Aloha ’Oe ei soinut Spiethille enää duurissa – tähti koki johtoasemassa harvinaisen notkahtamisen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Aloha ’Oe ei soinut Spiethille enää duurissa – tähti koki johtoasemassa harvinaisen notkahtamisen

Jordan Spieth lamaantui perjantaina Waialae Country Clubilla. Kuva: Getty Images

Spieth PGA Tourilla teki henkilökohtaista historiaa, jota hän tuskin pitkään haluaa muistella.

Jordan Spieth (-1) johti avauspäivän jälkeen Honolulussa meneillään olevaa PGA Tourin kilpailua. Peli näytti olevan kolminkertaisella major-voittajalla täydellisesti hallinnassa, mutta sitten tapahtui kummallinen käännös.

Hän käytti Sony Openin toiseen kierrokseen peräti 11 lyöntiä enemmän, ja hiipui paalupaikalta karsiutuneiden joukkoon tuloksin 64–75.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun PGA Tourilla 13 voittoa haalinut teksasilainen putoaa jatkosta johdettuaan turnausta 18 reiän jälkeen. Vaisuus oli hänen kaltaiselle tähdelleen poikkeuksellista, sillä perjantaina vain kaksi pelaajaa tilastoi huonomman tuloksen kuin Spieth.

Spiethin avaukset eivät olleet erityisen tarkkoja ensimmäisellä kierroksella. Hän osui perjantaina väylille kuudesti eli yhden kerran vähemmän kuin torstaina. Erona oli se, että hän kirjasi ensimmäisellä kierroksella 15 griiniosumaa, ja pyöräytteli tämän tästä birdie-putteja sisään.

Kuusi bogia tehneen Spiethin toisen kierroksen ainoa birdie syntyi Waialae Country Clubin kentän neljännellä reiällä. Vielä seitsemännen reiän jälkeen Data Golf antoi hänelle jatkoonpääsyprosentiksi 99,4. Todennäköisyydet notkahtivat Spiethin sorruttua heti perään neljään peräkkäiseen bogiin.

Spiethistä tuli sitten syntymävuotensa, 1993, PGA Tourilla 18. pelaaja, joka 18 reiän johtoasemassa luisuu karsintarajan alapuolelle. Edellisen kerran näin kävi Matt Everylle vuoden 2020 Arnold Palmer Invitationalissa.

Maailmanlistalla sijalla 15 olevan Spiethin kömmähdyksen odottamattomuutta korostaa se, että hän ei ollut koskaan karsiutunut kiertueella oltuaan ensimmäisen kierroksen jälkeen 14 parhaan joukossa.

Ennen perjantaita Spieth oli johtanut PGA Tourin kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen 11 kertaa. Näissä turnauksissa hän oli koonnut kolme voittoa, ollut neljästi toinen ja kerran kolmas sekä ottanut kaksi muuta top 10 -sijoitusta.

Sony Openin kärkeen siirtyi Chris Kirk (-11), jolla on lyönnin etumatka Taylor Montgomeryyn ja J.J. Spauniin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)