korville vaikkei vieraat olleetkaan ihan terävintä kärkeä ko maasta.

    Seurailin vieraiden harkaamista vierailun aikana, ja verrattuna siihen mitä olen kotimaisten ”ammattilaisten” nähnyt tekevän täytyy sanoa että Thaimaalaisten tekemisessä on ammattimaista ajatusta. Kahden tunnin aikana ei käytetty tunti ja varttia kännykän näpräilyyn ja somettamiseen, vaan keskityttiin itse asiaa.