Aasian lähettiläät Euroopan valloituksessa Mauritiuksella - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Aasian lähettiläät Euroopan valloituksessa Mauritiuksella

Teemu Putkonen tekee debyyttinsä European Tourin kilpailuissa.

Kiertueen vakituisilla suomalaispelaajilla on tämän viikon ET-kisassa poikkeukselliset ”tuuraajat”.

Vuoden toiseksi viimeisessä Euroopan kiertueen kilpailussa on epätavallinen suomalaisedustus, sillä kisan kumpikaan kotimainen pelaaja, Janne Kaske ja Teemu Putkonen, eivät kuulu ET:n kalustoon. Kaksikon mukanaolo selittyy sillä, että torstaina käynnistyvä Mauritius Open on myös Aasian kiertueen ohjelmassa.

Kokonaisen vuorokauden matkaa taittanut parivaljakko saapui kisamaisemiin tiistaiaamuna, ja ennätti rangeharjoittelun jälkeen ottaa aamupäivällä alustavaa tuntumaa Heritage Golf Clubin kenttään.

”Veto tuntui olevan kohdallaan, ja ruohonlaatu sekä pinnat tuntuivat muutenkin hyvältä. Huomenna harkkarundi, mutta kuulin että griinit ovat melko kovat, ja tuuli täällä tulee olemaan mukana pelissä varmasti joka päivä”, Kaske sanoi.

Kaske on pelannut aiemmin yhden ET:n kilpailun. Tämä tapahtui vuoden 2017 Volvo China Openissa, missä tuli karsiutuminen. Hän ylsi viime keväänä uransa kovimpaan suoritukseen, sijoituttuaan AT:n ja Korean kiertueen yhteiskilpailussa uusinnan jälkeen kakkoseksi. Tämä pitkälti sinetöi Kasken kortin AT:lle myös ensi kaudelle.

Luulen että kesällä lataan lähinnä akkuja, sillä se on ainut mahdollisuus ottaa vähän lomaa.

Kaske kunnostautui pari viikkoa sitten pelatussa ET:n karsintafinaalissa, missä hän pelasi kaikki kuusi kierrosta. Toiveet kortin saamisesta kaatuivat jatkokierroksilla muutamaan heikosti sujuneeseen reikään, vaikka taistelumieltä riitti viimeiseen lyöntiin saakka.

”Muutaman lisästartin ET:lle taisin sieltä karsinnoista saada, joten ei se ihan turha reissu kuitenkaan ollut.”

Cut-rajan selvittäneenä Kaske kuittasi Challenge Tourille vahvan kategorian ensi kaudeksi, mutta haastajakiertueella häntä ei vuonna 2020 monessakaan kilpailussa nähdä – siitäkään huolimatta, että CT:llä pelataan runsaasti kisoja Aasian kiertueen kesätauon aikana.

”Luulen että kesällä lataan lähinnä akkuja, sillä se on ainut mahdollisuus ottaa vähän lomaa. Ehkä kaksi-kolme kisaa pelaan CT:llä, jos intoa riittää. Aasian kiertue ja ET:n kisat ovat tietenkin päätavoitteina.”

Janne Kaskella on Mauritiuksella paikallinen caddie. ”Mahdollisesti Euroopan mantereella pelattaviin kisoihin otan sitten vakkari-caddien”, hän sanoi. Kuva: Getty Images

Teemu Putkoselle ET-startti tulee olemaan uran ensimmäinen. Aasian kiertueen ranking-sijoitus on tällä hetkellä 119:s, joten kortin säilyttämiseksi tarvittaisiin kipeästi kunnon onnistumisia. Viitteet tästä ovat olleet viime aikoina oikeansuuntaisia, sillä Putkonen on esittänyt AT:lla syksyn edetessä positiivisia otteita.

”Rennompi asenne golfiin ja parempi puttaaminen ovat ehdottomasti auttaneet parempiin suorituksiin. Tilanne on sinänsä hyvä, että peli tuntuu hyvältä ja on mukava olla kentällä. Tässä on tulossa kolme isointa kisaa kauden loppuun, niin kaikki on vielä auki”, hän totesi.

Mauritius Openilla on nuori historia. Kisa ilmestyi ET:n kalenteriin aloitusvuonnaan 2015, ja on siitä lähtien sisältynyt kiertueen ohjelmaan lukuun ottamatta vuotta 2017. Avauskilpailussa tehtiin neljä vuotta sitten ET:n historiaa, kun Espanjan Javier Colomo iski kiertueen kaikkien aikojen ensimmäisen hole-in-onen par-nelosilla kentän yhdeksännellä reiällä.

Palkintoarvoltaan miljoonan euron kilpailun suurimpia menestysehdokkaita ovat muun muassa Christiaan Bezuidenhout, Thomas Pieters, George Coetzee ja Nicolas Colsaerts.

Suomalaisista viimevuotisessa Mauritius Openissa oli mukana 47:nneksi sijoittunut Kim Koivu. Voiton otti USA:n Kurt Kitayama, joka ei ole puolustamassa voittoaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje