Ahokkaalla paljon pelissä Aasian karsinnoissa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla paljon pelissä Aasian karsinnoissa

Antti Ahokkaan apuna svingin ja itseluottamuksen rakentamisessa on ollut myös hänen ensimmäinen valmentajansa Jussi Helkala. Kuva Kytäjältä by Anzel Oy.

Ammattilaistoureista vauhdikkaimmin kisojen ja palkintosummien osalta on kasvanut Asian Tour. Tämä näkyy myös karsinnoissa pelaajien määrässä. Edellinen ennätys 580 rikkoontuu noin 30 prosentilla, kun kaksivaiheiseen karsintaan on ilmoittautunut 761 toiveikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Näistä 605 on mukana esikarsinnassa, jonka ensimmäiset kolme ”kentällistä” viidestä pelataan 72 reiän mittaisina keskiviikosta eteenpäin. Toinen esikarsinta on vuorossa 16.-19.1, varsinainen finaali 23.-26.1. 2013.

Vain 40 ensimmmäistä finaalista saa vahvan kortin, joten lähes 95 prosenttia pelaajista joutuu hakemaan työpaikkaa muualta.

Kovaa on jo esikarsinnoissakin, joista paikka finaaliin on luvassa 15 prosentille starttaajista. Ylivoimaisesti nimekkäin ja mielenkiintoisin suomalaispelaaja on vuodesta 2007 Challenge Tourilla ja ET:lla kiertänyt Antti Ahokas.

Lappeenrannan vasuri loisti toisena ammattilaisvuonnaan 2008 CT:lla voittaen kaksi kisaa. Hyppäys ET:lle (2009) tuotti vesiperän, CT:lta saavuttamallaan kategorialla Ahokas joutui tyytymään hieman tynkään kisaohjelmaan. Kun pelitkään eivät kulkeneet odotetusti, hän siirtyi kesken kauden takaisin kakkkostourille.

Viimeiset kolme vuotta ovat olleet Ahokkaalle tuloksellisesti hyvin vaisuja, vuoden 2011 ET:n karsintafinaali oli tässä synkässä jaksossa iloinen poikkeus. Ennen karsintafinaalin päätöskierrosta hän oli vielä kortinsaajien joukossa. Työpaikka ET:lle häipyi käsistä, CT:lle Ahokas sai jatkoa vaikka jäikin ET:n rajan taakse.

Päättynyt vuosi oli uran ylivoimaisesti surkein. Ansioita kertyi vain reilut 3000 euroa, kierroskeskiarvo oli päälle 73 lyönnin. ET:n karsinnoissa tie tyssäsi toiseen vaiheeseen.

”Peli on ollut sekaisin jo reilut pari vuotta. Kaikkeni olen yrittänyt, mutta homma on jumissa”, Ahokas joutui toteamaan moneen otteeseen kauden 2012 aikana.

Aasian karsinnnoissa Ahokas lähtee jo ensimmäisessä vaiheessa haastajana matkaan. Hän haastaa käytännössä itsensä. Osaaminen on ollut syvällä piilossa. Karsintafinaalin aikaan (24.1) Antti Ahokas täyttää 28 vuotta. Juniori-ja amatöörivuosinaan hän kuului sarjaan erittäin potentiaaliset tulevaisuuden menestyjät isoissakin kehissä. Vuosi 2008 oli lähes luonnollista jatkumoa tarinalle, jossa viimeiset neljä kautta ovat olleet valtavia pettymyksiä.

Kykeneekö Antti kääntämään kelkan jo Asian Tourin karsinnoissa? Se selviää pitkälti jo esikarsinnassa.Mikäli Ahokas selvittää itsensä finaaliin ja siellä 40 ensimmäisen joukkoon, on hänet syytä palkita ”hetkessä tuhkasta menestykseen nousseiden pelaajien” korkeimmalla ansiomerkillä.

Miro Veijalainen oli amatöörimaajoukkueessa Turkin MM-kisoissa. Finaaliin selviäminen Aasiassa vaatii Veijalaiselta erittäin hyvää onnistumista.

Miro Veijalainen oli amatöörimaajoukkueessa Turkin MM-kisoissa. Finaaliin selviäminen Aasiassa vaatii Veijalaiselta erittäin hyvää onnistumista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Hän pelaa Teemu Putkosen tavoin Royal Thai-kentällä. Jani Perttilä mittauttaa tasoaan Lakewiewn-kentällä, Banyania kiertävä Miro Veijalainen, Riku Mattila sekä Panu Kylliäinen.Mikäli yksikin kuudesta yrittäjästä selviää finaaliin, voidaan tulosta pitää kohtuullisena, kaksi tai usempi olisi upea suoritus.

16-19.1 järjestettäviin esikarsintoihin osallistuvat Mikael Salminen (Lakewiew) sekä Henri Pyykölä (Springfield). Roope Kakko on peruuttanut osallistumisensa, hän suuntaan yhdessä aviovaimonsa MineaBlomqvist-Kakon ja Mikko Korhosen kanssa Floridaan harjoittelemaan tammikuun puolivälissä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje