Ahokas ja Kulokorpi jahtaavat voittoa Finnish Openissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Ahokas ja Kulokorpi jahtaavat voittoa Finnish Openissa

Antti Ahokas rikkoi draiverinsa hieman ennen toisen kierroksen alkua. Onneksi varamailaan turvautuminen ei haitannut hänen peliään. Kuva: Juha Hakulinen

Aasian Touria kiertävä Elias Bertheussen on jatkanut mainiota lyömistään ja johtaa Finnish Openia ennen lauantain ratkaisevaa kolmatta kierrosta.

Norjalainen otti ensimmäisen voittonsa ammattilaisena kotimaassaan alkukesästä pelatussa Nordic Leaguen kisassa. Kolmatta vuotta ammattilaisena pelaava Bertheussen on ollut tyytyväinen peliinsä koko viikon ajan.

”Olen lyönyt hyviä lähestymisiä ja putteri on toiminut hyvin”, kahden päivän aikana 11 birdieä Nordcenterin Fream -kentällä tehnyt trondheimilainen totesi. ”Kenttä ei ole kovin pitkä, joten erityisesti par-viitoset pitää hyödyntää tehokkaasti.”

Lauantaina Bertheussenilla on selkeä suunnitelma: ”Pidän pelini yksinkertaisena ja jatkan siitä mihin tänään jäin.”

Antti Ahokas on ennen päätöspäivää yhteistuloksessa kolme alle parin, kun hän kiersi perjantaina Freamin 71 lyönnillä. Kierroksen jälkeen lappeenrantalainen oli tyytyväinen, vaikka kierros alkoi hieman yllättävällä tavalla.

”Draiverini hajosi vain kymmenen minuuttia ennen lähtöä. Olin juuri lyönyt viimeisen harjoituslyönnin rangelle, kun lyöntipinta hajosi. Onneksi mukana oli varadraiveri, mutta se on erimallinen”, harmitteli Ahokas.

Ammattilaiset eivät käytä Fream-kentällä draiveria montaa kertaa kierroksen aikana, ja par-viitoset he haluaisivat hyödyntää potentiaalisina birdieväylinä. Aivan täyttä luottoa Ahokkaalla ei luonnollisesti ollut uuteen draiveriin, joten hän suuntasi kierroksen jälkeen rangelle lisätesteihin.

”Nälkää jäi huomista varten paljon. Tänään oli tarjolla paljon enemmän birdieitä, mutta olen tyytyväinen että kokosin itseni takaysille. Peruspelaaminen on ollutvahvaa, ja tuntuu siltä että pankissa on vielä paljon annettavaa päätöskierrosta varten.”

Kristian Kulokorpi viihtyy Nordcenterissä ja tulosta tulee. Kuva: Juha Hakulinen

Kristian Kulokorpi viihtyy Nordcenterissä ja tulosta tulee. Kuva: Juha Hakulinen

Avauspäivän jälkeen parhaana suomalaisena tuloslistalla ollut Kristian Kulokorpi jatkoi mainiota peliään myös perjantaina. Kulokorpi käytti mailojaan kierroksella 72 kertaa, ja on yhteistuloksessa kolme alle parin jaetulla toisella sijalla.

”Tykkään tästä kentästä, täällä pitää osua griineihin jotta saa tulosta. Pelasin taas tänään todella hyvää golfia, ja jos putteri olisi toiminut hieman paremmin, olisi tulos ollut selvästi parempi”, kertoi Kulokorpi, joka pelasi viimeisessä ryhmässä hitaammilla viheriöillä. ”Huomenna pelaan vaan omaa peliä. Menestys on itsestä kiinni.”

Aamupäivällä pelanneista suomalaisista Janne Kaske sekä amatöörit Lauri Ruuska ja Albert Eckhardt paransivat asemiaan. Kolmikko on yhteistuloksissa 144 (par) kahden kierroksen jälkeen. He löytyvät tuloslistalta sijalta 14.

”Tänään löin jo paremmin kuin avauskierroksella, mutta ei peli vielä täydellistä ole”, perjantaina tuloksen 71 pelannut Albert Eckhardt totesi. ”Hippu” oli kierrostaan oman etuysinsä jälkeen kaksi yli, mutta taisteli hyvillä puteilla takalenkin kolme alle. ”Lyönti ei tunnu vielä hyvältä, mutta ei se kaukana ole. Uskon että sieltä se vielä tulee.”

Siilinjärveläinen Lauri Ruuska oli vielä 15 reiän jälkeen kierrostaan neljä alle parin, mutta kirjasi 16. ja 17. väylille bogit. Torstain 74 lyönnin kierros sai jatkoksi tuloksen kaksi alle.

”Lyöntipeli oli tänään hyvää ja löin 17 viheriötä, mutta puttaamiseen en ole tyytyväinen. Muutama putti jäi tänään kentälle”, Ruuska tuumasi kirjattuaan tuloskorttiin 70 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje