Adam Scott lähellä kenttäennätystä Bay Hillissä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Adam Scott lähellä kenttäennätystä Bay Hillissä

Flunssainen Adam Scott caddiensa Steve Williamsin kanssa mietteliäänä ennen kierroksen alkua. Muutamaa tuntia myöhemmin ilmeet olivat jo iloisempia. Kuva: Getty Images

Adam Scottista on povattu Tiger Woodsin manttelinperijää golfin maailmanlistan ykkösenä. 33-vuotias Australialainen osoitti eilen Bay Hillissä, että puheet eivät ole tuulesta temmattuja.

Selkävaivojen kiusaama Woods jätti kisan väliin, mutta Scott latasi heti kättelyssä tauluun kenttäennätystä sivuavan 62 (-10) lyönnin kierroksen ja siirtyi Arnold Palmer Invitationalin johtoon kolmen lyönnin erolla toisena oleviin Ryo Ishikawaan ja John Merrickiin.

Näytti jopa siltä, että Scott murjoo historiaan vanhan kenttäennätyksen sekä oman alhaisimman kisakierroksensa. Väylälle 18. (Scottin 9.) syntynyt kierroksen ainoa bogey vesitti ne haaveet, muttei juurikaan himmentänyt seitsemän birdietä ja kaksi eaglea sisällään pitäneen kierroksen loistoa.

Usein Bay Hillissä on jouduttu pelaaman kovassa tuulessa, mutta torstaina olosuhteet olivat Floridassa Scottin ja golfin puolella. Scott osaltaan oli jäätävän vahva kaikilla osa-alueilla. Erityisen vaikutuksen teki pitkällä putterilla operoivan pelaajan työskentely viheriöllä. Scott upotti seitsemän yli kuusimetristä puttia.

”…tänään oli yksi niistä päivistä, kun reiät tuntuivat ämpärin kokoisilta”, Scott sanoi.

Hallitseva Masters-voittaja ei eilen odottanut itseltään liikoja, sillä hän kärsi flunssasta.

”Se irrottaa ajatuksesi golfista. Odotukset laskevat, se hidastaa sinua ja melkeinpä saa sinut unohtamaan mitä olet tekemässä, kun välillä olo tuntuu lähes epäinhimilliseltä”, Scott muotoili.

Scottin kanssa samassa ryhmässä pelanneet Justin Rose ja Patrick Reed pelasivat tulokset -1 ja -3. Rose jakaa sijaa 40 ja Reed sijaa 17.

Toisen sijan jakava Japanin Ryo Ishikawa paranteli asemiaan kierroksen loppupuolella. Hän pelasi seitsemän viimeistä reikää tulokseen neljä alle parin.

Ishikawan kanssa kakkosena olevan John Merrickin birdieputki sattui väylille 2-7, jotka jenkki pelasi viisi alle.

Päivän lyönti oli Graeme McDowellin lähes 23-metrinen eagleputti.

Muokattu klo 10.09: 18. reikä oli Scottin 9.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)