707 – Miguel Angel Jimenez pistää uusiksi ET:n kisaennätyksen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Henkilöt - Kilpagolf

707 – Miguel Angel Jimenez pistää uusiksi ET:n kisaennätyksen

Miguel Angel Jimenez nautiskeli sikaristaan viime viikolla British Masters -kilpailun harjoituskierroksellas. Kuva: Getty Images.

ET:n kulttipelaaja rikkoo tällä viikolla Sam Torrancen ennätyksen pelattujen kisojen määrässä. Läpileikkaus Jimenezin uraan kertoo, että myös menestystä on tullut.

Miguel Angel Jimenezistä tulee torstaina eniten kilpailuja Euroopan kiertueella pelannut pelaaja. Kun 56-vuotias espanjalainen saa tililleen uransa 707:nnen ET-startin Hero Openissa, hän ohittaa Sam Torrancen ET-starttien määrässä.

Jimenez ei pelkästään osallistu kilpailuihin, vaan hän on edelleen iskukykyinen tekijä kovassakin seurassa. Viime viikolla British Masterissa Jimenez sijoittui 38:nneksi.

Espanjan Malagasta lähtöisin oleva, mekaanikko-lempinimellä tunnettu pelaaja ei peittele sitä, että Sam Torrancen ennätyksen siirtäminen historiaan on motivoinut häntä erityisellä tavalla.

”Se on yksi syy sille, että kilpailen yhä Euroopan kiertueella. Pelaaminen tuntuu hyvältä ja haluan tehdä sen ennätyksen. Olen motivoinut itseäni ajatuksella siitä”, Jimenez kertoi viikko sitten ET:n haastattelussa.

”Luotan itseeni, lyön edelleen palloa hyvin. En niin pitkälle kuin nuoret pelaajat, mutta edelleen ihan yhtä pitkälle kuin olen koskaan lyönyt.”

Miguel Angel Jimenez on suuri yleisönsuosikki toisessa kotimaassaan Itävallassa. Kuva: Getty Images

Jimenez siirtyi ammattilaiseksi jo 1982, vain 18-vuotiaana, ja ensimmäisen kilpailunsa ET:llä hän pelasi 1983 Spanish Openissa. 706:ssa ET-startissaan hän on saavuttanut 532 jatkopaikkaa, 21 voittoa ja yhteensä 162 top 10 -sijoitusta.

ET:n voittotilastoissa Jimenez on jaetulla 10:nnellä sijalla. Ensimmäinen voitto tuli 1992 ja viimeisin vuonna 2014, jolloin hänestä tuli vanhin Euroopan kiertueella voittoon yltänyt pelaaja 50 vuoden ja 133 päivän ikäisenä. Jimenez pitää hallussaan myös ET:n hole in one -ennätystä kymmenellä ässällään.

Voittoja Jimenezillä on PGA Tour Champions seniorikiertueelta yhdeksän ja ET:n seniorikiertueelta yksi.

Majoreissa Jimenez ei kuitenkaan ole voittoa saavuttanut. Vyöllä on peräti 69 majoria, joissa paras sijoitus on U.S. Openin kakkossija 20 vuoden takaa. The Openissa espanjalainen oli kolmas seuraavana vuonna, ja huomionarvoinen on myös Mastersin nelossija vuodelta 2014.

Ferrareista, paksuista kuubalaisista sikareista, käsintehdyistä italialaisista nahkakengistä ja espanjalaisista viineistä pitävä matadori on tehnyt itsestään melkoisen kulttihahmon golfin ystävien keskuudessa. Seinorin lämmittelyohjeet venyttelyineen ja lantionpyörittelyineen ovat viime vuosina levinneet sosiaalisessa mediassa laajalle eikä Jimenez koskaan ole salannut sitä, että hän viihtyy erinomaisesti kameran linssin edessä.

Jimenezin mukaan pitkän uran ja menestyksen salaisuus on onnellisuus. Se puolestaan perustuu hyvään ruokaan, hyvään viiniin, hyviin sikareihin ja sopivaan määrään harjoittelua.

Jimenez myös elää kuten opettaa. Pitkäaikainen kilpakumppani Lee Westwood esimerkiksi muisteli hiljattain, kuinka hän oli tavannut Jimenezin klubitalolta nauttimassa valtavaa pihviä ja isoa lasillista punaviiniä kesken ison kisan. Westwood päätteli, että Jimenez oli jo suorittanut päivän peliurakkansa, mutta kun Westy tiedusteli espanjalaisen kierrostulosta selvisi, ettei Jimenez vielä ollut edes ehtinyt kentälle.

Pitkä ura on tuonut Jimenezille palkintorahaa ET:n alaisissa kilpailuissa reilut 24 245 000 euroa. Kiertueen uratienestilistalla hän pitää hallussaan kymmenettä sijaa. Ryder Cupissa nykyään Wienissä, Itävallassa asuva Jimenez on pelannut neljä kertaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje