Aineksia jopa suomalaisjuhliin – koko nelikko Prahassa kärkikymmenikön tuntumassa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Aineksia jopa suomalaisjuhliin – koko nelikko Prahassa kärkikymmenikön tuntumassa

Mikko Korhonen iloitsi tasaisen hyvästä pallonlyömisestään kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen pelasi suomalaisten toistaiseksi kovimman kierrostuloksen perjantaina.

Suomen neljän ET-pelaajan kaarti jatkoi erinomaisia otteitaan Prahassa meneillään olevan Czech Masters -kilpailun toisella kierroksella.

Iltapäivän puolella pelannut Mikko Korhonen (-7) oli perjantain paras suomalainen. Hän käytti kierrokseensa 67 lyöntiä, ja nousi tuloslistalla 25 pykälää jaetulle 14. sijalle.

Korhonen aloitti kierroksen birdiellä ja teki vielä ensimmäisen kolmanneksen puitteissa kaksi birdieä lisää. Kahdeksannella reiällä tuli päivän ainoa bogey, jonka hän kuittasi välittömästi birdiellä.

Sisääntulon kuusi ensimmäistä reikää sujui par-tahdissa, kunnes Korhonen löysi vielä loppusuoralle uuden vaihteen tehtyään birdiet rei’ille 16 ja 18.

”Oli hyvää peliä. Puttilinjat olivat paremmin hallussa, eilen hukkailin paljon paikkoja. Lyöminen on ollut tasaisen hyvää molemmat päivät, joten tästä kelpaa jatkaa”, Korhonen sanoi.

Päivän viimeisessä ryhmässä pelanneen Kim Koivun esitys ei ollut yhtä lennokas kuin torstaina, mutta peli oli muuten mallikasta: hän teki kisan ensimmäisen boginsa ulosmenon toiseksi viimeisellä ja toisen 17. reiällä. Birdiejä syntyi 72 lyönnin kierroksella yksi molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä ollut Koivu jakaa kisan puolivälissä 23. sijaa muun muassa Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan kanssa tilanteessa kuusi alle.

Rautoja pitää vähän ampua lähemmäs viikonloppuna, mikäli haluaa nousta listalla.

Aamulla Albatross Golf Resortin kentän kiertäneet Pulkkanen ja Samooja ehtivät kiilata maaliin tultuaan top 10:een, mutta menettivät jonkin verran asemiaan päivän edetessä.

”Tänään oli vielä parempaa pitkää peliä kuin ekana päivänä. Birkkuja tuli hyvä liuta, mutta vähän liikaa bogeja. Peli on kaiken kaikkiaan kunnossa”, Pulkkanen sanoi.

Kalle Samooja teki perjantaina sand saven (yksi bunkkerilyönti ja yksi putti) kuvan 18. reiällä. Kuva: Getty Images

”Hattu-Tapiolla ” oli selkeä parannuskohde, jotta nimi saataisiin hilattua tulosluettelossa vielä ylemmäs.

”Rautoja pitää vähän ampua lähemmäs viikonloppuna, mikäli haluaa nousta listalla.”

Myös Samooja oli hyvillään pelinsä toimivuudesta, vaikka edellisestä kilpailusta on toista kuukautta.

”Hyvää peliä joka osa-alueella näinkin pitkän tauon jälkeen. Olen kohtuu tyytyväinen peliesityksiin toistaiseksi”, hän sanoi tiedotteessa.

”Täällä saa takoa driveä ihan urakalla ja birdiepaikkoja tulee. Täytyy vain säilyttää maltti ja iskeä, kun paikoille pääsee.”

Viikonlopun osalta Samooja toivoi pääsevänsä eroon ”liiallisista pehmeistä lyönneistä”.

Tiiviissä nipussa oleva suomalaisnelikko on kuuden lyönnin sisällä toisella 66 lyönnin kierrostuloksella johtoon siirtyneestä Edoardo Molinarista. Belgian Thomas Pieters jahtaa italialaista kahden lyönnin päässä.

Pohjoismaalaisista parhaana on kolmatta sijaa jakava ruotsalaiskonkari Robert Karlsson (-9). Top 10:een mahtuvat myös Ruotsin Rikard Karlberg ja Tanskan Joachim B. Hansen (-8) – koko joukko aivan suomalaisten lähietäisyydellä.

Suomalaisten lähtöajat lauantain kierroksella (Suomen aikaa):

12.45 Daniel Gavins ENG-Kim Koivu
13.15 Ashley Chesters ENG-Kalle Samooja
13.25 Ivan Cantero Gutierrez SPA-Tapio Pulkkanen
13.45 Mikko Korhonen-Bernd Wiesberger AUT

Juttua muutettu kello 21.03 Kim Koivun korjatun tuloksen osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje