23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

”Me voidaan voittaa tää”

Miesten joukkue uskoo tosissaan MM-menestykseen Irlannissa

Miesten golfin MM-kisat, Eisenhower Trophy, alkavat keskiviikkona Irlannissa, Carton Housen kentillä Dublinin lähellä. Suomea vihreällä saarella edustavat Matias Honkala, Sami Välimäki ja Veeti Mähönen. Valmentajina ovat Fredrik Jendelid ja Pasi Purhonen, kapteenina totutusti Matti Lindholm.

Suomen joukkue on täynnä EM-kultamitalisteja, mutta MM-tasolla kaikki ovat ensikertalaisia. Siitä huolimatta etenkin Välimäki ja Honkala ovat tuttuja kasvoja isoissa kilpailuissa. Miehillä on pitkä meriittilista kansainvälisistä otteluista, viimeisimpänä heinäkuussa Linna Golfissa pelattu St Andrews Trophy. Molemmat ovat jo hyvän aikaa olleet amatöörien maailmanlistan sadan joukossa – Välimäki tällä hetkellä sijalla 21 ja Honkala 58.

Miehet morjestavat tiuhaan tahtiin pelikavereita Irlannissa, on selvää että ympyrät ovat tutut eikä tänne ainakaan ketään kumartelemaan ole tultu.

”Me voidaan voittaa tää”, Matias Honkala toteaa vakavana ensimmäisessä tiimipalaverissa. Naureskelua ei kuulu, vaan joukkuetoverit nyökkäävät olevansa samaa mieltä.

Päävalmentaja Fredrik Jendelid komppaa.

”Kyllä, mitaliin eli kolmen kärkeen meillä on kaikki mahdollisuudet. Tietysti se tarkoittaa, että meidän pitää pelata ehdottomasti parasta peliämme läpi viikon. Hyvä henki ja fiksu pelisuunnitelma ovat avainasemassa.”

Suomen joukkue Sami Välimäki, Matias Honkala ja Veeti Mähönen.

Euroopan mestaruus vahvisti itseluottamusta

Koko joukkueesta huokuu vahva itseluottamus omaan tekemiseensä. Jo harjoituspäivinä tekeminen on keskittynyttä ja laadukasta, vaikka vähän pidemmät hiljaiset hetket täyttyvätkin huumorista ja naurunremakasta. Heinäkuinen EM-kulta on kaikilla muistissa todisteena, että Suomi kykenee menestymään parhaiden joukossakin.

”Kun tekee hyviä asioita, tulokset seuraavat”, kapteeni Matti Lindholm muistuttaa.

Veeti Mähönen on joukkueen ennakkoluuloton villi kortti. EM-kisoissa ratkaisijan paikalla ollut Mähönen on tuoreempi kasvo isoilla areenoilla, mutta ansaitsi paikkansa joukkueessa pelinäytöillä ja kovalla paineensietokyvyllä.

”Ei ole ehtinyt jännittää, ajatukset ovat olleet valmistautumisessa. Varmasti ensimmäisen avauslyönnin lähestyessä pientä jännitystä tulee, EM-kisoissa ainakin meni niin.”

”Links-kentät eivät ole erityisen tuttuja mutta missä tahansa pärjää, kun lyö hyvin palloa – ja lyön nyt paremmin kuin oikeastaan koskaan”, Mähönen toteaa harjoituskierroksella Montgomerie Coursella.

Veeti Mähönen on joukkueen villi kortti.

Montgomerie on kentistä haastavampi. Pitkä, links-tyyppinen ja erittäin bunkkeroitu. Välimäen mielestä se muistuttaa paljon Saksan EM-kenttää, mutta on tiukempi.

”Avauksilla on olennaista välttää bunkkerit, puistomaisemmalla O’Mearalla voi pommittaa vähän minne tahansa. Siellä tehdään paljon birdiejä”, Välimäki tiivistää.

Kaikki suomalaiset lyövät palloa tarpeeksi pitkälle, ja valmistelut kotona on selvästi tehty koska pallo myös tottelee.

”Peli tuntuu hyvältä”, kuuluu vastaus kaikkien suusta.

MM-kisojen formaatti eroaa EM-kisoista

EM-kisat ratkaistiin reikäpelillä, mutta MM-kisoissa pelataan pelkästään lyöntipeliä eivätkä pelaajat saa toimia toistensa caddieina. Vaikka formaatti on erilainen, uskovat miehet silti saavansa tukea joukkueesta.

”Joukkueena sitoudumme antamaan aina 100%, puhaltamaan yhteen hiileen mitä tahansa tapahtui, ja olemaan aina hiukan parempia seuraavana päivänä”, Matias Honkala tiivisti Suomen avainteemat.

”Jokainen on vastuussa siitä, että on parhaassa mahdollisessa terässä ykköstiillä, valmentajat auttavat missä tahansa pelaajat tarvitsevat apua”, Jendelid linjaa.

Suomi aloittaa pelit Montgomerie Coursella keskiviikkona klo 14.15 Suomen aikaa Meksikon ja Etelä-Afrikan kanssa.

Livescoreen täältä.

Eisenhower Trophy, 5.-8.9. Carton House, Irlanti

-Pelataan 31. kerran, ensimmäistä kertaa Irlannissa

-Pelimuotona 72r lyöntipeli. Kolmen hengen joukkueet, joista kahden parhaan tulos päivittäin lasketaan joukkueen tulokseen.

-Kenttinä Montgomerie Course (par72) ja O’Meara Course (par73)

-72 joukkuetta, eksoottisimpia maita esimerkiksi Guam ja Caymansaaret

-Suomen itseluottamus ei ole tuulesta temmattua – Suomi on amatöörien maailmanlistan rankingeja vertailemalla 12. Kolmen kärki on USA, Australia ja Italia.

-Suomen paras sijoitus miehissä on viides (Filippiinit 1996 & Chile 1998)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje