Albatrossi siivitti Elina Nummenpään mainioon avauskierrokseen Saksassa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Albatrossi siivitti Elina Nummenpään mainioon avauskierrokseen Saksassa

Elina Nummenpää onnistui golfin yhdessä harvinaisimmista lyönneistä. Kuva: Tristan Jones

LET:llä on jälleen vahva suomalaiskattaus.

Elina Nummenpää oli päivän suomalaisnimi LET:n kisassa Saksassa. Takalenkiltä matkaan lähteneen Nummenpään kierroksen ehdoton kohokohta oli kuutosväylälle tullut albatrossi.

Albatrossi syntyi 456-metrisellä par-5:lla. Tuolla huippuonnistumisella turkulainen lähenteli hetken jo kärkipaikkaa pitävää Jessica Karlssonia. Nummenpää teki kuitenkin kahdelle seuraavalle väylälle bogeyt ja tipahti muutaman sijan tuloslistalla alaspäin.

Ennen albatrossia Nummenpää oli ollut hyvällä pelipäällä. Tahmea alku paikkaantui neljän peräkkäisen birdien suoralla väylillä 13-16. Näistä seuraavilla kolmella väylällä hän teki vielä kaksi birdieä.

Kokonaistuloksella -5, Nummenpää jakaa seitsemättä sijaa. Ruotsalainen Karlsson hurjasteli tuloksen -9, mutta hänen takanaan lyönnin edellä Nummenpäätä on viisi pelaajaa. Näin kokenut suomalainen petasi itselleen loistavat asetelmat viikonloppua ajatellen.

Albatrossin harvinaisuudesta kertoo se, että optimistisen arvion mukaan harrastajapelaajan todennäköisyys tehdä ”alba” on noin 1 : 1 000 000. Ammattilaisilla tämä luku on luonnollisesti jonkin verran pienempi, koska heidän lyöntimittansa riittää saavuttamaan griinin toisella lyönnillä pelattaessa par-5 reikää. Joka tapauksessa ammattilaisillekin albatrossi on erittäin harvinainen.

Berliinin lähellä sijaitsevalla Seddineer Seen Golf & Country Clubilla pelattavassa kisassa on mukana kahdeksan suomalaista. Heistä toiseksi parhaasta tuloksesta vastasi Sanna Nuutinen -2 (sijoitus 33.). Loput suomalaiset ovat ensimmäisen päivän jälkeen sijalla 60 tai sen alapuolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje