Woods ei pelaa Mastersissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Woods ei pelaa Mastersissa

Megatähti ilmoitti, ettei hänen fyysinen kuntonsa salli vielä kilpailemista. Paluun ajankohta jäi edelleen hämärän peittoon.

Tiger Woods jättää Masters Tournamentin väliin toisen kerran kolmen vuoden sisällä. Asiaan saatiin perjantaina vahvistus, kun hän tiedotti poisjäännistään omilla nettisivuillaan. Woods on ollut sivussa kilpagolfista yli seitsemän kuukautta syyskuussa ja toistamiseen lokakuussa tehtyjen selkäleikkausten seurauksena.

”Selän nykykunto ja asiantuntijoiden mielipiteet huomioiden olen katsonut viisaimmaksi sivuuttaa tämänvuotisen Mastersin”, Woods sanoi tiedotteessaan.

”Olen lyönyt palloja ja treenannut päivittäin, mutta en ole fyysisesti valmis. Olen sanonut koko ajan, että minun on oltava varovainen, ja toimittava sen mukaan, mikä on terveyteni ja urani kannalta parasta.”

”Valitettavasti pelaaminen Augustassa ensi viikolla ei olisi ollut oikea ratkaisu. Prosessi jatkuu, ja olen tyytyväinen sen etenemiseen, mutta en edelleenkään osaa sanoa, milloin olen palaamassa kilpagolfin pariin.”

Julkisuudessa on viime aikoina spekuloitu Woodsin mahdollisella osallistumisella Mastersiin, sillä hänen leiristään ei ollut tihkunut minkäänlaista informaatiota. Nyt näiltä huhuilta on katkaistu siivet.

Nelinkertainen Masters-voittaja sijoittui viime vuonna 17. Augustassa, pidettyään sitä ennen yhdeksän viikkoa totaalista ”harjoitusvapaata”.  Se oli hänen paras sijoituksensa viime vuoden majoreissa, sillä hän karsiutui kolmessa muussa turnauksessa.

Hän pelasi vuonna 2015 huonoimman kautensa ammattilaisena. Kymmenestä kilpailusta viisi päättyi karsiutumiseen. paras sijoitus oli Wyndham Championshipin 10. tila. Muutama viikko myöhemmin hänen alaselkänsä operoitiin mikrokirurgisesti. Hän kävi samanlaisessa leikkauksessa maaliskuussa 2014, ja joutui myös tuolloin jättämään Mastersin väliin. Edellinen selkäleikkaus tehtiin viitisen kuukautta sitten.

Joulukuussa Woods sanoi toipumisen etenevän hitaasti, eikä hän sanojensa mukaan nähnyt valoa tunnelin päässsä. Maaliskuun alussa hän ilmoitti aloittaneensa lähipeliharjoittelun sekä lyönnit lyhyillä raudoilla.

Woods aikoo kuitenkin osallistua Augustassa ensi viikolla järjestettävälle entisten Masters-voittajien päivälliselle.

”Haluan kiittää kaikkia kannattajiani tuesta ja huolesta. Viime vuodet ovat olleet osaltani vaikeita, mutta minulla on kaikkein parhaimmat fanit, ja haluan heidän tietävän sen.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje