Suomen naisten ja poikien EM-joukkueet kahdeksan joukkoon - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

Suomen naisten ja poikien EM-joukkueet kahdeksan joukkoon

Miesten pelit jatkuvat kakkosflightissa, tytöt valahtivat sijoille 16–18.

Islannissa jatkuneen naisten EM-turnauksen toinen kilpailupäivä eteni suomalaisittain käsikirjoituksen mukaan. Tavoitteena oli paikka kahdeksan joukossa, ja sinne kuusikko myös viimeisenä joukkueena pääsi. Täpärälle tosin meni, sillä viimeisenä ykkösflightista pudonnut Irlanti jäi Suomesta (+36) vain lyönnin päähän.

Toisen kierroksen paras suomalainen oli Emily Penttilä (75–74), Hannele Mikkola (72–76), Matilda Castrén (72–76) ja Petra Salko (84–76) pitivät myös hyvää tasapainoa yllä. Ellinoora Moisio (72–82) ei saanut juonen päästä kiinni keskiivikkona, mutta kaksi päivää varjossa olleelta Jenna Mäihäniemeltä (86–79) odotetaan ryhtiliikettä match play -osuuksilla.

Pohjoismaat valloittivat ykkösflightin paikoista puolet. Suomi kohtaa torstaina avausottelussan lyöntipelien parhaan joukkueen Espanjan (+10).

Miesten joukkue ei pystynyt yhtä jämäkkään esitykseen kuin tiistaina, ja sen kohtalona oli jäädä kakkosflightiin. Lyöntipeliosuudella 12. sijoittunut Suomi (+24) jäi viimeisenä top 8:aan venyneestä Ruotsista yhdeksän lyönnin päähän.

Joukkueesta ainoastaan Rasmus Karlsson ja Otto Vanhatalo pystyivät parantamaan peliään toisella kierroksilla. Tulokset 71 ja 76 eivät kuitenkaan olleet sellaisia haamukierroksia, joila sijoituksia olisi kohenneltu.

Naisten hyväntuulisen joukkueen pelit jatkuvat torstaina Espanjaa vastaan. Kuva: Juha Skyttä

Naisten hyväntuulisen joukkueen pelit jatkuvat torstaina Espanjaa vastaan. Kuva: Juha Skyttä

”Tänään oli ihan ok päivä, pari hyvää puttia ja pari hyvää lyöntiä, muuten tasaista ok peliä”, Karlsson sanoi.

Kim Koivu (67–73) ylsi henkilökohtaisissa tuloksissa kuudenneksi, myös Juuso Kahloksen (70–74) panos oli hyvä. ”Keskiosastolla” Rasmus Karlsson (76–71) ryhdistäytyi keskiviikkona, mutta Ilari Saulon (75–75) peli jatkui edelleen aavistuksen tasapaksuna. Otto Vanhatalon (80–76) ja Väinö Viitaharjun (83–77) suorituksilla ei joukkuetta puskettu eteenpäin.

”Olen pettynyt koska, emme pystyneet pelaamaan samalla tasolla kuin eilen. Rasmus (Karlsson) pelasi tänään hienon kierroksen”, päävalmentaja Staffan Johansson viestitti Ranskasta.

Suomelle ei olisi riittänyt ykkösflightiin edes avauspäivän kaltainen esitys. Kun ensimmäisellä kierroksella loistaneet Koivu ja Kahlos eivät olleet parhaimmillaan keskiviikkona, muilta olisi kaivattu merkittävää vastuukantoa. Karlssonia lukuun ottamatta tämä jäi toiveen asteelle.

Ranska ja Skotlanti (+3) olivat lyöntipeliosuuden parhaat, kestosuosikki Englannin jääminen kakkosflightiin käy isomman luokan yllätyksestä. Tanska ja Norja etenivät Ruotsin ohella pohjoismaista kahdeksan joukkoon. Suomi kohtaa kakkosflightin ensimmäisessä ottelussaan Itävallan.

Rasmus Karlsson oli miesten turnauksen toisen lyöntipelipäivän suomalaisonnistuja. Kuva: Janne Marvaila

Rasmus Karlsson oli miesten turnauksen toisen lyöntipelipäivän suomalaisonnistuja. Kuva: Janne Marvaila

Lyöntipeleissä kuudenneksi sijoittunut poikien joukkue eteni Itävallassa kirkkaasti kahdeksan joukkoon. Se jakoi tuloksellaan 756 (+36) kuudetta sijaa Tsekin kanssa. Ensimmäisinä kakkosflightin puolelle putosivat Hollanti ja sensaatiomaisesti iso voittajasuosikki Englanti. Ne jäivät Suomesta seitsemän lyönnin päähän.

Matias Honkala (70–75) ylsi henkilökohtaisissa tuloksissa jaetulle kolmannelle tilalle. Myös Santeri Lehesmaa (75–74) oli mies paikallaan. Hienosti tiistaina pelanneen LuukasAlakulpin (70–83) ruuti toisella kierroksella oli sen sijaan kosteaa.

Kun Leevi Vellamon (80–80) ja Alakulpin isot scoret jouduttiin ottamaan yhteistulokseen, nousi Perre Papusen (79–72) keskiviikon vahva esitys arvoon arvaamattomaan. Sami Välimäen (78–84) toisen kierroksen peli meni pahiten syteen.

Kehnoksi vajonnut toisen päivän tulostaso johtui pitkälti vaikeista olosuhteista.

”Pojilla oli tänään tiukkaa vääntöä. Heti aamusta oli kova tuuli, ja tällä kentällä (Diamond Country Club) se tarkoittaa erityisen paljon haasteita. Varsinkin kentän ensimmäinen yhdeksän reikää pelasi erittäin vaikeana”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

”Aamupäivän pelaajamme pelasivat erinomaisesti ja pohjustivat nousun tuloslistalla.

Perre Papunen oli keskiviikkona vahvassa iskussa. Kuva: Pasi Purhonen

Perre Papunen oli keskiviikkona vahvassa iskussa. Kuva: Pasi Purhonen

”Iltapäivän pelaajat sen sijaan joutuivat kaikesta kovimpaan tuuleen kentälle ja pelaaminen pelkkää taistelua alusta alkaen. Kuitenkin kierroksen loppureiät pojat venyivät hienosti ja laittoivat tärkeitä putteja sisään.”

Poikien turnauksen lyöntipeliosuden paras oli Saksa, jolle Suomi hävisi kymmenellä lyönnillä. Kahdeksan joukkoon Pohjoismaista kampesivat myös Tanska ja Ruotsi. Suomi kohtaa torstain ottelussaan lyöntipeleissä kolmanneksi sijoittuneen Italian.

Oslossa pelaava tyttöjen joukkue oli menettänyt mahdollisuutensa ykkösflightiin jo avauskierroksen jälkeen. Tyttöjä vaivasi alavireisyys myös keskiviikkona, vaikka joukkue pystyi 11 lyöntiä parempaan tulokseen. Suomi (+65) oli lyöntipeliosuuden 16:s, eroa viimeisenä top 8:aan yltäneeseen Tsekkiin kertyi peräti 36 lyöntiä.

Daniella Barrett on ollut tyttöjen joukkueen "yksinäinen susi" Oslon EM-kisoissa. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Daniella Barrett on ollut tyttöjen joukkueen ”yksinäinen susi” Oslon EM-kisoissa. Arkistokuva: Juha Hakulinen

”Tänään emme valitettavasti saaneet kurssia käännettyä riittävästi, vaikka suurin osa paransi eilisestä. Onhan tämä valtava pettymys, vaikka tiedossa oli, että emme ihan kärkikamppailuun yllä”, valmentaja Mikael Mustonen sanoi.

”Tästä pitää parantaa, ja on turha jäädä surkuttelemaan sen suuremmin.”

Suomi ratkaisee kolmosflightin (sijat 16–18) paremmuuden Belgian ja Islannin kanssa. Italia (-8) oli lyöntipelien suvereeni ykkönen. Pohjoismaista Ruotsi, Norja ja Tanska selviytyivät top 8:aan.

Daniella Barrett (75–72) saa esityksestään puhtaat paperit. Muut suomalaiset − kenties Iida Rissasta (78–76) lukuun ottamatta − eivät saaneet sellaista moodia päälle, jota kansainvälisessä arvoturnauksessa tarvitaan. Suurin pettymys oli tuntumansa kadottanut Anna Backman (84–80), jonka 36 reiän tulos jäi koko suomalaisjoukon heikoimmaksi.

EM-turnausten kolmantena päivänä pelataan aamulla kaksi foursome-matsia ja iltapäivällä on vuorossa viisi singeli-ottelua.

Torstain ottelut:

Naiset: Suomi vs. Espanja (A-flight)
Miehet: Suom vs. Itävalta (B-flight)
Pojat: Suomi vs. Italia (A-flight)
Tytöt: Suomi vs. Islanti (C-flight) *

* pelataan perjantaina

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje