26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Adam Scott luottaa rautakakkoseen

Adam Scottin uran toistaiseksi suurin hetki. Voittotuuletus Mastersin uusinnassa huhtikuussa 2013.Kuva Getty Images

US OPenissa uransa parhaan sijoituksen saavuttanut Adam Scott ei ole kisaillut kesäkuun puolivälin jälkeen. Open Championshipiin hän tulee revanssimielellä, sillä kahdella aiemmalla kerralla sijoitukset ovat olleet toinen ja kolmas. Vuonna 2012 Scott johti neljä reikää ennen loppua neljällä. Kysymykseen kuinka paljon tuo voiton menettäminen sattuu edelleen, Scott sai vastata myös tiistain mediatilaisuudessa.

”Tuo kisa osoitti minulle lopullisesti, että pystyn taistelemaan major-kilpailuissa voitoista. Pyrin ottamaan tapahtumasta parhaat puolet esiin, tiedän tehneeni paljon asioita oikein kun olen päässyt viimeisten vuosien aikana niin usein tavoittelemaan voittoa majoreissa”, Scott muistutti.

Seuraavana keväänä Scott voitti ensimmäisenä australialaisena Mastersin kukistettuaan uusinnassa Angel Cabreran.

Royal Liverpooliin hän saapui jo edellisen viikon torstaina.

”Olen pelannut varsin paljon, sunnuntaita lukuunottamatta joka ainut päivä. Parhaana jopa 30 reikää. Se on minulle sopiva tapa valmistautua tähän kisaan ja kenttään, jolla olosuhteet vaihtelevat varsin nopeasti. Kenttä on loistava, se on viimeistelty kisaa varten upealla tavalla. Sään vaikutus tulee olemaan erittäin suuri, onnellakin on merkityksensä siltä osin millaiset kelit osuvat kohdalle”, Scott jatkoi.

Adam Scott aikoo pelata maltillisesti raudoilla suurimman osan avauksistaan. Kuva Getty Images

Adam Scott aikoo pelata maltillisesti raudoilla suurimman osan avauksistaan. Kuva Getty Images

Varsin suuri osa pelaajista on lisännyt bägiinsä Openin alla rautakakkosen.

”Minun ei ole tarvinnut sitä tehdä, sillä se kuuluu vakiovarustukseen. Opin jo juniorina käyttämään paljon pitkiä rautoja, jopa rautaykköstä. Minulle ne ovat luontevampia työkaluja kuin hybridiet”, Scott linjasi.

Adam Scott täyttää keskiviikkona 34 vuotta. Aussi on parhaassa iässään golfarina ja kypsynyt isojen kisojen sankariksi. Vaikka hän oli jo nuorena tähti, joka kykeni voittamaan yksittäisiä kisoja näytöstyyliin, varmuus ja menestykset majoreissa puuttuivat.

Toukokuun 19. päivä hän nousi maailmanlistan ykköseksi oltuaan ammattilaisena 14 vuotta. Tilastot kertovat oleellisen. Vuosina 2000-2010 Scott pelasi 39 majoria, joissa hän oli vain neljästi top-15 ryhmässä, paras sijoitus oli kolmas.

Ratkaiseva käänne tapahtui kauden 2011 alusta. Vuosina 2011-2014 kisoja on 14, top-15 sijoituksia 11.

<a href=Justin Rose oli Openissa jo 17-vuotiaana amatöörin neljäs. Kuva Scottish Openin voitonjuhlista. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071323145348.jpg">

Justin Rose oli Openissa jo 17-vuotiaana amatöörin neljäs. Kuva Scottish Openin voitonjuhlista. Kuva: Getty Images

Royal Liverpoolissa Scott ( Mastersin voittaja) saa ryhmääns vuoden 2013 sankareita. Justin Rose voitti US Openin, Jason Dufner PGA Championshipin. Rose on voittanut kaksi viimeistä kilpailuaan, englantilainen muodostaa yhdessä Scottin, Rory McIlroyn ja Henrik Stensonin kanssa nelikon, jotka ovat vedonlyöntitoimistojen kärkinimet.

Kolmikko lähtee torstain kierrokselleen Suomen aikaa kella 16.27, perjantaina starttiaika on 11.26

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje