[11][17]

[11][17]
Amatöörigolf

Sakke Siltalalle Hongkongin pariturnauksessa upea voitto

Siltalan finaalipäivän hurja vire sinetöi Euroopan joukkueelle ylivoimaisen ykköstilan ennen Koreaa.

Kankaisten Golfin Sakke Siltala ylsi englantilaisen parinsa Caitlin Whiteheadin kanssa näyttävään voittoon Hongkongissa pelatussa Asia-Pacific Junior Championshipissä.

Euroopan ykkösjoukkueen muodostanut kaksikko hankki avauspäivän henkilökohtaisilla kierroksella (Whitehead/64 ja Siltala/69) seitsemän lyönnin etumatkan, eikä heidän kärkipaikkansa ollut enää uhattuna kahden seuraavan päivän nelinpelissä ja nelipallossa.

Siltala oli päätöspäivän nelipallossa lyömättömässä vireessä tehtyään Clearwater Bay Golf & Country Clubin kentällä yhdeksän birdieä. Vahva esitys siivitti Euroopan kahdeksan lyönnin voittoon ennen Koreaa. Korean kakkosjoukkue oli kisassa kolmas.

P16-sarjan tämänvuotinen suomenmestari Siltala ja Whitehead voittivat myös kilpailun henkilökohtaiset sarjat.

Kyseessä oli ensimmäinen mestaruus Euroopan joukkueelle neljännen kerran pelatussa APGC Junior Championshipissä. Kilpailussa oli mukana 34 joukkuetta.

Euroopan joukkueet valittiin heinäkuussa käydyn European Young Mastersin sijoitusten perusteella.

Siltala otti Norjassa kakkostilan hävittyään voiton ensimmäisellä uusintareiällä Tanskan Sebastian Friedrichsenille. Whitehead puolestaan voitti Hauger Golfklubbin kentällä pelatun kisan tyttöjen sarjan.