[10][12]
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokas 60:s Bad Griesbachissa

Antti Ahokas käänsi jo katseensa Slovakian turnaukseen. Kuva: Getty Images

Antti Ahokkaan (+9) viimeinen kierros Saksan CT-kisassa oli sijoitusten kannalta suhteellisen merkityksetön. Tavoitteita toki sunnuntaillekin riitti.

”Minulla oli pari teemaa swingiin ja peliajatukseen liittyen, joita halusin toteuttaa tänään. Ne onnistuivat hyvin. Se auttaa unohtamaan eilistä”, hän sanoi.

Ahokas pelasi päätöskierroksella tuloksen 72, ja olisi kisassa lopulta 60:s.

”En suoraan sanottuna ollut kovinkaan kiinnostunut tuloksesta. Kilpailumielessä tuo oli aika pelailua. Fokus oli muissa asioissa.”

Aegean Airlines Challenge –turnauksen voitti Ricardo Gouveia (-15). Toiseksi sijoittunut Etelä-Afrikan Dean Burmester jäi portugalilaisesta neljä lyöntiä. Tanskan Jeff Winther ja Ranskan Sebastien Gros (-10) jakoivat kolmannen sijan.

Challenge Tour jatkuu tulevana torstaina Slovakiassa.

Ahokas notkahti Bad Griedbachissa

Lappeenrantalainen oli Aegean Airlines Challenge Tour -kilpailussa pahasti tuuliajolla lauantain kierroksella.

”Tuli totaalijäätyminen. Hommassa ei ollut mitään järkeä”, Antti Ahokas perusteli kolmannen kierroksensa konttausta Saksan CT-kisassa.

Lukemat 84 tarkoitti tuloslistalla valumista cutin läpäisseiden pelaajien viimeiseksi. Hän on kokonaistilanteessa +9.
”Missasin kolmella väylällä neljästä ensimmäisestä lyhyet par-putit. Sen jälkeen ajatus lähti karkailemaan. Ihan käsittämätön shokkitila, enkä saanut pelistä enää kiinni”, sijalle 62 valahtanut Ahokas sanoi.
Tunnetilan ja ajatuksen ollessa kadoksissa korttiin ilmestyi useampi bogi ja kaksi tuplaakin. Kierroksen loppu oli yhtä tervanjuontia.
”Toivoin vain, että pääsisin jo pois kentältä.”
Sunnuntailla ei ole iso menestyksen kannalta enää merkitystä, mutta puolihuolimattomasti Ahokas ei kierrokselle lähde.
”Huomenna laitetaan palasia paikoilleen ensi viikkoa varten.”

Etelä-Afrikan Dean Burmester (-13) jatkaa kisan johdossa. Lauantaina vahvasti (63) pelannut Ranskan Sebastien Gros on lyönnin päässä.

Ahokas 20:n joukossa Challenge Tourilla

Matkaa kahdeksan joukkoon on vain kaksi lyöntiä.

<a href=Antti Ahokas yrittää saada lyöntiä terävämmäksi viikonlopun kierroksille. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/07/15070319561965.jpg" width="505">

Antti Ahokas yrittää saada lyöntiä terävämmäksi viikonlopun kierroksille. Kuva: Getty Images

Antti Ahokkaan (-4) pelit jatkuvat Saksan Bad Griesbachissa käytävässä Challenge Tourin kilpailussa myös viikonloppuna. Tuloksen 70 perjantaina lyönyt Ahokas on sijalla 16 kokonaistuloksella -4, kun kierros on loppumaisillaan. Cut-raja (par) alittui heittämällä.

”Hyvä tulos peliin nähden. Avauspeli oli terävää, mutta muut lyönnit lähtivät vähän mihin sattuu”, Ahokas sanoi.

Yli 30-asteisessa helteessä pelattu kierros verotti osaltaan keskittymistä. Etuysillä terävyys ei ollut parasta luokkaa, ja kaksi noin metrin pituista par-puttia lipsahtivat ohi.

”Sen jälkeen pystyin hieman parantamaan. Toisaalta on kiva huomata, että saa tulosta kasaan vähän huonommallakin pelillä.”

”Mukavampi kuitenkin pelata kuumassa kuin kylmässä.”

Kierros päättyi mukavasti, sillä väylät 16-18 ovat vaikeita, joista varsinkin viimeinen on erittäin haastava. 16:lla Ahokas chippasi birdien sisään. Väylälle 18 tuli par.

”Se on tuolla väylällä vähän kuin birdien tekisi.”

Loppuillan suunnitelmiin kuului pieni harjoittelu rangella, jonka jälkeen alkaa lepo ja keskittyminen viikonlopun rundeille.

”Lyöntiä pitää saada terävämmäksi. Viikonlopulle ei sen kummempia sijoitustavoitteita tarvitse miettiä. Tehdään hommat hyvin ja katsotaan missä sen jälkeen mennään.”

Albert Eckhardt ja Teemu Putkonen eivät selvittäneet karsintarajaa.

Aegean Airlines Challenge Tour -kilpailun johdossa on Etelä-Afrikan Dean Burmeister (-12).

Ahokkaalla pirteä aloitus Saksassa

Hyvä lähipeli takasi Antti Ahokkaalle kuutosella alkavan kierrostuloksen Aegean Airlines Challenge Tour –kilpailussa.

Antti Ahokas pelasi hienosti Saksan Bad Griesbachissa käynnistyneen Challenge Tourin kisan ensimmäisellä kierroksella. Lappeenrantalainen on yhdeksäntenä tuloksellaan 68.

”Tuloskortti pysyi siistinä hyvän lähipelin ansiosta. Lähipeli ja puttaaminen olivat tänään hyvää”, Ahokas sanoi.

Peli oli uomissaan, eikä Ahokkaan itsensä mukaan isoja ongelmia tullut vastaan kierroksen edetessä. Kaksi bogia tuli hieman heikompien avausten seurauksena. Vastapainoksi hän upotti pari hieman pitempää birdie-puttia sisään.

”Tämä sopii minulle. Baana on aivan loistava ja griinit mielettömän hyvässä kunnossa”, Ahokas kehui Bad Griesbachissa sijaitsevaa kisa-areenaa.

”Olen tyytyväinen. Olen hyvissä asemissa, vaikka kärjessä kaveri veti aika käsittämättömän kierroksen, hän viittasi kolmen lyönnin erolla kilpailua johtavan Portugalin Ricardo Gouveian (63) esitykseen.”

Teemu Putkonen
(60:s) aloitti urakkansa tuloksella 72, Albert Eckhardt (108:s) tarvitsi kolme lyöntiä enemmän.