Albatrossi muutti päiväunisuunnitelmat – ”Olen liian innoissani nukahtaakseni” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Albatrossi muutti päiväunisuunnitelmat – ”Olen liian innoissani nukahtaakseni”

Harry Higgs pelasi hyvän tulokaskauden PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Viime kauden yllättäjiin kuuluva Harry Higgs sai PGA Tourin avauskilpailussa todellisen unelmalopun.

Harry Higgs (-13) aikoi ottaa nokoset Kaliforniassa meneillään olevan Safeway Openin toisen kierroksen jälkeen. Hän halusi kuitata aikaisesta startista aiheutuneen pienen univelan, mutta viimeisellä reiällä tapahtui jotain, mikä muutti suunnitelmat.

Kierroksensa  Silverado Country Clubin kentän jälkimmäiseltä puoliskolta aloittanut Higgs tarttui viimeisellä eli yhdeksännellä väylällä (par 5) rautaneloseensa ja sivalsi hetken kuluttua 211-metrisen kakkoslyöntinsä oikeaan osoitteeseen.

”Taidan olla liian innoissani nukahtaakseni”, hän perusteli albatrossin vuoksi väliin jääneitä päiväunia.

Kuultuaan kisassa toimitsijana olevan henkilön hihkuvan, ”pallo on reiässä, pallo on reiässä!”, Higgs viskasi mailansa maahan ja levitti kätensä mestarin elkein.

”Uskomaton tapa lopettaa kierros”, kisan parhaan tuloksen, 62, pelannut Higgs sanoi.

Viimeisen reiän kolme alle -tulos nosti hänet kauden 2020–2021 avaavan turnauksen puolivälissä kahden lyönnin päähän kärjestä, edellään vain Sam Burns (-15).

Higgs nousi viime vuonna suuren yleisön tietoisuuteen taisteltuaan marraskuussa Brendon Toddin kanssa Bermudan kisan voitosta. Kakkoseksi tuolloin sijoittunut pelaaja ylsi myös Farmers Insurance Openissa top 10:een, ja eteni FedEx Cupin playoffeihin.

Hän oli ensimmäisessä playoff-kisassa, Northern Trustissa 11:s, mutta ei selviytynyt Atlantassa pelattuun finaaliin, Tour Championshipiin. Higgs, 28, on voittanut urallaan yhden PGA Tour Latinoamerica -kiertueen ja yhden Korn Ferry Tourin kilpailun.

Skotlannin Russell Knox (-12) jakaa Safeway Openissa parhaana eurooppalaisena kolmatta sijaa. Pohjoismaalaisista, Norjan Kristoffer Ventura (-9) on 12:ntena.

Kisan karsintaraja -5 oli liikaa muun muassa Erik van Rooyenille, Shane Lowrylle, Sergio Garcialle, Jordan Spiethille ja Luke Donaldille.

Lue seuraavaksi: Koronapandemia ei ole PGA Touria lannistanut – ensi kaudella ohjelmassa peräti 50 kilpailua

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje