15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Alex Noren häkellyttävän ylivoimainen Sun Cityssä

Neljäs voitto kauden toisella puoliskolla nostaa ruotsalaisen maailman kuumimmaksi pelaajaksi. Mikko Ilosen lopullinen sijoitus Nedbank Golf Challengessa oli 53.

Alex Norenilta löytyi sunnuntain finaalikierrokselle vielä supervaihde European Tourin kisan voittamiseen. Lauantaina ruotsalaiselta tuntui bensa jo loppuneen. Hän  löi 11 kertaa enemmän kun Jeunghun Wang ( 64-75) pudoten kärjestä kuuden lyönnin päähän korealaisesta. Päätöspäivänä osat vaihtuivat, Noren oli 12 lyöntiä  parempi (63-75), jättäen tämän kuuden lyönnin marginaalilla kakkoseksi.

”Olen yrittänyt niin monen vuoden ajan päästä mukaan tähän kisaan, joten ensikertaisena voittoon yltäminen tuntuu uskomattomalta”, Noren kertoi tuntemuksistaan voiton jälkeen.

Kolmatta sijaa jakaneet pelaajat olivat Norenia peräti kahdeksan lyöntiä perässä.

Suorituksen vaikuttavuutta lisää se, että Noren pelasi kierroksensa Ruotsin golfin ikonin HenrikStensonin kanssa samassa ryhmässä. Stenson oli kahdeksas säilyttäen paikkansa Race to Dubai – listan kärjessä.

Noren nousi mahdolliseksi koko listan voittajakandidaatiksi. Ratkaisu koetaan Dubaissa. Hänen ja Stensonin välissä on viikonloppuna yllättäen yhteenlaskettuina parhaan tulokset tehnyt Danny Willett (67-69), joka oli tuloslistan 11. Mikäli edellmainittu kolmikko epäonnistuu totaaliesti, myös Rory McIlroylla on mahdollisuus nousta kärkeen.

Ennätykset rikkoontuvat

Norenin syyskausi on uskomattoman kova. Voittoja isoissa kisoissa on neljä, enempäänkin olisi ollut mahdollisuuksia, tasonvaihtelut ovat vaivanneet hurjan potentiaalin omaavaa tukholmalaista.

<a href=Gary Player Country Clubin upea kenttä erotteli taas jyvät akanoista selvin eroin. Kuvassa Noren. Kuva Getty images" width="3000" height="2000" />

Gary Player Country Clubin upea kenttä erotteli taas jyvät akanoista selvin eroin. Kuvassa Noren. Kuva Getty images

Juhannuksen jälkeen Noren on kerännyt noin 185 maailmanlistan pistettä, enemmän kuin kukaan muu. Etelä-Afrikan kisan jälkeen hän noussee listalla kymmenen joukkoon riippuen PGA Tourin loppuillan tuloksista.

Henrik Stenson on ollut kärkikymmenikössä useaan otteeseen, Jesper Parnevik sekä RobertKarlsson huipppuvuosinaan lyhyitä pätkiä.

Kun kausi 2015 käynnistyi, rannevammasta kärsinyt Noren oli 653. Ennen tämän vuoden heinäkuun alun Ranskan avoimia ( 8.) Noren oli saman listan 108. Vastaavia nopeita nousuja ET:n historiassa on harvassa, todennäköisesti ei yhtään.

Mikko Ilosen kiri jäi piippuun

Mikko Ilonen paransi päätöspäivänä (74-75-76-72,+9) sivuten sunnuntaina omaa kierrosennätystään. Sijoitus heikkeni yhdellä kevyempien olosuhteiden johdosta ja oli 53. Hän ansaitsi reilut 23 900 euroa ja putosi Race to Dubai – listalla sijalle 58.

<a href=Mikko Ilonen on sihtaillut neljän viimeisen kisan aikana tileilleen 245 000 e, noin 40 prosenttia koko kauden ansioistaan.Kuva getty images" width="3000" height="1999" />

Mikko Ilonen on sihtaillut neljän viimeisen kisan aikana tileilleen 245 000 euroa, noin 40 prosenttia koko kauden ansioistaan.Kuva getty images

Vaaraa 60:n ulkopuolelle jäämisestä ei ollut, eroa pisteissä / rahassa oli noin 60 000 sijalukuun 61.

”Tästä tuli hieman väliviikko pelin osalta. En saanut kentästä otetta, vaikka tänään oli ihan nautittava kierros ilman kunnon onnistumisia. Viikko oli muuten upea, järjestäjät osaavat pitkän kokemuksen kautta rakentaa mahtavan tapahtuman. Pelaajan on helppo olla täällä”, Ilonen kertoi toisesta osallistumiskerrasta Gary Playerin isännöimään tapahtumaan.

”Illalla lentokoneen nokka suuntaa kohden Dubaita. Tiistaina aloitetaan valmistautuminen kauden päätöstapahtumaan.”

Artikkelia korjattu 13.11. klo 22.10: poistettu Mikko Korhosen osallistumioikeuteen ko. kisan liittyvä lause.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)