23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

27 reikää putkeen ilman bogeja – ”duunari” Woodland kiilasi U.S. Openin kärkipaikalle

Silloin on hauskaa kun peli kulkee. Tämän fiiliksen Gary Woodland yrittää säilyttää U.S. Openissa loppuun saakka. Kuva: Getty Images

Aikaisemmat pettymykset motivoivat Gary Woodlandia menestykseen Pebble Beachillä.

Gary Woodland kuuluu PGA Tourilla raskaan työn raatajien osastolle. Kiitosta, saati isoa menestystä tulee harvoin ahertamisen määrään nähden, mutta minnekäs duunari sorvinsa äärestä? Hän on pystynyt Pebble Beachin työkeikalla kahden päivän aikana niin laadukkaaseen jälkeen, että johtaa 119. U.S. Openia puolimatkan krouvissa.

Yksi hyvin sujuneen turnauksen tunnuspiirteistä on virheettömyys, jonka pitäisi olla Pebble Beachin kaltaisella kentällä lähes mahdottomuus – ainakin 1,5 kierroksen pituisen periodin osalta. Woodland (-9) ei ole edellisten 27 reiän jaksossa sortunut yhteenkään paria heikompaan reikätulokseen.

Woodland iski kisan toisella kierroksella tuloksen 65, millä hän sivuaa Pebble Beachillä koskaan pelattujen U.S. Openeiden kovinta yksittäistä noteerausta. Eroa toiseksi pudonneeseen Justin Roseen on kaksi lyöntiä.

Kolme kertaa PGA Tourilla voittanut pelaaja on ennenkin keikkunut major-kilpailun kärkijoukoissa. Woodland johti viimevuotista PGA Championshipiä Bellerive Country Clubilla 36 reiän jälkeen. Vaikka jatko ei sujunut aivan yhtä hyvin, on kuudes sija hänen kovin saavutuksensa major-kilpailuissa.

Suunta on selvästi oikea, sillä Kansasissa syntynyt, mutta nykyään Floridassa asuva pelaaja sijoittui myös edellisessä, noin kuukausi sitten pelatussa PGA Championshipissä (8:s) kärkikymmenikköön. Nämä ovat myös hänen ainoat top 10 -sijoituksensa major-turnauksissa.

Ennen vuoden 2018 PGA Championshipiä Woodland, 35, oli ehtinyt pelata 27 majoria ilman top-kymppiä.

”Sain silloin vuoden 2018 PGA:ssa apinan pois selästäni. Eihän sellaisesta ylpeä ole, mutta kaikki nuo kokemukset opettavat. Pallonlyöntini ei tarvitse olla täydellistä, voin korvata sen muilla asioilla. Itseluottamukseni on kasvanut tämän tiedostettuani; voin silti olla kärjessä, ja minulla on mahdollisuus voittaa”, Woodland sanoi.

Woodlandin niskaan hengittää Rosen ohella muitakin major-voittajia. Louis Oosthuizen (-6) on kolmantena ja Rory McIlroy (-5) jakaa neljättä sijaa. Todellisesi Mr. U.S. Openiksi pyrkivä Brooks Koepkakin (T6) on vain viiden lyönnin päässä.

Vuoden 2016 Open-voittaja Henrik Stenson (-3) löytyy parhaana pohjoismaalaisena sijalta T11.

Kolmen ykköstilan päässä Jack Nicklausin kaikkien aikojen major-tilastosta oleva Tiger Woods pelasi perjantaina 16 reikää tasapainoista golfia tehden 16 reiän jaksossa yhden birdien ja 15 paria. Siksi loppuun tulleet kaksi peräkkäistä bogia eivät lämmittäneet hänen mieltään.

Woodsilla (T32) on matkaa kärkeen yhdeksän lyöntiä. Ero ei sinällään ole mahdoton, mutta Tigerin on kärkikahinoihin liittyäkseen saatava lauantaina kunnon henki päälle. Se edellyttää Rosen torstaina ja Woodlandin perjantaina pelaamien kierrosten kaltaista esitystä.

Career Grand Slamia tavoitteleva Phil Mickelson (T27) on lyönnin Woodsia edellä. Häneen pätee samat vaatimukset kuin Tigeriin. Lauantaina on alettava tapahtua. ”Lefty” sai jo eri tavalla juonen päästä kiinni toisella kierroksella (69), mutta hänen on pystyttävä jatkossa parempaan puttipeliin ja tietty saatava lähestymisiä nähtyä lähemmäksi lippua.

Kilpailun cut-rajaksi muodostui odotettua korkeampi +2. Se ei tuottanut lopulta yhdellekään Pebble Beachillä vahvaksi arvioidulle pelaajalle ongelmia.

Lue seuraavaksi: Rory McIlroy moottori voideltuna Pebble Beachillä – ensimmäisellä kierroksella valtava merkitys

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje