Alkoholismistaan puhunut PGA Tour -voittaja syyttää kiertuetta haluttomuudestaan auttaa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Alkoholismistaan puhunut PGA Tour -voittaja syyttää kiertuetta haluttomuudestaan auttaa

Grayson Murray sanoo tuntevansa jääneen PGA Tourilla yksin alkoholiongelmansa kanssa. Kuva: Getty Images

Phil Mickelson ilmoitti olevansa valmis ojentamaan kollegalleen auttavan kätensä.

PGA Tourilla voittanut Grayson Murray julkaisi viikonloppuna pitkän tviitin, jossa hän kertoi alkoholismistaan ja siitä, ettei kiertue ole tarjonnut hänelle apua ongelmassa.

”Olen pelannut viimeiset viisi vuotta PGA Tourilla. Ylä- ja alamäkiä on riittänyt, mutta enimmäkseen alamäkiä”, hän aloitti viestinsä. Murray lisäsi, että PGA Tourille liittyminen tuntui samalta kuin olisi saanut 22-vuotiaana Ferrarin avaimet ja olisi käsketty ajamaan kaasu pohjassa.

Pelaaja kertoi olevansa kiertueen ”tarkkailussa” oltuaan vahvasti humalassa eräässä havaijilaisessa baarissa.

”Kiertue-elämä on tehnyt minusta alkoholistin. PGA Tour ei ole pyytänyt minua juomaan, mutta se ei ole tarjonnut apuakaan. Näiden viiden vuoden aikana kiertueen komissaari tai pelaajayhdistys eivät ole sanoneet muuta kuin että ’palaamme asiaan’. Toivoisin, että ihmiset ottaisivat enemmän vastuuta tehtävistään.”

Kiertue kertoi omassa vastineessaan, että ”PGA Tour on perhe, ja että kun sen jäsenet tarvitsevat apua, sitä myös annetaan”. Näin aiotaan PGA Tourin mukaan toimia myös Grayson Murrayn tapauksessa.

Vuonna 2017 Barbasol Championshipin voittanut Murray, 27, on joko missannut karsinnan tai vetäytynyt kilvasta yhdeksässä viimeisessä turnauksessa. Murraylla on kokenut muitakin kovia asioita viime aikoina, sillä hän jättäytyi pois aiemmin tässä kuussa pelatusta John Deere Classicista isoäitinsä kuoleman vuoksi. Seuraavana päivänä Murray ilmoitti, että hänen isosetänsä ja isotätinsä murhattiin kotonaan Kentuckyssa. Poliisi on tehnyt tähän tapaukseen liittyen kaksi pidätystä.

Phil Mickelson reagoi Murrayn tviittiin ja kertoi olevansa pahoillaan kiertueen vitkastelusta ja olevansa tarvittaessa valmis tarjoamaan hänelle apuaan.

”Elämä kiertueella ei ole helppoa, ja ongelmia voi tulla vaikka voittaisit kilpailun joka vuosi”, Mickelson kertoi Twitterissä.

Pohjois-Carolinan Raleighissa syntynyt ja asuva Murray on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 85. Hän on voittanut urallaan kerran myös Web.com Tourilla eli nykyisellä Korn Ferry Tourilla.

Murray oli mukana Blainessa, Minnesotassa parhaillaan menossa olevassa 3M Openissa, mutta jätti kilpailun kesken toisen kierroksen ensimmäisen reiän jälkeen. Kilpailun kärjessä Cameron Tringale (-12) johtaa Gary Woodlandia ja Maverick McNealya yhdellä lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)