[6][5]

[6][5]
Amatöörigolf

Anna Backman 16:n joukkoon Ladies' Amateur Openissa – Kerttu Hiltunen karsintafinaalista Girls Junior PGA Championshipiin

Suomalaiset tyttöjuniorit ovat kunnostautuneet tällä viikolla kansainvälisissä kilpailuissa.

Kanava Golfin Anna Backman pelaa erinomaista turnausta Pyle and Kenfig Golf Clubilla Walesissa meneillään olevassa Ladies’ British Open Amateur Championshipissä.

Hän ylsi kisan 36 reiän lyöntipelikarsinnasta reikäpeliosuudelle, jonka ensimmäisellä kierroksella kaatui Skotlannin Lauren Whyte numeroin 3/1.

Toisen kierroksen ottelu Alice Hewsonia vastaan oli tiukempi. Amatöörien maailmanlistalla 39. oleva englantilainen vei matsia vielä kierroksen jälkipuolella, mutta Backman sai lopulta käännettyä pelin edukseen korjaten voiton ensimmäisellä jatkoreiällä.

Backman kohtaa perjantaina kolmannen kierroksen ottelussaan Norjan Marthe Woldin. Matsi käynnistyy kello 11 Suomen aikaa ja voitolla etenee maailman arvostetuimpien amatööriturnausten joukkoon kuuluvan Ladies’ Amateur Openin puolivälieriin.

Ottelun Backman-Wold voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella joko Saksan Anastasia Mickanin tai Tsekin Sara Kouskovan.

Pohjoismaalaisten panos turnauksessa on ollut kova, sillä 16:n jäljellä olevan pelaajan joukosta löytyy Backmanin ohella kolme ruotsalaista, kaksi norjalaista ja yksi tanskalainen.

Kilpailun toisen suomalaisen, Hannele Mikkolan, urakka päättyi lyöntipelikarsintaan.

Kerttu Hiltuselle hieno karsintavoitto Floridassa

Kerttu Hiltunen lähtee kuukauden kuluttua tunnettujen tähtipelaajien jalanjäljille Missouriin.

Suomen lupaavimpiin tyttöjunioreihin kuuluva Kerttu Hiltunen onnistui hienosti Boca Grove Plantation -kentällä käydyssä South Florida Junior PGA Championship -kilpailussa. Hän pelasi 18 reiän turnaukseksi typistyneessä kisassa tuloksen 71 (-1), mikä riitti myös voittoon.

Tawast Golfia edustava Hiltunen teki päivän mittaan viisi birdieä ja neljä bogia. Kierroksen lopetus oli erityisen tyylikäs, sillä hän päätti urakkansa kahteen birdieen.

Hiltunen oli 13–18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut USA:n SkyleeShin jäi suomalaisesta neljän lyönnin päähän.

”Kun tekniikka on nyt parempi, lyönti on toistettavampi ja lähestymiset lähellä lippua. Hyvällä puttipelillä saan tehtyä paljon birkkuja”, Hiltunen sanoi.

”Lyönti on tullut viimeisen kuukauden aikana vahvemmaksi tekniikkamuutosten myötä ja sitä työtä jatketaan. Peliä griinin ympärilla pitää kehittää. Puttipeli on hyvällä tasolla.”

Kilpailussa oli tarkoitus pelata 36 reikää, mutta olosuhteet sallivat edellispäivän kaatosateen vuoksi torstaina vain yhden kierroksen läpiviemisen.

Panokset turnauksessa olivat kovat, sillä kaksi parasta sai paikan Yhdysvaltain merkittävimpien junioriturnausten joukkoon kuuluvaan Girls Junior PGA Championshipiin. Kilpailu pelataan St. Albansissa, Missourissa, 18.–21. heinäkuuta.

Legendaarisen Patty Bergin mukaan nimetyn kiertopalkinnon ovat vuosien varrella voittaneet sellaiset tähdet, kuten Cristie Kerr, Inbee Park, Lexi Thompson sekä vastikään naisen maailmanlistan ykköseksi noussut Ariya Jutanugarn.

”Tosi hienoa päästä PGA Junior Championshipiin. Koska viimeiset kisat ovat menneet todella hyvin ja on kuukausi aikaa treenata lyöntiä paremmaksi, on hyvät mahdollisuudet myös menestyä kisassa.”

Vuodesta 1976 lähtien pelatun kilpailun ainoa eurooppalaisvoittaja on Emma Cabrera-Bello. Espanjalainen oli paras vuoden 2003 Girls Junior PGA Championshipissä.

Thompson on voittanut aikoinaan myös samaisen sarjan South-Florida Junior PGA Championshipissä kuin Hiltunen.