26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

1,2,3,4,5 – Jordan Spieth keräsi koko sarjan 7 reiän aikana

Holarin tehnyt Jordan Spieth oli lauantaina mainiolla pelituulella. Kuva: Getty Images

Bryson DeChambeau uhitteli lauantaina par-viitosen viheriötä hurjalla draivillaan.

Golfkierros voi joskus sisältää monenlaisia erikoisuuksia paitsi tapahtumien, myös korttiin kirjattavien tulosten osalta. Huippupelaajan kortissa numerot kolme ja neljä ovat hyvänä, tavanomaisena päivänä yleisimpiä, mutta kun seitsemän ensimmäisen reiän aikana sarakkeista löytyvät kaikki luvut ykkösen ja viitosen välillä, voidaan jo puhua poikkeuksellisesta sarjasta.

Tällainen numerosetti oli Jordan Spiethillä esittää lauantaina Orlandossa jatkuneen PGA Tourin kilpailun kolmannella kierroksella. Kaiken kruununa oli luonnollisesti Bay Hill Club & Lodge -kentän toisella reiällä (204 metriä) − ykkösen kuusimetrisen birdieputin jälkeen − tullut uran kolmas hole in one.

”Löin hieman ohuesti rautaviitosella, mutta pallo lensi täsmälleen haluamallani linjalla. Tiesin pallon ollessa ilmassa, että lopputulos tulee olemaan hyvä, mutta en taatusti uskonut sen olevan niin hyvä kuin siitä lopulta tuli”, Arnold Palmer Invitationalissa debytoiva Spieth sanoi.

Kolmosella hän sivalsi pallonsa veteen, mutta pelasti vielä parin lähes kymmenenmetrisellä onnistumisella. Nelosella, viitosella ja kuutosella tulleiden parien jälkeen seitsemännellä reiällä (par 3) Spieth sai kokoon viimeisen puuttuvan palasen ”ykkös-viitos-sarjastaan” tehtyään birdien yli 20-metrisellä bunkkerilyönnillään.

Hurjassa puttivireessä ollut kierroksen strokes gained: putting -tilaston ykkönen siirtyi 10. reiällä kisan johtoon upotettuaan liki 11-metrisen birdieputin. Liito jatkui vielä 12. reiän birdiellä, mutta viimeiseltä kolmannekselta jäi parien ohella käteen vain kaksi bogia. Päivästä toiseen otteitaan parantanut Spieth pelasi tuloksen 68, ja lähtee finaalikierrokselle kahden lyönnin päässä johtoon siirtyneestä Englannin Lee Westwoodista (-11).

Silminnähden piristynyt Spieth, 27, on voittanut PGA Tourilla 11 kilpailua, mutta ei ainuttakaan sitten vuoden 2017 Open Championshipin. Maailmanlistan 62:nnen otteet olivat viime vuonna jopa vaatimattomia, mutta kauden neljästä kilpailusta kaksi on tuonut top 4 -sijoituksen. Edellisessä kilpailussaan, Genesis Invitationalissa, Spieth oli 15:s.

Paalulla oleva konkari Lee Westwood on haalinut European Tourilla 25 ykköstilaa, mutta PGA Tourilla vain kaksi – viimeksi lähes 11 vuotta sitten pelatussa Memphisin turnauksessa. Hienon tuloksen, 65,  pelannut Westwood saa kärkiryhmässä seuraa lyönnin päässä olevasta Bryson DeChambeausta, joka haaveilee kajauttavansa kentän kuudennella, 507-metrisellä par-viitosella pallon avauksellaan viheriölle.

Kanadan Corey Connersin kanssa kakkostilaa jakavan DeChambeaun on saatava ison lammen ylittäessään pallo kantamaan ilmassa 320 metriä, joten aivan yksinkertaisesta asiasta ei ole kysymys.

Lauantaina nähtiin rohkein ja paras yritys griinin tavoittelussa, kun pituuslyöntikisojen ”bighittereiden” tavoin kädet lyönnin jälkeen ilmaan nostaneen pelaajan pallo päätyi vierimisineen peräti 338 metrin päähän. Voittotaistelussa olevana DeChambeau saattaa – paikalla olevan pienen yleisön vaatimuksista huolimatta – valita sunnuntaina kuudennella reiällä vaihteeksi hieman konservatiivisemman avauksen.

Westwoodin ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuvat kuudentena oleva maanmies Tommy Fleetwood (-8) ja seitsemättä sijaa jakava Pohjois-Irlannin Rory McIlroy (-7).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)