Albert Eckhardt Euroopan joukkueeseen Sir Michael Bonallack Trophyyn - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Albert Eckhardt Euroopan joukkueeseen Sir Michael Bonallack Trophyyn

"Hippu" Eckhardt vei viime kesänä nimiinsä arvostetun Lytham Trophyn.

Amatöörien maailmanlistalla kolmanneksi parhaana suomalaisena sijalla 146 oleva St. Laurence Golfin Albert Eckhardt on valittu Euroopan joukkueeseen maaliskuussa Intiassa pelattavaan Sir Michael Bonallack Trophyyn.

Euroopan ja Aasian & Tyynenmeren 12-miehisten joukkueiden välinen kilpailu pelataan Intiassa 26.-28. maaliskuuta. Joukkueen valinnat teki EGA:n valintakomitea. Joukkueeseen voidaan valita korkeintaan kaksi pelaajaa kustakin maasta. Pohjoismaista Tanska sai Suomen lisäksi mukaan edustajansa, muita skandinaaveja ei kisassa nähdä.

Suomesta kutsun sai myös maamme korkeimmalle rankattu miesamatööri, yhdysvalloissa opiskeleva Toni Hakula (ranking 42.). Hän joutui jättämään kilpailun väliin opiskelukiireiden johdosta.Sir Michael Bonallack Trophya on pelattu vuodesta 1998 lähtien. Eurooppa on voittanut seitsemästä kohtaamisesta viisi ja Aasia-Tyynimeri kaksi. Kaksi vuotta sitten Portugalissa Eurooppa oli parempi.Kolmipäiväisen kilpailun formaatti perustuu Ryder Cupiin. Kahtena ensimmäistä pelipäivää sujuu fourballin ja foursomen merkeissä ja viimeisenä päivänä ratkaisu haetaan kaksinpelien kautta.Kapteenit valitsevat kahden ensimmäisen pelipäivän otteluihin kuhunkin kymmenen pelaajaa. Maksimissaan pelaaja voi kolmessa päivässä urakoida viisi ottelua.

Suomalaisista on tapahtumassa pelannut aikaisemmin Mikko Ilonen ja Antti Ahokas. Kalle Samooja valittiin joukkueeseen vuonna 2010, mutta kilpailu peruuntui Islannissa tapahtuneen tulivuoren purkauksen takia.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje