3 eaglea, 8 birdieä – Challenge Tourilla tehtiin historiallinen kierrostulos 58 (-14)! - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

3 eaglea, 8 birdieä – Challenge Tourilla tehtiin historiallinen kierrostulos 58 (-14)!

Alejandro Del Rey pelasi itsensä golfin historiankirjoihin. Kuva Getty Images

Alejandro Del Rey pelasi suurten ammattilaiskiertueiden kaikkien aikojen kierroksen.

Espanjan Alejandro Del Rey oli hurjalla pelipäällä Challenge Tourin Swiss Challengen toisella kierroksella. Ensimmäistä täyttä kauttaan CT:llä pelaava espanjalainen teki tuloksen 58 (-14) ja nousi 74 lyöntiä vaatineen avauskierroksen jälkeen lähes sata pykälää jaetulle toiselle sijalle.

Golf Saint Apoillinaren 10. reiältä startannut Del Rey sai kierrokselleen hurjan alun tehtyään avausreiällä birdien ja sen jälkeen kaksi perättäistä eaglea, ensin par 4:lla ja sitten par 5:lla. Kuusi reikää pelattuaan espanjalainen oli kierrostaan jo seitsemän alle, ja ulosmenoon hän käytti yhteensä 29 lyöntiä.

Del Rey on pää- ja haastajakiertueilla ensimmäinen pelaaja, joka on yltänyt kierrostulokseen 14 alle parin.

Sisääntulossa Del Reyn hurja meno jatkui. Tehtyään birdiet rei’ille 1, 2, 3, 5 ja 6 hän oli kierrostaan 12 alle parin ja tarvitsi kolmelta jäljellä olevalta reiältä vielä yhden birdien pelatakseen himoitun viitosella alkavan kierrostuloksen. Birdiet jäivät tekemättä, mutta viitosella alkava kierrostulos syntyi silti Del Reyn tehtyä päätösreiälleen kierroksen kolmannen eaglen!

Tulokseen 58 on ammattilaiskiertueilla ylletty ennenkin, muun muassa Jim Furyk toimesta PGA Tourilla vuonna 2016, mutta Del Rey on pää- ja haastajakiertueilla ensimmäinen pelaaja, joka on yltänyt kierrostulokseen 14 alle parin. Kentän pariin suhteutettuna kyseessä on siis suurten ammattilaiskiertueiden kaikkien aikojen kovin kierros.

Alejandro Del Reyn ennätyksellinen tuloskortti. Kuva Getty Images.

Tulostaso Sveitsissä on ollut kauttaaltaan hurja. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana on pelattu jo seitsemän alle 65:n lyönnin kierrostulosta, ja toinen kierros on vielä kesken.

Lue seuraavaksi: 13-vuotias hurjasteli tuloksen 58 junioriturnauksessa   

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje